Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Sandblast from the pastpostat av Enfisk, 2019-10-26 20:42BRIEF:
Sedan 2012 har Sverige bidragit till United Nations Hybrid Operation in Kunduz (UNHOK) tillsammans med en rad andra nationer som medverkat till insatsen i mellanöstern. Den svenska styrkan har allt eftersom tagit på sig ett större ansvar och har idag ensamt ansvar för Kunduz med primär uppgift att skydda civila lokalbefolkningen och infrastruktur samt hålla motorvägen i öst öppen. Där går nämligen majoriteten av landburen logistik för diverse UN samt IDAP insatser, igenom.

Efter en skållhet och lugn sommar ser vi nu ökad aktivitet hos insurgenterna. Vår spaningsgrupp, November Lima har avlyssnat mobiltrafik samt spanat ute i fält. Slutsatserna av observationerna är att insurgenterna har rekryterat från de närliggande byarna. Byarna bedöms nu som fientligt inställda mot den svenska truppens närvaro på grund av antalet beväpnade män och kända insurgenter som rör sig fritt i området.


SITREP:
Staben har beslutat att anfall är bästa försvar och ritat upp anfallsplaner för de tre större byarna i området.

Det finns många civila kvar inuti och kring byarna som inte får komma till skada, den administrativa gruppen ...
Läs mer »

Operation: Pascalpostat av Jonasson, 2019-10-19 12:30
SITREP
Det senaste året i Pulau har sett stora förändring. Stora delar av Pulaus jungle har huggits ner på grund av efterlängtad virke. Företag från främst Kina samt Papua Nya Guinea har utnyttjat dem tämjda lagar & regelverken på ön för att tjäna miljoner medans Pulaus ekosystem drabbas. Population på Pulau är allt annat än glada över situationen som ön befinner sig i. Sedan juni har ett flertal länder inom FN sagt emot, de påstår att Pulau är av helig mark för den civila populationen. Trots uppror inom FN så är Kinas påtryck alldeles för starkt & skogsskövlingen på Pulau fortsatte.

Pulau har sedan många år tillbaka önskat efter självständighet från Papua Nya Guinea, ett flertal röstningar har hållits på Pulau för självständighet. Trots det att 92% av population röstade för självständighet så vägrar Papua Nya Guinea att frisläppa Pulau. I följd av den situation som Pulau befinner sig så har Pulaus regering låst ön, samtliga som sätter fot på ön anses som ett hot.

Arbetare som befann sig på ön har omhändertagits av den lokala militären. Även diplomater som inte höll med majoritet...
Läs mer »

Operation Ricochet (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2019-10-12 18:32

Operation Ricochet - Av GrimzoneSituation
Kriminella gäng runt om i EU har växt fram på kort tid, värst drabbad är Finland.
Maakuntajoukot (de finska Landskapstrupperna) har blivit insatta för att kontrollera svårt drabbade ställen.

Sverige tagit ett större ansvar i att hjälpa Finland med sina gängproblem som har eskalerat i att hela städer har gått förlorade och blir plundrade dagligen.

Den senaste veckan har rapporter från Maakuntajoukot kommit fram till Sverige om att uniformerade människor nattetid ska ha upptäckts i skogarna nära dom större städerna, vad dom gör är ännu okänt.

Brief
Vår uppgift är att frigöra städer som har gått förlorade och försöka minska på kriminaliteten i Hellanmaa. OBJ CALM är av högsta prioritet då en brand ska ha blivit anlagd och riskerar sprida sig.
OBJ JUNO & LOOKOUT finns det väldigt mycket aktivitet i från kriminella gäng som plundrar och vandaliserar, vår uppgift där är att driva ut gängen och få tillbaka staden.
OBJ WHISPER,HOTSHOT och HYPER är ställen där uniformerade män har rört sig nattetid, vi behöver få reda på v...
Läs mer »

JointOP: vPz & SSG 2019-10-06postat av Kalle, 2019-10-04 17:49


JointOP: vPz & SSG

Det är dags för nästa krig ihop med den tyska klanen Virituelle Panzergrandierbrigade 37! Denna gång lirar vi på den härliga skogskartan Hellanmaa som mekaniserade plutoner. Vi kommer att spela tajtare ihop än tidigare och styras av den erfarne tyske kompanichefen Kickapoo. Fullständig brief kommer innan helgen har tyskarna lovat.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION OM MODS/SYNC SE https://www.ssg-clan.se/forum/viewtopic.php?t=2095#p18390
Vi kommer att nyttja fyra IFV:er (Warrior) där en är en befälsvagn för plutonsledning.På torsdag (2019-10-03) kväll kommer tyskarna ha ett testmission uppe för den som vill ansluta och testa sina moddar.
vi kommer möta NATO Woodland fiender.

Teamspeak:
SSGs teamspeak kommer användas.


Bilder på AO: (länk till bilderna https://imgur.com/a/lOCL2sA)


Läs mer »

Operation Distress Callpostat av Kalle, 2019-09-26 23:04

OPERATION DISTRESS CALL
Av Kalle


SITREP:
Vi har blivit placerade vid Takistanska gränsen att assistera landet Tandima mot de väpnade angrepp de blivit utsatta för. Under den tid vi vart placerade har stridigheterna eskalerat och en väpnad konflikt ser nu ut att vara omölig att undvika. Takistanska armen har blivit understödda av Ryssland med material och eventuellt även personal även om det senare nekas över officiella kanaler.

För tre veckor sen började information komma in om att fienden fått tillgång till en rysk kärnstridsspets vilket har orsakat stor oro hos våra allierade. Efter intensiva spaningsaktioner har vi fått tillgång till information om att nämnd kärnstridsspets förflyttades med polisbeskydd från norra delen av landet men vi har ej kunnat få fram slutmålet. Att lokalisera och omhänderta kärnstridsspetsen är av extrem vikt.


BRIEFING:
Er uppgift är att lokalisera och förhöra polisbefälet vid OBJ POLICE STATION i syfte att lokalisera intel om positionen på kärnstridsspetsen. Då ni uthämtat informationen skall ni snarast...
Läs mer »
Teamspeak 3