VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation La Derniere Bataillepostat av Kalle, 2018-09-28 23:24OPERATION LA DERNIERE BATAILLE

SITREP
Försvarsalliansen UFN och de amerikanska styrkorna har gjort intrÄng pÄ moderlandets mark. Efter att det ryska missilförsvaret upprÀttades mot finska grÀnsen som svar pÄ UFNs ökade militÀra nÀrvaro ledde detta oundvikligen till aggressioner mellan de tvÄ faktionerna. Amerikanska trupper avancerade in pÄ rysk mark som svar pÄ dessa aggressioner och har dÀrmed krÀnkt rysk suverÀnitet.

Kompani SL ”Slavic Lunaticos” har infiltrerat omrĂ„det norrvĂ€st om vĂ€g 140 och ligger i beredskapslĂ€ge pĂ„ att slĂ„ emot fiendens försörjningsled. Fienden har en större styrka med stridsvagnar och personal fyra timmar bort sĂ„ det Ă€r essentiellt att SL avklarat objektiven och pĂ„börjat exfiltration ur omrĂ„det innan fienden nĂ„r fram till era positioner.

BRIEFING
SL skall initialt bekÀmpa en amerikansk anti-air för att öppna upp luftrummet. Cirka 1 km frÄn SL UFA har ni identifierat en amerikansk AA enhet som Àr förhÄllandevis lÀtt försvarad, objektiv BOFORS. BekÀmpa denna och pÄbörja dÀrefter direkt anfall mot fiendens materialdepÄ, objektiv SAKO. Det Àr mycket viktigt att all ammunition och fordo...
LĂ€s mer »

Operation UtslÀpp 2postat av Chasanjo, 2018-09-19 20:56


Operation UtslÀpp 2
Situation

Under 2016 fick Bystrica en ny president vid namn Karl Karlsson.
Hans far gjorde familjen rik och Karl har alltid fÄtt som han velat.
Bystrica har lÀnge anvÀndt sig av KÀrnkraftverk för att producera el.
Avfallet har förvarats i ett berg tillsvidare utan nÄgon
plan för slutförvaring.
DÀr finns idag inte mer plats i berget för det stÀndigt kommande
radioaktiva avfallet. Karls bÀsta lösning var enligt kÀlla att hÀlla
ut det i havet.
Eu har erbjudit andra lösningar men Karl vÀgrar lyssna.
Varken Diplomatiska eller Ekonomiska sanktioner har fungerat.
Vi har inget annat val Àn att stoppa detta genom militÀrt angrepp.

Brief

Vi har nu en sÀker FOB, FOB Kruka. DÀr har vi ambulanser och Jackaler. VÄra Helikoptrar och resterande fordon finns kvar pÄ FOB Rizla.

Vi ska Hitta och stoppa lastbilar som tansporterar Avfallet frÄn berget, berget.
De transporteras via E4:an Österut mot OBJ Skruv för att snart hĂ€mtas av bĂ„tar.
Karl mobiliserar sina styrker för att hÄlla vÀgen sÀker frÄn oss.

Efter vÄrt förra anfall mot compound i dungen vid vid berget sÄ ökade Karl sitt motstÄnd ytte...
LĂ€s mer »

Operation Old Remainpostat av Nabel, 2018-09-13 11:32


större bild: hÀr
Sitrep
Under 70- och 80-talet vÀxte det snabbt en rebellrörelse inom EU. De var emot den riktning EU ville föra lÀnderna inom unionen mot och de lagar som EU pÄtvingade lÀnderna. Vid slutet av 80-talet sÄ gick gruppen frÄn fredliga demonstrationer mot vÄldsaktioner och började koordinera terrorevent runt om i EU.

Gruppen som nu Àr kÀnd som NEU var under tidigt 90-tal utspridd över flera lÀnder och hade inte Ànnu en tydlig ledningsstruktur sÄ blev deras attaker smÄ, men mÄnga och utspridda över flera lÀnder. Lokala poliser och sÀkerhetspoliser fick jaga gruppens olika celler utan att kunna klippa huvudet av ormen.

