VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation Eastern Wind (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2019-05-10 23:08

Operation Eastern Wind
Av Grimzone

Situation

Operation Hidden Danger
Året Ă€r 2022 och NATO alliansen har blivit försvagad. Den amerikanska presidenten har krĂ€vt att flera lĂ€nder ökar sin budget för att kunna försvara sina egna land bĂ€ttre, pga detta sĂ„ har ett flertal lĂ€nder valt att lĂ€mna alliansen helt.

Ett gemensamt beslut i EU har tagits dÀr man har beslutat att en europeisk militÀr mÄste skapas pÄ vÀldigt kort tid.

Ryssland ser inte NATO som ett hot lÀngre och har börjat pressa lÀnder till att ansluta sig till CSTO istÀllet, dÄ Polen, Ukraina, och RumÀnien har nekat detta sÄ har Ryssland kunnat skapa en legitim anledning för en plötslig invasion av dessa lÀnder. Nu stÄr Ryssland vid den Tyska grÀnsen, beredda för krig.

Operation Eastern Wind
Kriget mellan Tyskland och Ryssland har varit blodig, lÀnder frÄn hela vÀrlden har varit med och slagits för att hjÀlpa Tyskland, ett förband frÄn Sverige deltog och har hade goda framgÄngar, tack vare Sveriges bidragande sÄ lever Rosche:s befolkning inte lÀngre under ockupation.

Under dom tvÄ senaste veckorna sÄ har Ryssland tappat mark, kriget forts...
LĂ€s mer »

Operation Svartlistadpostat av Chasanjo, 2019-05-04 08:17
Operation Svartlistad
Situation

2012 blev Alfred Alfredsson och Anders Andersson kidnappade med
ett gÀng journalister.
Torabora har lÀnge varit en farlig plats att befinna sig pÄ
vilket de visste. Alfred sitter pÄ statlig information vilket kan
skada samhÀllet vid en eventuell attack.
Anders familj har gÄtt in och skickat pengar för att fÄ ut de bÄda
medarbetarna. Men terroristerna har fortfarande inte slÀppt fÄngarna.

Brief

FOB TYNGD Är integrerad i staden Bar Kanday. Vad vi vet sĂ„ har fienden
ingen vetskap om vÄr nÀrvaro. DÀrför behöver vÄr första attack vara dold.
Inga Tracers fÄr anvÀndas, Ljud och ljus disciplin.
Slarvar vi sÄ riskerar vi Gisslans liv.
Vi har inte sett nÄgon form av kommunikation mellan byarna men bilar kör frekvent till och frÄn byarna vilket gör att vi tror att det fungerar som brevbÀrare.
dessa skall stoppas i tid.
Vi vet att fĂ„ngarna transporteras mellan JÄRN, RODIUM, ZINK och TANTAL.
Det senaste vi hört Àr att De Àr uppdelade, ZINK och RODUIM.
Annan info sÀger att de Àr bÀgge i TANTAL.
Vi kan inte anfalla dessa 3 stÀderna med risk för att vi kört förbi byarna
dÀr de faktis...
LĂ€s mer »

Operation Hidden Danger (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2019-04-27 19:54

Operation Hidden Danger (Av Grimzone)

Situation
Året Ă€r 2022 och NATO alliansen har blivit försvagad. Den amerikanska presidenten har krĂ€vt att flera lĂ€nder ökar sin budget för att kunna försvara sina egna land bĂ€ttre, pga detta sĂ„ har ett flertal lĂ€nder valt att lĂ€mna alliansen helt.

Ett gemensamt beslut i EU har tagits dÀr man har beslutat att en europeisk militÀr mÄste skapas pÄ vÀldigt kort tid.

Ryssland ser inte NATO som ett hot lÀngre och har börjat pressa lÀnder till att ansluta sig till CSTO istÀllet, dÄ Polen, Ukraina, och RumÀnien har nekat detta sÄ har Ryssland kunnat skapa en legitim anledning för en plötslig invasion av dessa lÀnder. Nu stÄr Ryssland vid den Tyska grÀnsen, beredda för krig.

Brief
Plutonens uppgift Àr att Äterta smÄstÀderna i omrÄdet och sÀkra vÀgar som har varit kontrollerade av fienden en lÀngre tid.

FOB CATLADY har varit en trÀningsanlÀggning för den Tyska militÀren, dÀrifrÄn kommer vi utgÄ.

OmrÄdet som plutonen har blivit tilldelad har legat under ockupation under en vÀldigt lÄng tid, fienden Àr vÀl förberedd och har vÀldigt goda resurser för att göra motstÄnd.

[img]https://i.imgur.com/fq...
LĂ€s mer »

Operation BlÄkullapostat av Enfisk, 2019-04-20 16:20
Operation: BlÄkulla
större bilder

Regionen Tora Bora Àr mineralrikt samt tillgÄng till relativt stora oljebrunnar i de centrala delarna av landet. Tora Bora var fram tills slutet pÄ WW2 en del av grannlandet Takistan, under denna regim har invÄnarna inte fÄtt ta del av den rikedom som försÀljning av naturtillgÄngarna givit nationen. Tora Bora blev istÀllet Takistans soptipp dÀr mÀnniskoliv inte stod ivÀgen för exploatering av mineraler eller olja. Infrastrukturen i regionen Àr i princip obefintlig, de fÄ byar dÀr befolkningen bor Àr anslutna till varandra genom en slingrande grusvÀg som anvÀnts i Ärhundraden för handel och transport.

Efter WW2 var Takistan ett mycket försvagat land dÀr orolighetna bubblade under ytan. Missnöje med regimen resulterade snart i ett inbördeskrig som fick regimen att titta inÄt och fokusera pÄ andra hÄll Àn soptippen, Tora Bora. Oroligheterna inom nationen spred sig till slut till Tora Bora dÀr upproret runt om i Takistan gett nytt hopp till befolkningen om att kunna slÄ sig fria frÄn Takistan! Upproret b...
LĂ€s mer »

Operation Beneath A Steel Rain (Repris)postat av Kalle, 2019-04-12 16:13

Operation Beneath A Steel Rain
Av Kalle, Hatan, Hoffa, Mekonium


SITREP
SSG Ă€r Ă„ter placerade pĂ„ Malen, efter att vi lĂ€mnat ön för tre veckor sedan har motstĂ„ndet Ă€n en gĂ„ng eskalerat TKA har nu fĂ„tt starkt stöd frĂ„n ryska styrkor. AFI har inte lyckats hĂ„lla tillbaka fienden pĂ„ den östra sidan ön och har tvingats falla tillbaka del för del. Efter flera dagars artilleri eld mot La Trinite har AFI dragit sig ur striden och överlĂ€mnat uppgiften till SSG, Inom ett dygn förvĂ€ntas ett hĂ„rt anfall mot staden Dourdan (AFI’s sista hĂ„llpunkt i den ryska offensiven).

Det Àr till ytterst stor betydelse att inte slÀppa den östra fronten, skulle TKA med hjÀlp av ryska medel ockupera flygplatsen Àr hoppet om att Äterta malden minimal.

De fÄ styrkor som AFI har kvar har dom placerat i landets vÀstra del för att hÄlla och sÀkra de objektiv som SSG tog för tvÄ veckor sedan.
Briefing
SSG skall Ă„teruppta AFI’s försvars linje i Dourdan och slĂ„ tillbaka det kommande anfallet och sedan avancera för att driva ut de okuperande styrkorna en gĂ„ng för alla.
Detta kommer ske i tvÄ steg
Sierra Lima skall grÀva ner sig och befÀsta D...
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3