Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Valtatiepostat av Jonasson, 2023-09-21 22:32

Än en gång så ser situationen ut att vara blek i Virolahti. VFI, en tidigare del av landets militär, har oprovocerat attackerat Nato-styrkor, på plats för att stabilisera situationen i regionen. Flera individer har omkommit och ännu fler skadade efter attackerna. Beslutet togs att flytta de placerade Nato-styrkorna ca tio kilometer väst. Än så länge har all kommunikation med VFI misslyckats och motiven för attackerna är fortfarande oklara. Enligt information, insamlad från satellit och civila i området så har VFI valt att utöka sitt grepp i området där Nato-styrkorna tidigare varit placerade.

Det är inte första gången VFI agerar på liknande sätt. För bara fem år sedan skedde en liknande attack, fast då i markant mindre storlek. Den gången löste sig allt via diplomatiska medel. Problemet är att VFI har sett en oroväckande tillväxt och stöd från civila i både regionen och från resten av landet.


VFI har lyckats åstadkomma dominans när det kommer till indirekt eld. De har beslagtagit Artilleribekämpningsradar, som mest troligt lämnats kvar på plats vid ...
Läs mer »

Operation: Rebeller utan kantarellerpostat av Enfisk, 2023-09-14 22:33

I ett icke namngivet land i öst, där det råder ett inbördeskrig mellan diverse faktioner och den ökända paramilitära gruppen Red Star, befinner sig en grupp upprörda upprorsmakare. Dessa upprorsmakare har lämnat hus och hem för att söka lyckan i ett annat land. De har inte mycket att tillgå för att uppnå deras grandiosa planer, men hopp och drömmar har dem massvis av.

Denna skara män är hårdknackade och krigserfarna. De har därför beslutat att infiltrera, destruera och konfiskera all typ av materiel som kan hjälpa dem överta makten i landet.
Männen har olika erfarenheter, vissa har flugit helikoptrar, andra skjutit artilleri eller stridit till fots. Idag däremot så finns ingen sån utrustning att använda, samtliga har med sig sina revolvrar och lite bandage (och fickpluntan såklart). Första, andra och även tredje viktigaste objektiven är alltså att införskaffa utrustning, fordon och materiel för att bedriva storskaligt krig mot Red Star!


Vi hårdknackade män har kört iland med våra skruttiga båtar på en av stränderna i sydöstra Maksniemi. V...
Läs mer »

Operation: Linebackerpostat av Erk, 2023-09-09 00:10SITREP:

De senaste åren har ett flertal terroristattacker skett mot Maldensiska fartyg på Chernarusiskt vatten. Malden satte krav på Chernarus att skydda deras fartyg, annars skulle de utlysa en säkerhetszon på Chernarusisk mark.

Chernarus försökte, men på grund av bristande kompetens och materiel kunde de inte göra detta. Malden landsteg i den norra delen av riket, annekterade ett antal byar och städer och kallade det för rättvisa.

Världssamfundet fördömde aktionen, men ingen gjorde något direkt för att stoppa dem utöver hårda ord i FN. Ingen, utom Sverige som länge haft goda relationer med Chernarus.

Våra egna undersökningar visade att Malden gjort så kallade "False flag operations" mot sina egna fartyg för att rättfärdiga anfallet. De andra länderna ville fortfarande inte göra något för att hjälpa Chernarus, så vi kavlade upp ärmarna och gjorde oss redo för att hjälpa dem själva.

Vi har nyligen etablerat en F.O.B nära konfliktgränsen. Vår uppgift är att rensa ut Maldensiska trupper från området och möjliggöra för Chernarus att få tillbaka marken.[size=200]UNDERRÄTTELS...
Läs mer »

Operation: Devils Breathpostat av Kalle, 2023-08-31 02:10

En rebellstyrka från ett land i öst valde att frigöra sig från sin regering. Då detta ledde till att de blev relativt impopulära på hemmaplan så valde de att med väpnat våld säkra ett par öar i södra Finland och utropa sig som en självständig stat. Förvånansvärt så accepterades inte detta av den finska regeringen utan beslut togs om att återta öarna. Finland har begärt hjälp av SSG som råkade ha personal i närheten av en mindre flygplats på östra delen av öformationen. Då fienden har säkrat luftrummet med ett SAM system som de placerat på den nordöstra ön så har inte förstärkningar kunnat flygits in. Dolda av mörkret har ni nu tagit er runt ön och upprättat ett mindre läger på östra sidan redo att slå mot fiendens position. Enligt uppgifter skall generalen befinna sig på norra ön så målet är att både eliminera generalen och SAM systemet samtidigt.

Om ni lyckas slutföra uppgiften skall två viktiga positioner elimineras, en bas som används som ammunitionsförråd samt en FOB/ träningsläger för deras militära styrkor.


[center]Objektiv Angel El...
Läs mer »

Operation: Road To Nowherepostat av Enfisk, 2023-08-24 20:12
We are back in Kujari for another effort against the insurgency. This time the task of keeping the peace and performing governmental tasks falls on the private military company ION.
They have had a presence in country for a couple of months now and are primarily tasked with prison transport, escourting civilian convoys and securing IDAP fieldhospitals.

The country of Kujari is a treacherous mix of desert and djungle. The people are not easy to trust and there is in reality no official government, merely puppets with no real power. The real power comes from the hundreds of local tribes, often just the men from the local village with an old AK and a couple of mags. But when they band together, with vast knowledge of the terrain, they are a formiddable force.
The local tribes, hostile or not, are not to be underestimated nor trusted.


The local ION taskforce consists of three infantry squads, backed up by artillery, rotarywing and a reconsquad.
They have lightly armored vehicles and small arms to our disposal.

The task given by the local government is...
Läs mer »
Teamspeak 3