Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Takistan Interventionpostat av Enfisk, 2022-08-20 16:36
Takistan is a region on the brink of collapse. Violent groups and insurgents pester the civilian life while the so called government does nothing. A small force of Swedes are stationed in the southern parts of Takistan performing security patrols and convoy escourts for transports containing humanitarian aid. This NATO backed force is tasked with supporting and enabling civilian life, agriculture and trade within the region. Their RoE however enables them to take action against known insurgent strongholds in order to reduce the threatlevel in the region.

They have recieved intel about a possible abduction of a news team from Greece. Local contacts are all telling the same story, if these journalists have been kidnapped they are most likely in Rasman. This is a high priority task.

The daily tasks are not to be postponed, a small village is awaiting our weekly supplyrun. The IDAP organization has set up a small hospital in the center of the village. You are tasked with stocking the two IDAP containers and load them onto trucks. These trucks are then to be transported to Nagara. This village h...
Läs mer »

Operation: Steamrollerpostat av Enfisk, 2022-06-07 11:49En okänd angripare ockuperar majoriteten av regionen Virolahti. Vår frontlinje har varit någorlunda stabil de senaste veckorna med endast mindre eldstrider emellan patrullerande styrkor. Vi hade hoppats på en avmattning av kriget och att diplomati skulle ta över strålkastarljuset för att nå en lösning på konflikten.

På den militära sidan av konflikten finns det mycket stora orosmoln och mycket som tyder på en eskalering från fiendens sida, inom en snar framtid. Vi har inte ännu kraften nog att stå emot ytterligare fullskaliga anfall och det vet vår fiende.

Satellitbilder visar på en uppbyggnad av fiendens styrkor strax öst om byn Tinkanen. Artilleri och trupper har positionerat sig där. Det bedöms att artilleriet är inom räckhåll för att slå mot vår flygbas. Civila kvar i området har lyckats smuggla ut information om fiendens posteringar samt att civila fängslas utan orsak.


Fiendens posteringar och aktiviteter har kartlagts av vår spaningsgrupp samt spionnätverk. Vi har i uppgift att nedkämpa artilleriet som fienden ämnar nyttja för att verka mot v...
Läs mer »

Operation: Dance with the Devilpostat av Kalle, 2022-06-03 08:23
Insurgentstyrkorna i Red Star har gått in med väpnad trupp på ön Suursaariv. Ön har en extremt viktig funktion då man från ön kan säkra luftrummet och omkringliggande delar av östersjön från både flyg och båtar. De finska trupperna som försvarade ön har rapporterats avrättats och fienden har upprättat ett heltäckande försvar och de har lyckats stoppa flera försök att landsätta trupper på ön. Swedish Strategic Group har utgått från Gotland och har upprättat en FOB sydväst om ön och planerar att genomföra landstigning med hjälp av stridsbåtar för att säkra ett brohuvud.

Finska regeringen har släppt konfidentiell information om att ön har nyttjats för framtagande av kärnstridsspetsar. Denna information låg sannolikt till grund för Red Stars val att attackera ön. Officiellt så är det främst dess strategiska position som lyfts som motivation för varför Finska regeringen så snabbt kallat in Svensk trupp för att assistera. Fienden har fortifierat positionen väl med hjälp av SAM system sammanlänkade till ett radarövervakningssystem vilket gör att luftrumme...
Läs mer »

Operation: Ominous Dusk (Av Erk)postat av Enfisk, 2022-05-27 16:39

Anizay har länge plågats av blodiga inbördeskrig mellan olika lokala krigsherrar. Flertalet utlandsstyrkor har försökt bringa fred i området med skiftande resultat och både FN och IDAP har samarbetat för att minska lidandet hos den civila lokalbefolkningen.

Det senaste halvåret har det dock börjat anas en ljusning på horisonten. I det första demokratiska valet på 10 år valdes en president som uttalat vill samarbeta med västerländska styrkor för att stoppa inbördeskriget. Ganska omgående gjorde dock landets militära befälhavare, General Abdul Saeid, en statskupp och fängslade presidenten på okänd ort. Han startade en systematisk kampanj för att "övertala" folket att inte hålla fler demokratiska val, där rapporter om både tortyr, kidnappning och mord har nått omvärlden.

FN och IDAP har fortsatt sin insats med leveranser av mat, vatten, medicin och sjukvård helt obeväpnade för att kunna hävda neutralitet och fick länge verka hyffsat ostörda. Sedan ett par veckor tillbaka har tyvärr det läget förändrats, och nu behöver de allt som oftast begära hjälp av de fredsbevarande styrkorna för att skydda b...
Läs mer »

Baskermarsch 2022postat av Kalle, 2022-05-22 03:02


Vänligen anmäl er snarast till baskermarschen. Grupperna postas på tisdag 23:59.
Läs mer »
Teamspeak 3