Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Lowtech Bottleneckpostat av Enfisk, 2024-02-25 14:55In the rugged terrain of Kujari lies the base of operations for 3rd Platoon, a group of soldiers renowned for their unwavering courage and unyielding determination. The air is crisp with a hint of tension as the platoon members go about their preparations, their faces etched with determination and focus.

As the sun rises over the horizon, casting a golden glow over the landscape, the soldiers of 3rd Platoon gather for their briefing, their shadows long and defiant. The leader, Commander Hass Knattén, stands tall and resolute, his voice firm as he outlines the mission ahead - a daring assault on an insurgency stronghold to apprehend the notorious warlord Azim Khara.

The air crackles with anticipation and the rustle of gear being readied, as the platoon prepares to embark on their perilous mission.

As the briefing draws to a close, the soldiers of 3rd Platoon exchange nods of reassurance and silent words of encouragement. With steely determination in their eyes and a fire burning in their hearts, they stand ready to face whatever challenges may come their way, knowing that together, they are an u...
Läs mer »

Operation: Hummingbirdpostat av Hassknatten, 2024-02-17 00:48
Situationen är kritisk. I det långdragna konfliktdrabbade området mellan två länder har en aggressiv fiende trängt in och tagit kontroll över strategisk terräng. Diplomatiska förhandlingar har under en längre tid varit misslyckade och har nu gett vika för en brutal konflikt.

Den angripande styrkan har lyckats utnyttja tidigare gränsstrider och politiska spänningar för att föra fram en massiv offensiv. De har snabbt intagit och bemäktigat sig med viktig infrastruktur och centrala platser inom landet, vilket ger dem stor taktisk fördel.

Detta angrepp har snabbt eskalerat till en fullskalig väpnad konflikt, där det förs smutsiga strider med intensiva eldstrider och bombningar. Båda sidor utkämpar slag över land och i luftrummet och utnyttjar alla sina militära resurser för att nå framgång.

En humanitär kris har snabbt blossat upp, och civilbefolkningen lider svårt som en direkt följd av kriget. Många flyr sina hem på grund av striderna och söker skydd i grannländernas flyktingläger. Matbristen och tillgången till rent vatten är bland de största problemen, och m...
Läs mer »

Operation: The Goldtoothpostat av Enfisk, 2024-02-10 18:24"Vi har lämnats att ruttna i detta helvete, och det är dags att vi tar saken i egna händer. Vi sitter inte längre och väntar på smulor", förklarade Hasse "Viper" Knattesson.

De dammiga gatorna i Kunduz, ekar av avlägsna skott och brummande militärfordon. Ostrukturerade regeringstyrkor ligger ständigt i blodiga konflikter med de brutala lokala krigsherrarna som sakta men säkert tar över makten över området. Allt detta medan regeringsstyrkorna står mer eller mindre totalt maktlösa.
Omvärlden tycks inte bry sig om vad som händer med Kunduz längre. Platsen känns som övergiven av världssamfundet.

Tidigare fanns det beryktade legoknekt-kompaniet Swedish Strategic Group för att assistera de dåligt tränade och undermåliga regeringsstyrkorna. Stationerade CIA-agenter erhöll mycket pengar för att se till att legoknektarna i SSG höll sig på fötter och kunde astå emot de alltmer aggressiva krigsherrarna. Men med ett svalnade intresse från USA och resten av världen har pengarna sinat.

Det enda som stod i vägen för att erövra totalitär makt i landet var nu legokompaniet SSG. I ett koordinerat bakhåll lyckades krigsher...
Läs mer »

Operaton: Colombian Skullbreakerpostat av Kalle, 2024-02-03 05:06

ION säkerhetstjänst har köpts in för att understödja Colombianska presidenten Pedro Eiza i hans försök att få stopp på våldsvågen som startade efter att han försökte sätta stopp på dess kriminalitet. Både polisen och militären har stora problem med korruption och har vart svåra att faktiskt uppnå några mål. Efter de misslyckade försöken att arrestera kartellens ledare Jose Gonzales har nu väpnade kartellmedlemmar rört sig in på den nationella flygplatsen och förhindrat civil flygtrafik. De hotar att bränna ned hela området om inte presidenten omgående avslutar sin aggression.

President Pedro Eiza är extremt pressad vilket har lett till ett otroligt lukrativt avtal för ION så de flesta av oss borde kunna förtidspensionera oss efter detta uppdrag. Vi är anställda på en tre månaders basis och ni kan räkna med mellan 4-500 000$ i månaden i ersättning sålänge vi är framgångsrika.Objektiv Castillo. Vi skall möta upp Major Fonzo Burro, vid Colombias tunga specialpolisenhet, som kommer leda anfallet mot objektiv Castillo...
Läs mer »

Operation: Skyddsvallpostat av Hassknatten, 2024-01-26 23:57


Efter en framgångsrik samarbetsoperation mellan SSG och SE har vi säkrat terräng och avancerat ett stycke in i fientligt territorium.
Våra styrkor har lyckats genomföra en effektiv inledande operation och kontrollerar nu flera strategiskt viktiga positioner i området. Vi har stött på motstånd, men har genom överlägsen taktik och samarbete kunnat avvärja hoten och upprätthålla vår framryckning.

Fientliga bakre positioner: De fientliga bakre positionerna är nu vårt huvudmål. Genom att försvaga dessa positioner och eliminera viktiga punkter kommer vi att kunna begränsa fiendens förmåga att mobilisera och utöva effektivt försvar. Våra underrättelser tyder på att fienden har etablerat försvarsställningar vid viktiga transporter och kommunikationspunkter samt förnödenhetslager.
[list]Vår målbild är att systematiskt slå ut viktiga punkter hos fienden, i syfte att underminera deras förmåga att föra förstärkningar samt förse sina framåtstridande styrkor.[/list]

[list]Fortsatt underrättelsearbete är avgörande för att kartlägga fiendens positioner, resurser och kommunikation.
Aktiva spaningsoperationer kommer att genomföras för...
Läs mer »
Teamspeak 3