Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Rosche Abrasive Part IIIpostat av Kalle, 2023-03-04 15:40
Efter tunga strider tvingades tyskarna rycka bak från staden Neumuhle. Fienden tog dock tunga förluster i samband med säkrandet av denna och har därefter fått stanna upp i sitt anfall innan ytterligare material och personal kan transporteras in. Detta har gett oss ett utmärkt läge att slå bakom fiendens linjer då de har behövt flytta fram majoriteten av sina styrkor för att förstärka fronten och därmed saknar ett djupare försvar.


Vi har fått i uppgift att slå mot ett flertal mål bakom fiendens linjer. Vi kommer transporteras in genom HAHO hopp över frontlinjen för att sedan försöka parallellt slå mot tre objektiv.
AO


OBJ Holmium eliminera SAM.
OBJ Strontium Kommunikationstorn som används av fienden för kommunicera truppförflyttningar. Bugga detta, gärna oupptäckt.
OBJ Gallium Förstör fientlig Tunguska/Shilka

OBJ Flourine Fientlig fordonsdep...
Läs mer »

Operation: Plata o Plomopostat av Enfisk, 2023-02-23 15:06Vi är Arjona kartellen och som så många andra här i regionen gör så odlar, förfinar och smugglar vi droger. Mutar poliser är vardag för oss, absolut ingenting konstigt.

På förra planeringsmötet lyfte kompanjon Hampez att han tyckte vi sköt för dåligt. El hefe är förutom ondskefull väldigt lyhörd! Så Hampez och kamraterna har fått plank och plåt och har då snickrat ihop en skjutbana ner mot vattnet i kartellens hemliga tillhåll. En lokal fiskare körde rätt in i elden och i paniken körde han upp på land, men det är sånt som händer när man jobbar hos kartellen.

Fiskaren arbetar nu istället som vallmoplockare på en av våra plantage, mycket bättre tillvaro säger El hefe.

Det är en vanlig arbetsvecka vi har framför oss. El hefe har tagit emot två försändelser med droger som behöver transporteras till en smugglare och den lokale Polischefen behöver en ny påse pengar för att se åt andra hållet i en vecka till.
Det är här vi kommer in!


Kartellens tuffaste tuffingar vaknar upp en tidig tisdagsmorgon och ska bege sig mot de gamla plåtskjulet för att få info från...
Läs mer »

Operation: Åskviggpostat av Erk, 2023-02-16 22:38SITREP:

Det råder revolutionsstämning i provinsen Ruha. Kommunistiska upprorsmän har hotat med att utföra ett terrorattentat för att avskräcka den lokala regeringen från att sanktionera dem mer än redan gjorts, och de hoppas på att kunna destabilisera regeringen så pass mycket att de kan avsättas, lynchas och lämnas med en kula i nacken på en kall åker.

Upprorsmännen har även tvingat de civila som inte stödjer dem att lämna området. Rapporter om rån, hot och regelrätta avrättningar hann bli normen innan de sista civila flydde från området.

SSG har skickats för att försöka stoppa detta innan de hinner bita sig fast ordentligt. Ni har lyckats smuggla in er materiel i området via en täckmantel som ett skogsaverkningsprojekt. Under natten har ni dock släppt täckmanteln, laddat vapnen och gjort er redo för strid.

UNDERRÄTTELSER:Ni befinner er vid Kivimäki. Vapenleveransen kommer till en enklare tågplattform vid Kumuri. Motståndaren vet inte att ni är här, men de tar inga risker och patrullerar området flitigt. Iaktag försiktighet vid infiltration. Inriktningen ...
Läs mer »

Operation: Rosche Abrasive del IIpostat av Kalle, 2023-02-11 19:57
Tyskarna har lyckats mobilisera och fokusera sina resurser efter att vi säkrade Bunker hill och kunde på så vis avancera och ta tillbaks ett antal städer åt öst. Avancemanget fortsätter men fienden har nu haft mer tid att förbereda sina försvarsställningar så takten på avancemanget har avtagit.

SSG har därför åter begärts rycka in och assistera med säkrandet av ytterligare ett par städer.


Målet är att fortsätta striden österut och trycka tillbaks de polska styrkorna. Att anfalla direkt emot objektiven skulle innebära risk för allt för stora förluster och därför planeras att flankera positionerna för att sprida ut försvarstrupperna och försämra deras möjligheter att skicka in förstärkningar. SSG har tilldelats denna uppgift.


OBJ COPPER Säkra fabriksområdet


OBJ PHOSPHOR Säkra flankeringsposition norr om OBJ IRON för att möjliggöra Tyskarnas anfall från väst.[img]https://...
Läs mer »

Operation: Castle Crasherspostat av Erk, 2023-02-04 17:55SITREP:

En småskalig invasion av Chernarus pågår. SSG är på plats för att stoppa denna innan fienden hunnit bita sig fast och etablera sig i området. Hittills har det gått framåt, sakta men säkert. Vi har dock nåtts av underättelser om att fienden förbereder en ny offensiv som vi vill stoppa innan den ens startat.

UNDERRÄTTELSER:

Fienden har en blandning av sovjetisk och västerländsk materiel som är kvar sedan Balkan-kriget.

NL flög under gårdagen en spaningsrunda med RPAS och kunde identifiera följande etablerade puntker som fienden har i området.

I sågverket och dess närhet syntes flertalet trupper. Möjligtvis är detta någon form av logistikpunkt eller samlingsområde.

I slottet har någon form av bas etablerats. Enligt samtal med lokalbefolkningen har fiendestyrkans befälhavare oftats siktats i området. Möjligtvis finns en ledningscentral med fler underrättelser.

På terrängbanan siktades flertalet artillerikanoner.

Strax därefter tappade NL kontakten med sin RPAS, och den bedöms antingen ha förstörts eller tagits av fienden.

HUVUDSAKLIGA MÅL:

[list][b][color=#FF8000]Slå mot så...
Läs mer »
Teamspeak 3