Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Peace By Forcepostat av Enfisk, 2024-04-19 19:15SITREP:

Det har rådit orolig stämning i Gröna Havsområdet ett bra tag. Så till den grad att FN sett sig tvungna att kliva in och försöka bringa lugn till oroshärden. Ni tillhör en av de grupper som sänts till området och ert ansvarsområde är den mindre ön Podagorsk som ligger strax utanför den Chernarusiska kusten.

En milis har tagit över makten här, och härskar med stenhård hand. De ur lokalbefolkningen som inte ställt sig i leden utsätts för misshandel, kidnappning och regelrätta avrättningar. De som lyckats fly vittnar om att milisen har fått stöd från en mer reguljär trupp, men det har varit svårt att få ur de chockade individerna något av värde.

Ni är FN-trupp, och lyder under de bestämmelser som finns. Besvara endast eld om inte fara för tredje part föreligger. Chef på plats har mandat att ändra ROE vid behov, men beakta krigets lagar.

UNDERRÄTTELSER:

Tydligt är att milisen får vapen, pengar och annat stöd från reguljär trupp. Efter analys av vittnesmål, underättelseoperationer och signalspaning så pekar allt på att någon stat har ett stort finger med i spelet. Det är möjligt, men inte säkert,...
Läs mer »

Operation: Escalation (Skandi)postat av Enfisk, 2024-04-14 12:10
[center]Vi har anlänt till kusten på Chernaus för att assistera i samarbetet mellan NATO, CIA samt Interpol
för att stoppa en vapenexport ifrån landet. Det enda vi har som information att gå efter är att dem som
står bakom denna transport är en så kallad kabal som heter The High Table. Då Interpol och CIA inte
har lyckats ta reda på vart den ska åka någonstans så kommer SSG in i detta som ska vara en
landsneutral trupp gå in och stoppa transporten samt ta reda på all info som vi kan komma över samt
dela detta då med CIA samt Interpol. NATO kommer att stå till hjälp och assistera VL för in med ett
hangarfartyg samt se till så vi alla kommer hem sedan samt stå till hjälp med logistiken av material
samt nätverk. Detta kommer vara så kallad Black OP då dem misstänker att kabalen har kopplingar till
höga positioner inom politik samt säkerhets positioner.

Intel:
Info om FI är den att dem använder sig av gamla sovjetisk utrustning samt möjligen av den moderna
men i mindre utsträckning. Enligt trion kommer vapenexporten kommer vara i den formen av gamla
vagnar samt vapen och råva...
Läs mer »

Operation: Clean Sweep (Pathwalker)postat av Enfisk, 2024-04-06 23:45
Vår strategiska grupp har nyligen inlett ett uppdrag i Livonia för att stödja de lokala myndigheterna i deras kamp mot separatistgrupper som misstänks ha kopplingar till österländsk utrustning. Uppdraget har även fokus på att utreda och möjligtvis avhjälpa de återkommande strömavbrotten i regionen, där separatisternas inblandning misstänks vara en faktor.


Vid ankomsten till Livonia har vi observerat en påtaglig påverkan av strömavbrotten på både civil infrastruktur och militära operationer. Våra bedömningar stärker misstankarna om separatisternas inblandning, men en djupare analys pågår för att fastställa deras exakta tekniker och roll.


Obj 1:
Destruera fientligt artilleri samt sök efter en officer som vi misstänker sitter på information om strömavbrotten

Obj 2:
Sök intel. Spaning har visat på lastbilar som kommer och går.

Obj 3:
Större separatist närvaro. Kan vara en större bas av något slag.

[cen...
Läs mer »

Operation: Pulau Freedompostat av Erk, 2024-03-27 18:48SITREP:

Efter Sabre Gangsta Groups framgångar på Tanoa förra året har deras rykte som en styrka att räkna med växt. Så till den grad att organisationen expanderat med en paramilitär gren: Sabre Strike Group, som ni tillhör.

Med detta har tillgången till kontakter ökat, och nyligen lyckades vi göra en deal med en anonym vapensmugglare som sålde oss både utrustning och vapen. Under morgonen kommer denne även leverera ett antal fordon och avancerade vapensystem till oss, i utbyte mot att vi "hjälper till" med att "stabilisera" Pulau. Mer specifikt så ska vi likvidera den lokala milisledaren samt gripa generalen som leder den reguljära armén på ögruppen.

Vi har övernattat på en säker plats på ön och förberett oss för att slå utan att de är beredda på oss. Lycka till!

UNDERRÄTTELSER:

Fienden vet ännu inte om att vi är här. Till vår fördel är att de två grupperna inte kommunicerar så mycket med varandra, så om vi tar milisledaren eller generalen först gör ingen större skillnad. Milisen bör ge ett lättare motstånd, då de inte har tillgång till samma utrustning som den reguljära armén har.

Den reguljära ar...
Läs mer »

Operation: Northern Thunder IIpostat av Kalle, 2024-03-22 03:03SITREP:

SSGs kamp för att befria Granatien fortsätter. Efter att ha slagit ut Bombardiets ledningscentral, ammunitionsdepå och fordonsdepå så har vi tagit initiativet i striden. Trots stora egna förluster tog vi till slut över CROW från fienden och har etablerat en egen FOB på platsen. Nu gäller det att inte tappa initiativet! Efter återhämtning, förstärkning och reparationer är det er uppgift att upprätthålla trycket på fienden.

Granatiens trupper har skördat få framgångar i syd, men har fryst läget och håller starka försvarspunkter i kustområdet. Lyckas ni trycka dem hela vägen dit kommer de kunna sluta cirkeln kring dem och utplåna dem.

UNDERRÄTTELSER:

Fienden har även de troligtvis återgrupperat, reparerat och förberett sig på att möta oss igen. Vi vet sedan tidigare att de har gott om bepansrade fordon som de nyttjar väl. Möjligt är dock att tillgången på dessa minskat i och med att vi slagit ut deras fordonsdepå.

Enligt vår bedömning så kan vi slå mot fiendens närmsta bas under natten och eliminera fienden från denna plats, men det bör ske dolt för högsta effekt. Om de upptäck...
Läs mer »
Teamspeak 3