VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation Ricochet (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2019-10-12 18:32

Operation Ricochet - Av GrimzoneSituation
Kriminella gÀng runt om i EU har vÀxt fram pÄ kort tid, vÀrst drabbad Àr Finland.
Maakuntajoukot (de finska Landskapstrupperna) har blivit insatta för att kontrollera svÄrt drabbade stÀllen.

Sverige tagit ett större ansvar i att hjÀlpa Finland med sina gÀngproblem som har eskalerat i att hela stÀder har gÄtt förlorade och blir plundrade dagligen.

Den senaste veckan har rapporter frÄn Maakuntajoukot kommit fram till Sverige om att uniformerade mÀnniskor nattetid ska ha upptÀckts i skogarna nÀra dom större stÀderna, vad dom gör Àr Ànnu okÀnt.

Brief
VÄr uppgift Àr att frigöra stÀder som har gÄtt förlorade och försöka minska pÄ kriminaliteten i Hellanmaa. OBJ CALM Àr av högsta prioritet dÄ en brand ska ha blivit anlagd och riskerar sprida sig.
OBJ JUNO & LOOKOUT finns det vÀldigt mycket aktivitet i frÄn kriminella gÀng som plundrar och vandaliserar, vÄr uppgift dÀr Àr att driva ut gÀngen och fÄ tillbaka staden.
OBJ WHISPER,HOTSHOT och HYPER Àr stÀllen dÀr uniformerade mÀn har rört sig nattetid, vi behöver fÄ reda pÄ v...
LĂ€s mer »

JointOP: vPz & SSG 2019-10-06postat av Kalle, 2019-10-04 17:49


JointOP: vPz & SSG

Det Àr dags för nÀsta krig ihop med den tyska klanen Virituelle Panzergrandierbrigade 37! Denna gÄng lirar vi pÄ den hÀrliga skogskartan Hellanmaa som mekaniserade plutoner. Vi kommer att spela tajtare ihop Àn tidigare och styras av den erfarne tyske kompanichefen Kickapoo. FullstÀndig brief kommer innan helgen har tyskarna lovat.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION OM MODS/SYNC SE https://www.ssg-clan.se/forum/viewtopic.php?t=2095#p18390
Vi kommer att nyttja fyra IFV:er (Warrior) dÀr en Àr en befÀlsvagn för plutonsledning.PÄ torsdag (2019-10-03) kvÀll kommer tyskarna ha ett testmission uppe för den som vill ansluta och testa sina moddar.
vi kommer möta NATO Woodland fiender.

Teamspeak:
SSGs teamspeak kommer anvÀndas.


Bilder pÄ AO: (lÀnk till bilderna https://imgur.com/a/lOCL2sA)


LĂ€s mer »

Operation Distress Callpostat av Kalle, 2019-09-26 23:04

OPERATION DISTRESS CALL
Av Kalle


SITREP:
Vi har blivit placerade vid Takistanska grÀnsen att assistera landet Tandima mot de vÀpnade angrepp de blivit utsatta för. Under den tid vi vart placerade har stridigheterna eskalerat och en vÀpnad konflikt ser nu ut att vara omölig att undvika. Takistanska armen har blivit understödda av Ryssland med material och eventuellt Àven personal Àven om det senare nekas över officiella kanaler.

För tre veckor sen började information komma in om att fienden fÄtt tillgÄng till en rysk kÀrnstridsspets vilket har orsakat stor oro hos vÄra allierade. Efter intensiva spaningsaktioner har vi fÄtt tillgÄng till information om att nÀmnd kÀrnstridsspets förflyttades med polisbeskydd frÄn norra delen av landet men vi har ej kunnat fÄ fram slutmÄlet. Att lokalisera och omhÀnderta kÀrnstridsspetsen Àr av extrem vikt.


BRIEFING:
Er uppgift Àr att lokalisera och förhöra polisbefÀlet vid OBJ POLICE STATION i syfte att lokalisera intel om positionen pÄ kÀrnstridsspetsen. DÄ ni uthÀmtat informationen skall ni snarast...
LĂ€s mer »

Operation: Peace Talkspostat av Enfisk, 2019-09-20 19:56


SITREP:
Den svenska FN styrkan utgÄr frÄn det gamla fabriksomrÄdet i vÀst. VÄr uppgift Àr att försöka lösa den spÀnda situationen utan vÄld. Staben har gjort upp om ett möte med representanter frÄn milisen för att diskutera en vapenvila och eventuell upplösning av milisen som verkar i regionen. Hurvida dessa representanter har mandat att genomföra vÄra krav pÄ vapenvila Àr Ànnu oklart.

Oroligheterna i regionen har kantats av bombdÄd, anfall mot FN trupper och konvojer samt kidnappning av civila. Den svenska FN truppen har som uppgift att neutralisera milisens förmÄga att verka i regionen.

FN har lÀnge haft instÀllningen att situationen kan lösas genom diplomati och samtal. Tidigare försök att möta representanter frÄn milisen har inte varit alltför lyckade, tidigare i vÄr blev en tysk trupp anfallna av maskerade milismÀn. Den tyska truppen tog skadeutfall samt fick tre fordon förstörda i striden. FN:s benÀgenhet att fortsÀtta ha ett passivt förhÄllningssÀtt gentemot milisen har sÄtt ett missnöje bland de medlemslÀnder som verkar för FN. Sveriges stadsminister, som lÀnge stoltserat med att satsa pÄ försvaret har lovat det svenska ...
LĂ€s mer »

Operation: Ocean Eyepostat av Jonasson, 2019-09-14 14:56
SITREP
Den 14:e september 2019, krigsalarmet ekar över ön Suursaari.
En frÀmmande ubÄt av okÀnt ursprung har gÄtt pÄ grund utanför staden SuurkylÀ.
Den Finska militÀren som befann sig pÄ ön larmades & kom pÄ plats efter bara 20 minuter. VÀl pÄ plats skickades den civila befolkningen ut ur staden. MilitÀren försöker fort att upprÀtta kommunikation med besÀttningen ombord pÄ ubÄten, till ingen lycka. I Helsingfors börjar fingrar peka. De allra flesta anser att det Äterigen Àr Opfor som testar den Finska militÀrn. Opfor nekar sjÀlvklart allt & pÄstÄr att ingen av deras ubÄtar befinner sig i nÀrheten av ön.

SFNTG har kallats till ön. Deras uppgift Àr att sÀkra vattnet omkring ön, samt att upprÀtta en zon som strÀcker sig fem kilometer frÄn kusten. TyvÀrr sÄ befinner sig SFNTG utanför Svenska Gotland dÄ en övning har genomgÄtt. Enlig uppgifter sÄ kommer det att ta en hel dag för SFNTG att anlÀnda till Suursaari.

Flertal timmar har gÄtt sedan ubÄten gick pÄ grund. Bilder av ubÄten har identifierats av specialister. De pÄstÄr att ubÄten Àr av
klass-II ur Opfors arsenal. Den Finska mil...
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3