Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Prequel: Kampanj Aurorapostat av Kalle, 2023-04-06 17:41

Livonia har under en längre tid befunnit sig i politisk kris med sitt grannland Qaniva, främst över ägarskap tungmetallsgruvor. Qaniva hävdar att dessa rättmätigt tillhör dem utifrån några historiska gränser som ledde bak till 1700 talet. Internationella sambundet har placerat sig på Livonias sida och har lovat att flyga in förstärkningar. Med denna vetskapen så beslutade sig Qaniva att framrycka med sin arme, Red Star, över gränsen för att snabbt säkra landet och dess infrastruktur.

Livonias arme har försökt bedriva fördröjningsstrid i syfte att ge internationella samfundet tid att flyga in trupper. Sverige har enligt uppgift två herculesplan på väg med infanteri samt ett flertal JAS 30 gripen och förväntas vara först ut av de internationella trupperna.

Red army är militärt överlägsen till ett 5:1 förhållande mot Livonias arme. De är dock i vårt fosterland och vi kommer inte låta dem ta över det utan strid.


Vår pluton är placerad i staden Bortek. Efter att täckt en kontrollerad reträtt är det nu vi som är frontlinjen mot fiendens avancemang. Fien...
Läs mer »

Operation: Ostrichpostat av Hassknatten, 2023-03-30 20:22

Livonia har historiskt sett inte alltid alltid varit ett neutralt land, men har under de senaste 10 åren lyckats skapat sin ekonomi och självständighet genom att nyttja sina egna resurstillgångar för att bland annat tillverka produkter för export, eller direkt försäljning av naturresurser till andra länder för ett högt pris.
Detta har byggts upp av en stark demokratisk politik, som förvisso varit svårt för många i landet att acceptera och anpassa sig efter då det tidigare varit en kommunistisk diktatur.

Det fanns då svåra möjligheter till en hållbar utveckling för landet, då den tidigare regimen inte godtog handelsavtal med länder som inte delade deras politiska vision.

Under dessa 10 år som demokrati har rådit i landet, så har även motstånd visat sitt ansikte.
Inhemsk befolkning som inte delar åsikt angående hur landets politik förs nu, och anser att den tidigare diktaturen skapade en stabilitet med bland annat en starkare militär och närmare samarbete med andra militära makter.

Trots att val har hållits, och på så vis har landet kommit fram till att de flesta vill ha demokrati, så har olik...
Läs mer »

Operation: Röd Snöpostat av Erk, 2023-03-24 23:45SITREP:

I Hellanmaa så har ett inbördeskrig blossat upp. Läget var länge allvarligt, men när FN klev in och frös läget så infann sig någon form av lugn.

SSG har (tillsammans med tyska förband) ansvar för att bevaka gränsen mellan de två regionerna. De regeringstrogna som finns kvar i området uppskattar oss, även om det har varit en del kulturkrockar. Motståndsmännen öster om gränsen har dock konstant svävat på gränsen till öppen provokation. Inget konkret har inträffat, men det har varit väldigt många elaka blickar och fingrande på säkringarna de gånger FN har stött på dem.

FN har försökt att evakuera regionens borgmästare då hans hus ligger mycket nära gränsen, men han muttrar bara något om "pelkuri" och vägrar att fly innan det är "farligt på riktigt".

SSGs huvuduppgift är för tillfället att skydda vår del av gränsen samt tillse att borgmästaren inte tillfångatas eller dödas av motståndsmännen. Vid risk för att det ska ske är ordern att evakuera borgmästaren vare sig han vill eller inte, men fram tills dess får han vistas i sitt hus för att stärka moralen hos civilbefolkningen.

Denna natt har det varit HAs tur att ...
Läs mer »

Operation: Cambodian Eclipsepostat av Kalle, 2023-03-16 23:16
Som en del i en internationellt samarbete i syfte att stabilisera Colombia efter öppen konflikt mellan regeringstrupper och la fujita kartellet. Vår funktion på plats har vart att understödja regeringstrupper och polis i syfte att stabilisera landet och begränsa kartellets förmåga att verka i området och rekrytera från civilbefolkningen. La fujita kartellet har dock gått på offensiv och har skutit av stora delar av landets försörjning av mat och förnödenheter för att tvinga civila in i organisationen. Polisen har haft stora bekymmer med både korruption men även nattliga räder mot dem och deras familjer med massiva dödsfall till följd.

Knarkbaronen El Cheffe har i princip förklarat krig mot landet och ämnar tvinga regeringen till att ge honom fria händer att bedriva sin verksamhet utan inblandning. Som en extern styrka så finns det minimal risk för korruption i våra led och vi har därför fått i uppgift att försöka minska La Fujitas möjligheter att verka i området. Vi har fritt fram att bedriva strid mot bekräftade kartellmedlemmar och behöver inte bry oss om eventuell förstörel...
Läs mer »

Operation: Isadora (Av Nomiusen)postat av Enfisk, 2023-03-09 13:47På den välbesökta ön Sahrani har det länge turistats och festats av utlänningar vilket den lokala regeringen har tröttnat på, de har nu bestämt sig för att ta över och styra sahrani till ett återigen städat och fint samhälle.
Detta har uppmärksammats på sociala medier såsom tiktok och instagram, på bilderna syns det hur den lokala militären mobiliserats och behandlat bägge turister och lokalbefolking våldsamt. Den lilla fredsbevarande styrka via FN som befunnit sig på ön har nu blivit utplånat.
SSG antar uppdraget och landar på ön Rahmadi, dock verkar det som om att en del utav plutonen redan befunnit sig på plats. Med goda ord, kämpa för den lokala befolkningen och ta det försiktig !

OBJ. PLAYAN
Säkra området, Rekognisera om fi
Låg Hotbild

OBJ. SALTKRÅKA
Säkra området, Säkra FN Materiel, Sök Officer
Hög Hotbild

OBJ. GULMAN
Säkra området, Sök Officer
Hög Hotbild

OBJ. SYDSOL
Säkra området, Säkra FN Materiel
Hög Hotbild


CIVILA - HÖGT
MINHOT - 50/50
DATUM & TID
- 2022-06-06, 03:00
Läs mer »
Teamspeak 3