Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Gatekeeperpostat av Kalle, 2022-09-07 21:50

[center]


Sen insurgentstyrkorna i Red Star gjorde uppror mot Chernarus har regeringen begärt hjälp från det internationella samfunden för att inte tappa makten. Red Star består av majoriteten av Chernarus väpnade styrkor och de har tvingat regeringen att gömma sig för att undvika bli avrättade. Mindre milisstyrkor lyckades dock försöka slå tillbaks men då Red Star var betydligt bättre beväpnade och välutbildade på stridsföring var detta lönlöst. Innan ropen på hjälp besvarades lyckades Red Star ta makten över stora delar av nordvästra delen av landet.

USA ledda styrkor landade för två dagar sen i syfte att återta makten och överlämna den till dess rätta styre. Fienden valde då att övergå från offensiv strid till att gräva ned sig och invänta amerikanarnas motanfall. Amerikanska FOBs och materialdepåer har blivit beskjuten frekvent med tungt artilleri. Fienden har även lagt ut ett flertal minfält för att minska våra möjligheter att använda terrängen till vår fördel.

Egen trupp har gjort sig redo för att återta terräng från fienden genom ett spjutsp...
Läs mer »

Operation: Section I: Occupied Territoriespostat av Hassknatten, 2022-09-02 15:00

Tembelan Island är världens centrum, större delen av världens handel sker på något sätt via denna region.
Befolkningen består mestadels av gästarbetare och inhemska affärsmän.

En okänd angripare ockuperar snabbt den västra delen av landet, etablerar sig väl och utför ett nytt anfall mot landets östra del.

Majoriteten av regionen Tembelan Island är nu övertagen medan anfallet fortsätter söderut.
Fienden har till slut tagit sig till regionens sydligaste del, och slutligen ockuperat den flygplatsen.

Satellitbilder visar AA posteringar i regionens västra del som begränsar framkomlighet till dess kust.
Det visar även platser med hög aktivitet på i regionens östra del.
De civila som lyckats fly har kunnat lämna information om fiendens posteringar.Fienden har etablerat sig för väl i regionens västra del för att vi ska kunna anfall det från kusten, vi måste nedkämpa fienden i regionens östra del.
Vi har som uppgift att med båtar ta oss till kusten för att anfalla flygfältet och arbeta oss norrut.
Vi har hänsyn till civila byggnader, det gäller dock inte f...
Läs mer »

Operation: Härsken Olja (Nomiusen & Warhunger)postat av Enfisk, 2022-08-27 10:542010
Pumpas den sista oljan upp ur dom statliga norska brunnarna och rikedomarna man byggt Norges välfärd är slut. Men goda investeringar i infrastruktur och obligationer gör att ingen oroar sig för denna händelse som legat på horisonten länge. Ännu är Norge nordens rikaste land.
2012
Sker en stor finansiell kris som skakar världen. Ingen kan riktigt peka på vad som startade det men fingrarna pekar på Amerika Även dom mest resursrika länderna lider hårt när det mesta tappar i värde. Folk går arbetslösa och lokala ekonomier stannar upp.
2013
Världen börjar sakta krypa sig ur finanskrisen och de ekonomiska hjulen börjar sakta snurra. Fabriker öppnar upp och folk går tillbaka till sina jobb. Regeringar runt om i världen ser på allvar på vad som hänt och startar nationella och internationella undersökningar för att ta reda på vad som ledde till krisen. Men på flera sociala sajter har dom fles...
Läs mer »

Operation: Takistan Interventionpostat av Enfisk, 2022-08-20 16:36
Takistan is a region on the brink of collapse. Violent groups and insurgents pester the civilian life while the so called government does nothing. A small force of Swedes are stationed in the southern parts of Takistan performing security patrols and convoy escourts for transports containing humanitarian aid. This NATO backed force is tasked with supporting and enabling civilian life, agriculture and trade within the region. Their RoE however enables them to take action against known insurgent strongholds in order to reduce the threatlevel in the region.

They have recieved intel about a possible abduction of a news team from Greece. Local contacts are all telling the same story, if these journalists have been kidnapped they are most likely in Rasman. This is a high priority task.

The daily tasks are not to be postponed, a small village is awaiting our weekly supplyrun. The IDAP organization has set up a small hospital in the center of the village. You are tasked with stocking the two IDAP containers and load them onto trucks. These trucks are then to be transported to Nagara. This village h...
Läs mer »

Operation: Steamrollerpostat av Enfisk, 2022-06-07 11:49En okänd angripare ockuperar majoriteten av regionen Virolahti. Vår frontlinje har varit någorlunda stabil de senaste veckorna med endast mindre eldstrider emellan patrullerande styrkor. Vi hade hoppats på en avmattning av kriget och att diplomati skulle ta över strålkastarljuset för att nå en lösning på konflikten.

På den militära sidan av konflikten finns det mycket stora orosmoln och mycket som tyder på en eskalering från fiendens sida, inom en snar framtid. Vi har inte ännu kraften nog att stå emot ytterligare fullskaliga anfall och det vet vår fiende.

Satellitbilder visar på en uppbyggnad av fiendens styrkor strax öst om byn Tinkanen. Artilleri och trupper har positionerat sig där. Det bedöms att artilleriet är inom räckhåll för att slå mot vår flygbas. Civila kvar i området har lyckats smuggla ut information om fiendens posteringar samt att civila fängslas utan orsak.


Fiendens posteringar och aktiviteter har kartlagts av vår spaningsgrupp samt spionnätverk. Vi har i uppgift att nedkämpa artilleriet som fienden ämnar nyttja för att verka mot v...
Läs mer »
Teamspeak 3