Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Eagle Down Episode 2postat av Enfisk, 2020-04-18 17:02Breaking news
Det är med stor sorg och med tyngd i hjärtat som nationen måste meddela att President Jonald D. Tramp tyvärr har avlidit. Det som skulle bli ett lyft för Tanoa och regionens handel och där G8 skulle vara en självklar del har slutat i värsta tänkbara katastrof. Omständigheterna kring Presidentens död är fortfarande inte klarlagda men allt tyder på att det var under en helikoptertransport under rådande kritiska situation som piloterna plötsligt förlorade kontrollen. Med ett land i sorg är det viktigt att jag, Förenta Staternas President Tomas Jefferson, agerar i enlighet med mitt ämbete. May God be with you all

VIP JDT samt VIP EM är döda. Efter svåra strider i och runt La Rochelle lyckades plutonen återbörda presidentens kropp. Efter samtal med vår nytillträdde President Jefferson har plutonen fått nya order att återta initiativet på Tanoa innan situationen blåser upp till ett fullskaligt krig.

I samråd med övriga G8-länder har Marsoc, som enda QRF på plats, fått i uppdrag att slå tillbaka snabbt och synnerligen hårt. U...
Läs mer »

Operation: Eagle Down (Av Hoffa)postat av Enfisk, 2020-04-10 23:02
Den pittoreska ögruppen Tanoa, fem nautiska mil nordöst från Kubas kust har länge varit en självklar portal för all tänkbar handel mellan övriga världen och Kuba. När ön blev självständig 2012 följde såklart en del irritation en hel del diplomatiskt gnissel framförallt från Kubansk och Rysk sida. Det dröjde såklart inte länge förrän Ryssland stegrade upp björnen och betydligt mer aggressivt blandade sig i leken. Efter några månader av förhandlingar nådde Tanoa, Ryssland, Kuba och USA ett avtal som skulle främja alla parter fördelaktigt. Samtliga involverade tycktes vara nöjda och en konflikt mellan stormakter var avblåst.
Den 7 maj 2012 utropades som Tanoas självständighetsdag av sittande president Juan B. Neves. Festligheterna lät sig inte vänta. Sedan dess har den dagen varit en oerhört viktig del av den lilla landets historia.

Att Tanoa nu blivit självständigt var ett förstås ett oerhört viktigt högpolitiskt mål för USA. Nu kunde det amerikanska maskineriet äntligen få kontroll på smuggelrutter samt den vapenhandel som tidigare i stort sett skett förhållandevis öppet. Ganska snart ...
Läs mer »

JointOP: vPz & SSG 2020-03-29postat av Kalle, 2020-03-26 03:08Pictures: https://imgur.com/a/XWmgToP
In April 2018 numerous surveillance satellites over Poland went suddenly and most unexpected black. The satellite cover along the eastern Polish NATO border became all dark. Disturbance due to solar flares was the first explainable reason to this technical error. After several days attempting to regain power the satellites were officially declared lost by NATO high command. Three weeks later reserve satellites were redirected in orbit to gain short but limited temporary coverage over local areas along the border. This is when a fatal military strategic error is discovered. A mistake later to be erased by governments in history books. When conducting a security satellite sweep, movement by foreign military vehicles together with several military installments were suddenly noticed in the small region of Rozcheiw inside the Polish border. Immediate diplomatic actions were taken against Belarus to avoid a disastrous clash on this possible mistake. The answer from the Belarus government was equally surprising as it was disturbing as they proclaimed no knowledge or information rega...
Läs mer »

Operation: Hagel - Part Two (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-03-19 23:26
Ryssland har under det senaste året ökat sin militära närvaro i väst. Och genom politiska uttalanden så har de mer eller mindre bekräftat att deras slutmål är att ta tillbaka det som engång var deras. Det vill säga alla områden som tillhörde Sovjetunionen innan dess upplösning.

Den ryska provinsen Grada gränsar till ett av dessa länder. I Grada har de under många årtionden levt under fattigdom.
Ända fram till för 5 år sedan då affärsmannen och så lika forskaren Yakov Syomin började investera i området. Genom att skapa jobb och bygga upp infrastrukturen så vann han folkets hjärtan, Och räknas idag som en hjälte i provinsen. Förra året röstades han fram som ledare över provinsen och ansvara nu över civila och militära beslut i området.

NRF (Nordic Reaction Force) som SSG är en del utav har varit stationerad vid gränsen för fredsbevarande insatser. Själva flygplatsen som vi är stationerad på drivs och ägs utav NATO. Det sker transporter in och ut via flygplatsen, utan att vi får veta vad lasten innehåller. SSG har...
Läs mer »

Operation: A New Dawnpostat av Enfisk, 2020-03-13 00:40
Den Chernoryska milisgruppen har alltför länge levt rövare i Ruha området. Stackars civila behandlas som boskap och tvingas arbeta för milisens under hemska förhållanden. Den Europeiska Försvars Unionen (Common Security and Defence Policy, CSDP) har länge tittat bort från situationen i regionen. Det Eurpeiska grannlandet Livonia har länge beklagat sig över situationen men inte fått det militära stödet som bedömts krävas för att driva den ryskstödda milisen ur regionen för gott.

Den horribla tillvaron för de civila har först nu blivit en fråga för CSDP då milisen börjat använda så kallad "fracking" i norr för att kunna sälja råoljan på den svarta marknaden i utbyte mot nyare vapen samt miltärfordon. Dricksvatten och jordbruk i Livonia har blivit förgiftat och slagit hårt på den inhemska matproduktionen samt ekonomin. EU har nu äntligen beslutat att skicka militärt stöd!

Europeiska Försvars Unionen, där Sverige sitter med, har skickat en QRF styrka, i storleken av en pluton.

Plutonen Sierra Lima har flugits in till Livonia och därefter tagit sig med ...
Läs mer »
Teamspeak 3