Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Gott nytt år!postat av Kalle, 2023-12-31 19:46

Gott nytt år och stort tack för ett fantastiskt 2023!

Nu är det jul igen! (Alternativt, Operation: Rädda Tomtefar)postat av Erk, 2023-12-15 21:31SITREP:

Julen är hotad! Eftersom deras VD inte varit snäll och därför inte kommer få några julklappar så har ION tillfångatagit Jultomten och vill se till att INGEN får fira jul i år!

Tomtemor och julnissarna har rotat bland sina gömmor och lyckats sätta ihop en insatsgrupp med kodnamnet "Special Santa Group". De har spårat ION till den övergivna ön Thirsk där det är troligast att Jultomten hålls fången.

Det är upp till er att frita Tomten, hitta hans släde och se till att julklapparna blir lastade ifall det ska bli någon jul igen!

UNDERRÄTTELSER:

ION har tillfångatagit Jultomten, hans släde och julklapparna. De har lagt alla sina resurser på att hålla honom fången, så förvänta er ett hårt motstånd med blandad materiel.

Eventuellt så har ION även samarbetat med en annan grupp, men vi vet ännu inte vilka.

HUVUDSAKLIGA MÅL:

[list]Frita Jultomten[/list]
[list]Ta tillbaka hans släde[/list]
[list]Hitta de saknade julklapparna och lasta dem på släden[/list]
[list][b][color=#FF8000]Leverera den last...
Läs mer »

Operation: Winter Wonderlandpostat av Enfisk, 2023-12-08 16:08Strax syd om nordpolen, på den snötäckta ön Napf, befinner sig en pluton svenska soldater. Läget på ön är känsligt med en allt mer försämrad framtid för befolkningen. Diverse miligrupper har gjort sig kända på ön genom diverse attentat mot institutioner, polis och myndighetsbyggnader. Milisen har ännu inte gått ut med några krav eller vänt sig mot media för att berätta varför dem utför dessa dåd och hemskheter.

Ön är känd för sina naturtillgångar och rika fiskevatten samt en väldigt naturlig miljö som lämpar sig väl för forskning kring astronomiska event och mysterium. Här har många av världens främsta forskare samlats för att ta del av och främja utvecklingen av bland annat flygande anti-gravitations fordon, teleportering och tidsmanipulering. Att kunna tillverka och massproducera fordon som svävar och kan drivas utan energi skulle radikalt förändra all världens sätt att transportera människor och gods.

Forskarna har publicerat grusiga bilder på okända farkoster som ser ut att fara fram i hiskelig fart över natthimlen men har ännu inte kunnat svara på vad det kan vara för farkost.

Enligt spani...
Läs mer »

Operation: Snowfallpostat av Kalle, 2023-12-03 01:06Svensk trupp har ju tillbringat 3.5 månader i Finlands skogar i syfte att stödja den finska försvarsmakten mot deras strider mot Red Star. Fienden har välutrustad och försörjs av främmande makt och agerar i princip som en reguljär armé. Svensk trupp har dock vart mycket framgångsrik och närmat sig fiendens bakre positioner. NL har lyckats infiltrera bakom fiendens linjer och kommit över information om positionen på en av fiendens generaler, extremt nära Swedish Strategic Groups position. NL blev dock upptäckta och är nu under flykt från fienden.Vårt mål är att eliminera eller ta fiendens general till fånga. Hans position är bekräftad till OBJ Snowfall. För att han inte skall hinna lämna området får tyvärr NL lämnas själv för tillfället. Om möjligt kan vi försöka flyga ut dem men det finns bekräftade Shilkas i terrängen.Obj Snofall Eliminiera generalen på denna position
[color=#F...
Läs mer »

Operation: Targets Everywherepostat av Enfisk, 2023-11-26 12:13Efter koalitionens invasion av Takistan pågår nu en ockupation och återuppbyggnad av landet. I den nordöstra regionen Kunduz befinner sig en pluton svenska soldater vars uppgift är fredsbevarande och skyddande av det civila livet i regionen.
Hotet, som finns överallt, är insurgenter. De är överallt och klär sig inte i uniform, de använder terrängen för att överfalla och orsaka stor skada för att sen försvinna iväg i bergen.

I området verkar civila hjälporganisationer så som IDAP och regionen har frekvent besökts av journalister som fritt har kunnat röra sig och rapportera kring läget i regionen. Sedan insurgenternas framfart har deras uppgifter och närvaro varit alltmer hotad.

Insurgenterna har blivit modigare och har nu mer eller mindre infiltrerat alla de större städerna. De råder en otäck stämning i städerna där insurgenterna patrullerar öppet och gör livet surt för civilbefolkningen.
Den svenska plutonen har fått information samt bedrivit egen spaning under en längre tid för att kunna bedöma lägets allvarhet och vilka åtgärder som behövs för ...
Läs mer »
Teamspeak 3