Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Pho Kho Gia Laipostat av Kalle, 2023-10-14 15:35

Fienden har blivit tvungna att allt mer falla bakåt till sina baser och våra trupper kontroller allt mer vårt land igen. Endast enstaka patruller vågar sig ut vilket har gjort att vi har en enorm frihet att välja hur och när vi strider. Nu har tiden kommit, en sista strid innan vi tagit tillbaks vårt land.

Amerikanarna äger luftrummet men vi kan alltid fly in i djungeln om vi blir upptäckta. De har även ett flertal tunga artilleripositioner i sina baser.

Vårt mål är att utrota fienden i den nordöstra delen av provinsen. Våra generaler har tagit beslut om att vi skall få äran att utrota de sista amerikanarna som bitit sig fast i sina baser. Fienden har bättre utrustning men vi kan använda överraskningsmomentet och vår kunskap om terrängen för att bekämpa dem.


Objektiv Patrol En amerikansk pluton från FOB Emery genomför patrullering i detta område. Vi har en chans att ta dem när de som minst förväntar det och är oskyddade.

[center]Objektiv Emery Då patrullen är bekämpad, ut...
Läs mer »

Operation: Talonstrikepostat av Kalle, 2023-10-03 01:03


Tid: 1968, 7e Juni. 05:40
Klar himmel, vi kan se dimma från helikoptern. Hoppas den lättar under morgonen.
Min hot: Dunno!
AA Hot: Dunno. Jag är en skyttebasse - ingen berättar något till mig!
Civila: Vem vet, fienden kan vara vem som helst!
Läs mer »

Operation: Unfortunate Sonpostat av Kalle, 2023-10-01 11:12SITREP
The year is 1967. The War in Vietnam has been escalated by both parties. US Troop constantly fight NVA and Vietcong Guerrillas in all parts of Vietnam. Other Nations such as Australia, New Zealand and France have been committing more manpower in the Region. Most of the Australian Forces have been fighting in the Phuoc Tuy Province, an essential Region for the Vietcong Guerrillas. The Australians are reporting a lot of success due to there merciless counter-guerilla warfare tactics, but they do not have enough manpower to cover all the Areas and keep them secure. Due to this a battalion of marines has been dispatched to reinforce the Australian effort. Their task will be to man the many patrol bases out side of the main Airbase perimeter.

Brief
Fly to the main airbase and report to the base commander. He will give you further instruction on what to do. Your heavy equipment has already reached the airbase.
Läs mer »

Operation: Valtatiepostat av Jonasson, 2023-09-21 22:32

Än en gång så ser situationen ut att vara blek i Virolahti. VFI, en tidigare del av landets militär, har oprovocerat attackerat Nato-styrkor, på plats för att stabilisera situationen i regionen. Flera individer har omkommit och ännu fler skadade efter attackerna. Beslutet togs att flytta de placerade Nato-styrkorna ca tio kilometer väst. Än så länge har all kommunikation med VFI misslyckats och motiven för attackerna är fortfarande oklara. Enligt information, insamlad från satellit och civila i området så har VFI valt att utöka sitt grepp i området där Nato-styrkorna tidigare varit placerade.

Det är inte första gången VFI agerar på liknande sätt. För bara fem år sedan skedde en liknande attack, fast då i markant mindre storlek. Den gången löste sig allt via diplomatiska medel. Problemet är att VFI har sett en oroväckande tillväxt och stöd från civila i både regionen och från resten av landet.


VFI har lyckats åstadkomma dominans när det kommer till indirekt eld. De har beslagtagit Artilleribekämpningsradar, som mest troligt lämnats kvar på plats vid ...
Läs mer »

Operation: Rebeller utan kantarellerpostat av Enfisk, 2023-09-14 22:33

I ett icke namngivet land i öst, där det råder ett inbördeskrig mellan diverse faktioner och den ökända paramilitära gruppen Red Star, befinner sig en grupp upprörda upprorsmakare. Dessa upprorsmakare har lämnat hus och hem för att söka lyckan i ett annat land. De har inte mycket att tillgå för att uppnå deras grandiosa planer, men hopp och drömmar har dem massvis av.

Denna skara män är hårdknackade och krigserfarna. De har därför beslutat att infiltrera, destruera och konfiskera all typ av materiel som kan hjälpa dem överta makten i landet.
Männen har olika erfarenheter, vissa har flugit helikoptrar, andra skjutit artilleri eller stridit till fots. Idag däremot så finns ingen sån utrustning att använda, samtliga har med sig sina revolvrar och lite bandage (och fickpluntan såklart). Första, andra och även tredje viktigaste objektiven är alltså att införskaffa utrustning, fordon och materiel för att bedriva storskaligt krig mot Red Star!


Vi hårdknackade män har kört iland med våra skruttiga båtar på en av stränderna i sydöstra Maksniemi. V...
Läs mer »
Teamspeak 3