I början pÄ 90-talet sÄ klev en ledare fram ur leden och eskalerade frekvensen för attackerna mot EU institutioner och sympatisörer. NEU mer eller mindre annekterade ett omrÄde dÀr dom upprÀttade ett fotfÀste och bas för sina operationer. UnderrÀttelsetjÀnster runt om i EU började öka sin nÀrvaro i omrÄdet och enligt ryktet kidnappa, avrÀtta NEUs medlemmar. Responsen frÄn NEU blev att dem tog till vapen och startade ett inbördeskrig startades i Smirla...
LĂ€s mer »

Operation Icarus - FortsÀttning av Beneath a Steel Skypostat av Kalle, 2018-09-03 01:23

Operation Icarus
Av Kalle


SITREP
SSG Ă€r Ă„ter placerade pĂ„ Malen, efter att vi lĂ€mnat ön för tre veckor sedan har motstĂ„ndet Ă€n en gĂ„ng eskalerat TKA har nu fĂ„tt starkt stöd frĂ„n ryska styrkor. AFI har inte lyckats hĂ„lla tillbaka fienden pĂ„ den östra sidan ön och har tvingats falla tillbaka del för del. Efter flera dagars artilleri eld mot La Trinite har AFI dragit sig ur striden och överlĂ€mnat uppgiften till SSG, Inom ett dygn förvĂ€ntas ett hĂ„rt anfall mot staden Dourdan (AFI’s sista hĂ„llpunkt i den ryska offensiven).

SSG lyckades efter hÄrda strider hÄlla staden Dourdan och pressa tillbaks fienden. Dock dÄ fienden försvarade OBJ Nala med alla deras resurser lyckades vi ej slÄ tillbaks utan var tvungen att genomföra retrÀtt för att ta hand om skadade och fylla pÄ material. Det Àr nu dags att genomföra ett nytt försök att sÀkra hamnen och kraftverket i OBJ Nala. För att lyckas genomföra detta anfall kommer AFIs stridsvagnsplutoner initialt anfalla omrÄdet och förstöra fiendens stridsvagnar i omrÄdet. VÄr uppgift Àr att sÀkra OBJ SUN i syfte att skÀra av fiendens möjligheter att förstÀrka omrÄdet. NÀr vÄr position f...
LĂ€s mer »

Operation: Blazing Heatstroke 2postat av Enfisk, 2018-09-01 16:11


Operation: Blazing Heatstroke 2
större bilder

SITREP
Sedan 2006 har Sverige en permanent nÀrvaro i Takistan. En styrka om cirka 50 personer utgör en viktig del i en bredare militÀr strategi tillsammans med andra krishanteringsinstrument sÄsom diplomati och humanitÀra ÄtgÀrder.

Sverige nÀrvarar i den norra delen av Takistan mot resterna av Takistan Armed Forces (TAF) och diverse milisgrupper. SekundÀra uppgifter Àr utbildning av den nybildade nationella armén United Forces of Takistan (UFT) samt rÄdgivning Ät lokalpolisen i norra Takistan.

Den civila befolkningen Àr trötta pÄ kriget och elÀndet som följer. Deras samarbetsvilja att utbyta information mot medicin och förnödenheter har kraftigt minskat pÄ sistone. NATO:s senaste policy att brÀnna cannabisfÀlt för att öka möjligheten för mindre jordbrukssamhÀllen att vara sjÀlvförsörjande Àr Ànnu en policy i en lÄng rad av Àndringar civilbefolkningen varken uppskattar eller har bett om.


BRIEF

Kompani Sierra Lima ska förflytta sig söderut för att nedkÀmpa ett TAF stronghold vid staden Mulladost. Spaningsrapp...
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3