Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Rosche Abrasivepostat av Kalle, 2023-01-28 04:56
Tyska regeringen bad i dagarna om militär assistans efter att Polska trupper genomförde ett oväntat väpnat angrepp mot Rosche området i östra Tyskland. Då Tyska militären under en längre tid haft besvär med att få igenom sina ordrar på vapensystem samt ammunition och en stor del av deras stridsvagnar och APCer var under service bedömer de att de har få möjligheter att stå emot de välutrustade Polska trupperna. Fienden har avancerat fort söderut och Tyska trupperna har bedrivit fördröjningsstrid men då fienden har tillgång till tungt artilleri, stridsvagnar, apcer och stridsflyg så har de tagit tunga förluster.

Ett svenskt herculesplan landade nyligen med en pluton svenska infanteri. Ett fåtal svenska gripen har även flygits ned men deras användningsområde har vart diskutabelt pga mycket högt AA hot, speciellt från ett SAM system i nordöstra delen av landet.


Fienden har enligt uppgift snart omringat staden Masendorf. Enstaka förband har lyckats ta sig förbi Tyska trupperna och har orsakat stor skada på trupper som har försökt försörja...
Läs mer »

Operation: Havsvindpostat av Erk, 2023-01-20 23:12SITREP:

För ett antal månader sedan ockuperade trupper ur Equatorial Kundu ön Malden, som ligger i en före detta fransk koloni. Omvärlden fördömde tilltaget, men få konkreta saker gjordes för att faktiskt hjälpa den lilla önationen. Sverige erbjöd sig dock att hjälpa och har sedan ett par veckor förberett sig på grannön Everon. Vi har upprättat en bas på det gamla hobbyflygfältet, som nu benämns som F.O.B. Pegasus.

UNDERRÄTTELSER:

Fienden vet att vi är på plats och har varnat oss för att inte gå närmre ön än vi redan är. I avskräckningssyfte har de placerat en radar och någon form av luftvärnssystem på kusten mot vår F.O.B. Enstaka spaningsflygningar har gjorts av VL, men de har snabbt rapporterat radarlåsning och tvingats avbryta för att inte ta för stora risker.

NL har redan infiltrerat och satt upp en observationsplats på ön och har identifierat var radarn befinner sig. Platsen är markerad "Radar" på kartan. Slås den radarn ut kan fienden inte bevaka start och landning från vår F.O.B.

De har även en större styrka på den föredetta internationella flygplatsen i norr. Därifrån har de sänt ut ett anta...
Läs mer »

Operation: Revansch del 2postat av Erk, 2023-01-08 16:53SITREP:

På ett heroiskt sätt visade ni att man mycket inte riktigt kan slå på svensk trupp ostraffat. Ni slog ut artilleribasen, sprängde vital materiel vid drönarfabriken och tog tillbaka vårt flygfält. Men det var inte riktigt över än. Det finns fortfarande fientlig trupp i närområdet att bekämpa innan ni kan känna er trygga.

På grund av bristen på mörkerhjälpmedel och ett behov av att ta hand om sårade kamrater, laga skadad materiel och inventera vad fienden inte hade totalförstört så tog Sierra Lima beslut om att vänta på att morgonen skulle komma innan Operation Revansch återupptogs. Under tiden har dock delar av kompaniet jobbat hårt med att flytta över all materiel från Camp Kalsarikännit och kraftsamla på den nu återupprättade F.O.B Sisu.

Inom kort sker gryningen, och Sierra Lima har beordrat kompaniet att samlas för orderuttag inför fortsatt strid.

ORDER:

Fiendens flygfält i sydväst står fortfarande orört och de använder det för att sända ut beväpnade patruller. Flyg och annan stridsviktig materiel skall förstöras.
...
Läs mer »

Operation: Ice Paradisepostat av Enfisk, 2022-12-14 13:53
En svensk pluton med uppgift att bedriva störningsstrid mot en fiende i regionen Hellanmaa börjar sin morgon, som de gjort de flesta dagarna här på plats i regionen.

Menig Hampez drar på sig de tjockaste raggsockorna Sverige kunde producera och hivar på sig vinterutrustningen, zippar upp tältet lite extra snabbt innan skytteparskamraten Bezz hunnit dra på sig jackan. Hampez ler glatt när Bezz börjar svära åt kylan som väller in i tältet.

Lägerelden brinner fortfarande och skotern står där den stod igår kväll, om än med lite mer snö ovanpå sätet.

6 dagar till julafton, lika många dagar tills permissionen börjar. Ska bli så jävla skönt o slippa tältet som aldrig blir varmt och skotern som alltid krånglar. Det var väl ingen förutom kompaniledningen som blev chockad över att skotern går skit i Hellanmaas täta skog.

Fienden har varit väldigt passiva den senaste tiden, en och annan patrull har vandrat in i område eller byar vi har kontroll på och lagt ner sina vapen för att ge upp till oss. När man bjussar de gripna soldaterna ur fiendens patruller på en cigg berättar de gärna spökhisto...
Läs mer »

Operation: Knocking on heavens door (Av Bezz och Hampez)postat av Enfisk, 2022-12-08 19:21
[center][center][b]
I Colombia har civil befolkningen länge fått lida. När El presidente kom med vallöftet att med att staten skulle dela ut bidrag till dem värst drabbade, vann han valet stort. Till att börja med fick folket sina bidrag men ju mer tid som gick ville El presidente få en större betydelse på världskartan. Bidragspengarna gick i stället till militären som utvecklade kärnvapen.

Sedan ett år tillbaka har El presidente börjat uppträda hotfullt mot främmande diplomater. Hans senaste drag var att bryta all kommunikation med samtliga NATO länder. Ingen har kunnat lista ut varför han agerade så. Men enligt rapporter från CIA har rykten hörts att El presidente vill flytta stridsspetsarna närmare Europa. Detta för att få sin vilja igenom.

NATO har gett Sverige ett intagningsprov för att gå med i försvarsalliansen. Sverige ska skicka en mindre styrka för att hitta stridsspetsarna i den colombianska djungeln. Sverige valde att skicka Sierra Lima.
BRIEFING
Sierra Lima att har förts in i Colombia obemärkt och lyckats etablera en FOB.
Huvudmålet ...
Läs mer »
Teamspeak 3