Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Revansch del 2postat av Erk, 2023-01-08 16:53SITREP:

På ett heroiskt sätt visade ni att man mycket inte riktigt kan slå på svensk trupp ostraffat. Ni slog ut artilleribasen, sprängde vital materiel vid drönarfabriken och tog tillbaka vårt flygfält. Men det var inte riktigt över än. Det finns fortfarande fientlig trupp i närområdet att bekämpa innan ni kan känna er trygga.

På grund av bristen på mörkerhjälpmedel och ett behov av att ta hand om sårade kamrater, laga skadad materiel och inventera vad fienden inte hade totalförstört så tog Sierra Lima beslut om att vänta på att morgonen skulle komma innan Operation Revansch återupptogs. Under tiden har dock delar av kompaniet jobbat hårt med att flytta över all materiel från Camp Kalsarikännit och kraftsamla på den nu återupprättade F.O.B Sisu.

Inom kort sker gryningen, och Sierra Lima har beordrat kompaniet att samlas för orderuttag inför fortsatt strid.

ORDER:

Fiendens flygfält i sydväst står fortfarande orört och de använder det för att sända ut beväpnade patruller. Flyg och annan stridsviktig materiel skall förstöras.
...
Läs mer »

Operation: Ice Paradisepostat av Enfisk, 2022-12-14 13:53
En svensk pluton med uppgift att bedriva störningsstrid mot en fiende i regionen Hellanmaa börjar sin morgon, som de gjort de flesta dagarna här på plats i regionen.

Menig Hampez drar på sig de tjockaste raggsockorna Sverige kunde producera och hivar på sig vinterutrustningen, zippar upp tältet lite extra snabbt innan skytteparskamraten Bezz hunnit dra på sig jackan. Hampez ler glatt när Bezz börjar svära åt kylan som väller in i tältet.

Lägerelden brinner fortfarande och skotern står där den stod igår kväll, om än med lite mer snö ovanpå sätet.

6 dagar till julafton, lika många dagar tills permissionen börjar. Ska bli så jävla skönt o slippa tältet som aldrig blir varmt och skotern som alltid krånglar. Det var väl ingen förutom kompaniledningen som blev chockad över att skotern går skit i Hellanmaas täta skog.

Fienden har varit väldigt passiva den senaste tiden, en och annan patrull har vandrat in i område eller byar vi har kontroll på och lagt ner sina vapen för att ge upp till oss. När man bjussar de gripna soldaterna ur fiendens patruller på en cigg berättar de gärna spökhisto...
Läs mer »

Operation: Knocking on heavens door (Av Bezz och Hampez)postat av Enfisk, 2022-12-08 19:21
[center][center][b]
I Colombia har civil befolkningen länge fått lida. När El presidente kom med vallöftet att med att staten skulle dela ut bidrag till dem värst drabbade, vann han valet stort. Till att börja med fick folket sina bidrag men ju mer tid som gick ville El presidente få en större betydelse på världskartan. Bidragspengarna gick i stället till militären som utvecklade kärnvapen.

Sedan ett år tillbaka har El presidente börjat uppträda hotfullt mot främmande diplomater. Hans senaste drag var att bryta all kommunikation med samtliga NATO länder. Ingen har kunnat lista ut varför han agerade så. Men enligt rapporter från CIA har rykten hörts att El presidente vill flytta stridsspetsarna närmare Europa. Detta för att få sin vilja igenom.

NATO har gett Sverige ett intagningsprov för att gå med i försvarsalliansen. Sverige ska skicka en mindre styrka för att hitta stridsspetsarna i den colombianska djungeln. Sverige valde att skicka Sierra Lima.
BRIEFING
Sierra Lima att har förts in i Colombia obemärkt och lyckats etablera en FOB.
Huvudmålet ...
Läs mer »

Operation: Enigma (av Jonasson & Hassknatten)postat av Hassknatten, 2022-12-04 10:29
Den finska regionen Hellanmaa är ett civilt område som fokuserat på träindustri, med fokus exportandel, men även byteshandel med närmsta grannländer.
Området har visat sig vara rikt på mineraler för framtagning av Chemical B-87, som upptäckts i gruvor, vilket kan användas för att framställa smutsiga bomber.
I och med denna upptäckt blev gruvindustrin snabbt stor, men även handel med olika länders militär.
NATO såg snabbt ett problem om detta hamnade i fel händer, och ville givetvis ta vara på det, medans andra länder ansåg att eftersom Finland inte är ett NATO land, så har dom ingen talan om saken.

En okänd angripare kom in med en stor styrka för att driva ut alla civila ur området, och la även beslag på alla gruvor, och vägrar tillåta NATOs inblandning.

Det ryktas om att fienden planerar att använda naturämnena för att tillverka smutsiga bomber, och blir genast ett hot mot övriga nordiska länder.

NATO kan inte komma in i området utan att en direkt konflikt med oklara resultat, och kontaktar Sverige som närmsta land med frågan att kliva in i området, neutralisera fienden, lokalisera och säkra...
Läs mer »

Operation: Fiesty Populationpostat av Enfisk, 2022-11-23 17:31
I den lilla orten Hellanmaa lever befolkningen under en ockuperande militärjunta. Tillvaron är fylld med misär, hemskheter och orättvisa. Militärjuntan har kuvat den lokala polisiära styrkan. Poliserna används ofta för smutsjobbet som juntan inte vill bli sedda att göra.

Inte alla poliser älskar tillvaron, men lyder de inte order så skjuts de av militärjuntan.

Några civila tappra själar från en liten by, har ledsnat på tillvaron och tänker nu ta till vapen för att störta militärjuntan. Åtminstone så har den här gruppen bybor skrytit om att orsaka så mycket skada som möjligt, tillräckligt för att försätta militärjuntan i ett permanent försvagat tillstånd.
De här byborna är alla samlade i byn Luoma och har efter en helkväll med Pajala Sunrise och Falukorvs-semlor nu kommit överens om planen!

De ska åka till närmaste polisstation och kräva att polisen ger upp sina vapen och fordon och sedan utropa, att de nu är byborna som bestämmer, ingen annan!


[list]Rulla in på enad front med fordon och knytna nävar till polisstationen! Allt handlar om attityd![/lis...
Läs mer »
Teamspeak 3