VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Opertaion: Riverside Cochempostat av Enfisk, 2019-06-30 11:14


Operation Riverside Cochem
De Allierade har landstigit i Normandie och sĂ€krat fĂŒra av de fem strandremsor mellan Cabourg och Carentan. Norr om Cartentan har Amerikas 1:a division landstigit men Ă€nnu inte besegrat vĂ„ra tĂŒska bröder som Ă€nnu kĂ€mpar mot vĂ„g efter vĂ„g av amerikanska marinsoldater och fallskĂ€rmsjĂ€gare. Tiden Ă€r knapp men Ă€nnu hĂ„ller försvaret av vĂ„r Atlantiska vĂ€gg! Det Ă€r bara en tidsfrĂ„ga innan Panzergruppe West anlĂ€nder och driver ut de Allierade i havet.

Medans de Allierades fulla krigsmakt vĂ€ller in pĂ„ strĂ€nderna lĂ€ngs med Normandies kust har Feldmarschall Rommel fĂ„tt in orovĂ€ckande rapporter frĂ„n Luftwaffes spaning. Den franska staden Cherbourg har fallit efter att Brittiska fallskĂ€rmsjĂ€gare ur 6:e Luftburna Divisionen, landat bakom vĂ„ra linjer och kringgĂ„tt försvarsverken som stĂ„tt riktade ut mot den engelska kanalen. Efter Britterna intagit staden och etablerat ett brohuvud har dem pĂ„börjat landsĂ€ttning av reguljĂ€ra stĂŒrkor samt lĂ€tta pansarfordon. DĂ„ försvaret av strĂ€nderna mellan Cabourg och Carentan har prioriterats har Britterna nĂ€stan obehindrat kunna marschera söder ut vilket riskerar resultera i att v...
LĂ€s mer »

The Battle of Baranow Castlepostat av Kalle, 2019-06-14 12:54

The Battle of Baranow Castle

SITREP
Vi har lyckats pressa tillbaks de tyska trupperna till floden Wieprz. 33rd Airborn lyckades under gÄrdagen sÀkra staden Baranow efter tunga strider. Förlusterna var stora pÄ bÄda sidorna men tillslut sÄ stod vi som segrare. Fienden föll tillbaks för att kraftsamla i försvaret av det södra brohuvudet.
Under striderna lyckades fienden skjuta ned ett av vÄra bombplan som lyckades kraschlanda norr om floden. Piloterna rapporterade in att de överlevt kraschen innan Tyskarna tog dom tillfÄnga och radioförbindelsen bröts.

BRIEFING
VÄr primÀra uppgift Àr att rÀdda piloterna som bedöms ha förflyttats till fiendens bas i omrÄdet, slottet Zamek w Baranowie Sandomierskim. OmrÄdet Àr skyddat av ett flertal AA positioner vilket omöjliggör luftlandsÀttning med fallskÀrm. Detta lÀmnar endast en möjlighet och det Àr att anfalla landvÀgen. Vi skall förflytta oss till staden Baranowie dÀr vi skall söka upp befÀlet pÄ platsen. Tillsammans med en stridsvagnspluton skall vi sedan avancera mot bron med uppgift att sÀkra denna och rensa omrÄdet frÄn fiender. SSGs framryckningsvÀg Àr markerad med stora b...
LĂ€s mer »

Operation I Nöd och Lustpostat av Chasanjo, 2019-06-07 18:56


Operation I Nöd och Lust
Situation

Strider mellan Söner av SamhÀllsupplösning och gruppen döda kaninerna har slutat med Söner av samhÀllsupplösning pÄ topp
och ett Thrisk som Àr i spillror. VÄr uppgift Àr att slÄ ut Söner av samhÀllsupplösning och hjÀlpa befolkningen att komma pÄ fötter igen.

