Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Daggerfall (PRAE)postat av Enfisk, 2022-10-24 23:20

The continent of Pandora is at war. After many years of peace, the country of WISLANIA has attacked ALTRAVERDO which is part of the Pandoran Defensive Treaty Organization (PDTO). The PDTO is a Defensive Military Alliance between the Countries of ALTRAVERDO (Germany), ASTARIA (Sweden), SERVERANIA (USA) and OBSIDIA (United Kingdom). WISLANIA also has an ally, which is SATAWAN.

Prior to the WISLANIAN aggression there were multiple diplomatic incidents, which lead to tensions between ALTRAVERDO and WISlANIA. During these tensions there have been many troop movements and exercises on the border of ALTRAVERDO by the WISLANIAN 1st and 2nd Army. In response the PDTO put their troops on high readiness. On the 22nd of October the WISLANIAN 1st Army crossed the border to ALTRAVERDO and the 2nd Army stepped into ASTARIA.
For the last week the PDTO Forces are stuck on defense. The PTDO have been fighting with delay tactics to lower the strength of the WISLANIAN forces. On the 30th the start of the counter offensive is planned to start....
Läs mer »

Operation: Revansch (Av Erk)postat av Enfisk, 2022-10-21 23:33SITREP:

Som en del av ett fredsbevarande uppdrag skickades svensk trupp för ett par dagar sedan till Virolahti, där främmande trupper tagit över makten. Väl på plats byggde vi upp två baser, F.O.B. Sisu och Camp Kalsarikännit. Sisu byggdes som huvudbas medan Kalsarikännit var en sekundär bas för träning och rekreation. Läget har hittills varit spänt men lugnt.

Vid spelstart har huvudbasen, F.O.B. Sisu för en stund sedan i princip totalförstörts av fientligt artilleri och de enda som verkar ha överlevt är vårt kompani, dock med lite begränsade resurser då huvuddelen av materielen fanns i Sisu. Vi befann oss på permission i Camp Kalsarikännit mitt i en trevlig filmkväll när Alpha Sierra meddelade vad som hänt och beordrade högsta stridsberedskap.

Fienden vet med största sannolikhet inte var vi befinner oss, eftersom de inte bombat oss ännu. Dock vet vi att de har flyttat fram flertalet luftvärnspjäser (Troligtvis Shilkas, men inte bekräftat) för att begränsa vår förmåga att röra oss fritt i området.

ORDER:

För att kunna öppna upp möjl...
Läs mer »

Operation: Comfortpostat av Hassknatten, 2022-10-13 20:53

Värmen har slagit till hårt i Kunduz, landet är mer försvagat än normalt sett då mat och vatten är en bristvara för civilbefolkningen.
IDAP har anlänt för att utföra humanitära uppgifter på plats, primärt ska dom tillgodose civilbefolkningen med mat, vatten och erbjuda sjukvård för dom som behöver och önskar.

Medan landet har varit försvagat och en ordentlig regi saknas, har insurgenter nyttjat situationen för att slå till mot civilbefolkningen och ta det lilla dom har kvar.
Även IDAP har blivit utsatta i sitt arbete utav insurgenterna, och tvingats dra sig tillbaka efter att de hotats.

IDAP skickar ett pressmeddelande och ber om bistånd av militär kraft för att kunna utföra sina uppgifter, och trycka tillbaka insurgenterna.

Europeiska kommissionen svarar och meddelar att Sierra Lima har fått uppgiften.Vi har anlänt till Kunduz, FOB IDAP.
Våra uppgifter är att lasta med mat och vatten för att fördela det i specifika städer, samt anfalla kända positioner för insurgenter, och trycka tillbaka eventuella anfall.

Vi beaktar landets fö...
Läs mer »

Operation: Gatekeeper Part IIpostat av Kalle, 2022-10-08 02:20

[center]


Sen insurgentstyrkorna i Red Star gjorde uppror mot Chernarus har regeringen begärt hjälp från det internationella samfunden för att inte tappa makten. Red Star består av majoriteten av Chernarus väpnade styrkor och de har tvingat regeringen att gömma sig för att undvika bli avrättade. Mindre milisstyrkor lyckades dock försöka slå tillbaks men då Red Star var betydligt bättre beväpnade och välutbildade på stridsföring var detta lönlöst. Innan ropen på hjälp besvarades lyckades Red Star ta makten över stora delar av nordvästra delen av landet.

Efter tunga strider lyckades amerikanska förband slå tillbaks fienden och säkra ett brohuvud in på fiendens territorium. Vi har nu siktavstånd till flygplatsen vilken behöver säkras för att slå ut fiendens flygresurser i området. Våra hjältemodiga piloter lyckades smyga sig in bakom fiendens linjer och bekämpa SAM systemen i området vilket har öppnat upp flygrummet för användande av flygresurser i norra delen av landet. Det är dock inte känt om detta var enda SAM systemen eller om de har ytterligare enheter tillgängliga så framryck med försiktigh...
Läs mer »

Operation: Flashback (Av Bezz)postat av Enfisk, 2022-09-28 12:04
[center][center][b]
Chernarus har sedan inbördeskriget (som verkade 2009 under oktober månad) varit stillsamt och byggt upp sig igen. Rätt personer valdes av folket för att leda regionen framåt, men stor framgång. Chernarus har byggt ut sin järnväg, utökat hamnar för export/import och det ekonomiska tillståndet har förbättrats avsevärt.

NAPA, The National Party som har styrt regionen efter inbördeskriget ordnade till ett avtal med Nato och övriga skandinaviska länder snabbt för att få hjälp med olika resurser, samt som en säkerhetsåtgärd.

Året är nu 2022, 13 år sedan kriget pågick. Så har nu en okänd grupp anfallit och tagit över delar av NAPAs militära baser och förråd i de norra delarna av Chernarus. Avsikterna är fortfarande okända. Men NAPA har bett om NATOs hjälp.

USA svarar snabbt med att skicka dit ett kompani (27th Marine Expeditionary Unit (27th MEU)) för att undersöka och stärka de regioner samt “huvudstaden” Chernogorsk.

27th MEU skickar en pluton för att rekognosera de norra delarna.
Efter 3 dagar av rekognosering så blir det total radio...
Läs mer »
Teamspeak 3