VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Kujari Chaospostat av Enfisk, 2019-09-02 20:38BRIEF:
Hösten 2016 efter att diplomatiska kanaler utmattats och samtal brutit samman, invaderar USA och Storbritanniens styrkor, Takistan. De tekniskt överlÀgsna vÀsterlÀndska styrkorna sveper undan Takistans reguljÀra armé och ockuperar snart hela nationen. Kriget mellan tvÄ armeer avstannar tvÀrt för att övergÄ till ett fredsbevarande uppdrag med fokus pÄ Äteruppbyggnad samt stabilisation av nationen som dÄ var i spillror.

Allt eftersom tiden gick, med vÀsterlÀndsk militÀr kvar i nationen, ökande antalet attacker frÄn oidentifierade insurgent-grupper. VÀgbomber, överfall pÄ konvojer samt sÄ kallade 'hit-and-run' mot civila befolkningen pÄ landsbygden var ett vanligt fenomen. De vÀsterlÀndska styrkorna prövade dÄ att lÀmna sina vÀl skyddade baser och upprÀtta lokala utposter i civila byggnader i de stÀder som utsattes för en hög frekvens av attacker frÄn insurgenterna. Detta för att nÀrma sig befolkningen och vinna deras förtroende samt med endast nÀrvaron av militÀr avskrÀcka insurgenter att utföra dÄd mot befolkningen. Numera Àr majoriteten av dessa administrativa utposter endast bemannade av civil personal och i undantagsfall ...
LĂ€s mer »

Operation: Pirater mot Diplomatipostat av Chasanjo, 2019-08-30 17:07


Operation Pirater Mot Diplomati
Situation
Ön Stratis var övergiven efter andra vĂ€rldskriget. NĂ€r handel mellan Turkiet och Grekland eskalerade
blev transport mellan Öarna Stratis och Altis den mest trafikerade vĂ€gen.
Detta gjorde sÄ att Pirater gjorde den övergivna ön till sitt huvudfÀste.
Vi har nu fÄtt i uppgift att utrota rörelsen.

Brief
VÄr uppgift Àr att ta ner rörelse sÄ fler bÄtar inte blir plundrade.
VÄr Fob finns pÄ södra delen av ön. Vi kommer utgÄ frÄn markering utgÄ.
DĂ€r har vi BĂ„tar och Warriorn.
VÄrt motstÄnd kommer för det mesta bestÄ av bÄtar och infanteri.
Tre objektiv inga civila.PrimÀra Objektiv

Objektiv Bror
TrÀningsmark och dÀr piraterna utgÄr ifrÄn för sina egna operationer.

Objektiv Onkel
DĂ€r Piraterna bor och lever mellan sina operationer

Objektiv Syster
Konfiskera contain...
LĂ€s mer »

Operation: Market Gardenpostat av Jonasson, 2019-08-20 22:36

Operation Market Garden


-- SITREP --
PN har Àntligen bestÀmt sig för att slÀnga pÄ ett kol nÀr det kommer till den norr-Myrska regionen. Rebellgruppen Alnaas Aladhin Yatahaduwn aka YYS har lyckats beslagta stora ytor av mark frÄn de Lurviska FrihetskÀmparna aka LDF. PN har sedan lÀnge tillbaka haft avsikt att sÀtta sitt fotavtryck i konflikten, det sista strÄet drogs den 20/08 - 2019 dÄ Abd al Fahd incidenten intrÀffade.

PN har haft samtal med ledarna av LDF angĂ„ende en motattack för att slĂ„ tillbaka YYS till Lid al Shanu regionen. Kompaniet Sierra Lima har placerats vid “Al Baiueia Narrow” dĂ€r det enbart strĂ€cker sig ett par kilometer mellan grĂ€nserna för PN & LDF.

“Operation Market Garden” har fĂ„tt sitt “Go-Ahead” frĂ„n bĂ„de PN & LDF. En gemensam attack mot YYS Ă€r förestĂ„ende. Planen Ă€r att för gott eliminera hotet & konflikten i regionen efter flertal Ă„r av rĂ€dsla & skrĂ€ck.

-- BRIEF --
Samtliga i Sierra Lima har fĂ„tt en “...
LĂ€s mer »

Höstterminen drar igÄng!postat av Kalle, 2019-08-13 22:31Hoppas alla haft en underbar semester och nu har byggt upp ett stort sug för att strida tillsammans under hösten.

Vi börjar den 25 augusti med en söndagsop sÄ se till att anmÀla er inför denna.

Som ni Àven ser sÄ har vi under sommaren publicerat vÄr nya hemsida/forum som Smorfty lagt ned ett hÀstjobb med. FÄr passa pÄ att ytterligare en gÄng tacka för hans slit!

Ser fram emot att ha en riktigt kul höst med er allihopa och vÀlkomna er tillbaka!

Kalle - Ledningen

Sommarlov 1:a Juli till den 25:e Augustipostat av Kalle, 2019-07-01 04:401:a Juli till den 25:e Augusti

SSG gÄr pÄ sommarlov den 1:a Juli till och med den 25:e augusti i Är. Under den perioden kör vi inga planerade trÀningar eller operationer.

S0 vill passa pÄ att ge ett stort tack till samtliga medlemmar för ert engagemang och driv under den gÄngna sÀsongen och önska er alla ett hÀrligt sommarlov!

Hoppas alla fÄr en hÀrlig semester och laddar batterien inför hösten! /S0
đŸ€¶ Teamspeak 3