Brief

VÄr primÀra uppgift var frÄn början att leverera förnödenheter till storstaden Thirsk.
NĂ€r vi landsatte i Öst blev vi attackerade bĂ„de frĂ„n norr och syd. Det enda val vi
hade var att falla in i landet till en Ànnu sÀmre position Àn den vi hade frÄn början. Vi
fick lÀmna en del fordon och all ammunition och sjukvÄrdmaterial kvar.

VÄr FOB ligger illa till. De attackerar oss frekvent frÄn nordvÀst.
Vi har dÄligt med ammunition och sjukvÄrdsmaterial och mÄste ta det tillbaka.
Sedan behöver vi slÄ ut Söner av samhÀllsupplösnings huvudbas för att de inte ska
anfalla staden Thrisk och ta de materialet vi kommer leverera.
Tillslut ska vi göra det vi Àr hÀr för.
SÀkra staden Thrisk och leverera Förnödenheter till Kyrkan.
[img]http...
LĂ€s mer »

Operation: Heroes in Overallspostat av Enfisk, 2019-05-30 20:35
Operation: Heroes in Overalls
större bilder

Önationen Suusari har sedan medeltiden varit mĂ€stare pĂ„ att bygga trĂ€bĂ„tar tack vare den unika arten av trĂ€d som vĂ€xer pĂ„ ön. TrĂ€slaget hade en otroligt lĂ„g densitet samtidigt som celltĂ€theten var bĂ€ttre Ă€n nĂ„got annat trĂ€slag eller material som gick att fĂ„ tag pĂ„ under mĂ„nga Ă„r hundraden. Efter att ön nĂ€stan skövlats frĂ„n all skog under 1700-talet, dĂ„ vĂ€rldens flottor var byggda i trĂ€ och Suusari Ă„tnjöt en boomande ekonomi har skogbruk och bĂ„tbyggeri nĂ€stan helt försvunnit frĂ„n önationen. Naturen har Ă„tervĂ€nt och numera bedrivs ansvarsfullt skogsbruk.

Önationen hade nog nĂ€stan tynat bort helt och fallit i glömska om det inte vore för öns strategiska placering strax utanför Rysslands grĂ€ns i Svarta havet. Önationen som historiskt sett varit neutral nĂ€r konflikter blossat upp runt omkring har nu behövt ha ett eget försvar mot grannlĂ€nder som skulle kunna nyttja önationens relativt platta öar för att kunna bygga flygfĂ€lt och missilbaser för att anvĂ€nda öarna som ett slags hangarfartyg vid krig...
LĂ€s mer »

Operation Nimrod (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2019-05-17 23:12


Operation Nimrod: Av Grimzone
Situation

Operation Hidden Danger
Året Ă€r 2022 och NATO alliansen har blivit försvagad. Den amerikanska presidenten har krĂ€vt att flera lĂ€nder ökar sin budget för att kunna försvara sina egna land bĂ€ttre, pga detta sĂ„ har ett flertal lĂ€nder valt att lĂ€mna alliansen helt.

Ett gemensamt beslut i EU har tagits dÀr man har beslutat att en europeisk militÀr mÄste skapas pÄ vÀldigt kort tid.

Ryssland ser inte NATO som ett hot lÀngre och har börjat pressa lÀnder till att ansluta sig till CSTO istÀllet, dÄ Polen, Ukraina, och RumÀnien har nekat detta sÄ har Ryssland kunnat skapa en legitim anledning för en plötslig invasion av dessa lÀnder. Nu stÄr Ryssland vid den Tyska grÀnsen, beredda för krig.

Operation Eastern Wind
Kriget mellan Tyskland och Ryssland har varit blodig, lÀnder frÄn hela vÀrlden har varit med och slagits för att hjÀlpa Tyskland, ett förband frÄn Sverige deltog och har hade goda framgÄngar, tack vare Sveriges bidragande sÄ lever Rosche:s befolkning inte lÀngre under ockupation.

Under dom tvÄ senaste veckorna sÄ har Ryssland tappat mark, kriget fortsÀtter in mot Polen...
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3