Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: YOLBApostat av Hassknatten, 2023-04-29 13:34

Levnadsstandarden och villkoren för befolkningen i Kujari har länge varit pressad av den diktatur som har tvingat folk till att arbeta och endast få betalt i matransoner som portionernats ut av den lokala polisen.

Efter år av svält och förtryck fick civilbefolkningen nog och en inledde en statskupp, varpå den sittande regimen ganska snart förstod att detta hatet och ilskan har skapat ett monster som dom inte klarar av att möta, gav upp makten och gick AWOL.

En ny ledning sattes på plats med betydligt rättvisare avseenden.
Däremot fanns inte ekonomiska möjligheter för att göra tillräckliga skillnader för folket, västvärlden har inte riktigt visat något engagemang för detta heller.

Den humanitära organisation IDAP har anlänt för att dela ut mat, vatten och erbjuda medicin för alla som behöver, däremot provocerade detta den tidigare regimen, och dom skapade en gerilla som nu vill ta tillbaka makten och sätter käppar i hjulet för den nya regimen samt IDAP.

Swedish Strategic Group får kontakt med IDAP som frågar om stöttning i sitt uppdrag, vi tar up...
Läs mer »

Operation: Overcastpostat av Kalle, 2023-04-21 21:28

Efter en framgångsrik tillbakaryckning och evakuering av majoriteten av de civila söder om floden lyckades vi spränga en av de sista broarna och därmed förhindra fiendens fortsatta framryckning. Efter ett par dagar av tung strid mot Red Star styrkorna så förlorade de initiativet i samband med att Swedish Strategic Group lyckades avancera in bakom fiendens linjer och förstöra deras artilleri. Fienden omfördelade då sina styrkor och istället fokuserade sina styrkor på den sista kvarvarande bron i området i den västra sidan av landet. Sedan tidigare hade sabotageförband lyckats förstöra tågbron men sprängladdningarna för vägbron gick ej av enligt plan. Fienden som förstod hur essentiell denna bron var förstärkte snabbt positionen med tung AA utrustning i form av Shilkas och Tunguskas och har sedan använt bron för att avancera över till norra sidan. De har nu skapat ett brohuvud på positionen och riskerar därifrån avancera för att slå mot vår FOB. På grund av detta har vi snabbt omfördelats för att slå tillbaks mot de anfallande styrkorna och förstöra bron innan positionen kan bli ytterligare förstä...
Läs mer »

Kampanj: Aurora - Part 1: Spearheadpostat av Kalle, 2023-04-14 18:19Livonia har under en längre tid befunnit sig i politisk kris med sitt grannland Qaniva, främst över ägarskap tungmetallsgruvor. Qaniva hävdar att dessa rättmätigt tillhör dem utifrån några historiska gränser som ledde bak till 1700 talet. Internationella sambundet har placerat sig på Livonias sida och har lovat att flyga in förstärkningar. Med denna vetskapen så beslutade sig Qaniva att framrycka med sin arme, Red Star, över gränsen för att snabbt säkra landet och dess infrastruktur.

Den Livionska armen lyckades med sin fördröjningsstrid och stoppade Red Army vid floden Jantar. Det är just vid floden som frontlinjen går just nu med båda sidorna ett stenkast ifrån varandra. De Internationella QRF styrkorna har landat alla landat på Lukow Airfield och håller på att förbereda sig för ett stort motanfall.

Det fientliga artilleriet gör det väldigt svårt för våra fredliga trupper att hålla sina försvarsställningar. Därför måste vi agera snarast med vårat uppdrag.

AO
[center][img]https://i.imgur.com/S...
Läs mer »

Prequel: Kampanj Aurorapostat av Kalle, 2023-04-06 17:41

Livonia har under en längre tid befunnit sig i politisk kris med sitt grannland Qaniva, främst över ägarskap tungmetallsgruvor. Qaniva hävdar att dessa rättmätigt tillhör dem utifrån några historiska gränser som ledde bak till 1700 talet. Internationella sambundet har placerat sig på Livonias sida och har lovat att flyga in förstärkningar. Med denna vetskapen så beslutade sig Qaniva att framrycka med sin arme, Red Star, över gränsen för att snabbt säkra landet och dess infrastruktur.

Livonias arme har försökt bedriva fördröjningsstrid i syfte att ge internationella samfundet tid att flyga in trupper. Sverige har enligt uppgift två herculesplan på väg med infanteri samt ett flertal JAS 30 gripen och förväntas vara först ut av de internationella trupperna.

Red army är militärt överlägsen till ett 5:1 förhållande mot Livonias arme. De är dock i vårt fosterland och vi kommer inte låta dem ta över det utan strid.


Vår pluton är placerad i staden Bortek. Efter att täckt en kontrollerad reträtt är det nu vi som är frontlinjen mot fiendens avancemang. Fien...
Läs mer »

Operation: Ostrichpostat av Hassknatten, 2023-03-30 20:22

Livonia har historiskt sett inte alltid alltid varit ett neutralt land, men har under de senaste 10 åren lyckats skapat sin ekonomi och självständighet genom att nyttja sina egna resurstillgångar för att bland annat tillverka produkter för export, eller direkt försäljning av naturresurser till andra länder för ett högt pris.
Detta har byggts upp av en stark demokratisk politik, som förvisso varit svårt för många i landet att acceptera och anpassa sig efter då det tidigare varit en kommunistisk diktatur.

Det fanns då svåra möjligheter till en hållbar utveckling för landet, då den tidigare regimen inte godtog handelsavtal med länder som inte delade deras politiska vision.

Under dessa 10 år som demokrati har rådit i landet, så har även motstånd visat sitt ansikte.
Inhemsk befolkning som inte delar åsikt angående hur landets politik förs nu, och anser att den tidigare diktaturen skapade en stabilitet med bland annat en starkare militär och närmare samarbete med andra militära makter.

Trots att val har hållits, och på så vis har landet kommit fram till att de flesta vill ha demokrati, så har olik...
Läs mer »
Teamspeak 3