VĂ€lkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du Àr hÀr! Vi ser gÀrna att du registrerar dig pÄ hemsidan sÄ att du fÄr mer tillgÄng till vad som hÀnder och du fÄr Àven tillgÄng till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka Àr SSG?

SSG grundades 2009 och Àr en stabil och vÀletablerad ArmA-klan med bÄda fötterna pÄ jorden. Vi Àr inriktade pÄ taktisk realism med ett stenhÄrt gameface under operationerna men med en vÀlkomnande och avslappnad stÀmning utanför spel.

Vi lÄnar till viss mÄn rutiner och arbetssÀtt frÄn verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus pÄ spelnöje och effektivitet. Vi Àr dock inte intresserade av hur nÄgonting görs i verkligheten om det begrÀnsar oss istÀllet för att lÀgga till spelglÀdje.

Vi spelar ofta i komplexa och krÀvande situationer. För att bÀst lösa de uppgifterna trÀnar vi varje onsdag personlig fÀrdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjÀlp av vÄra instruktörer och chefer. Dessa trÀningar syftar till att utveckla oss bÄde pÄ spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivÄ.

Vi anvÀnder ett hierarkiskt system bÄde i spelet och utanför. Det Àr dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning Àr sÀrskilda ansvarsomrÄden. Vi har ansvar uppdelat pÄ ett flertal grupper som jobbar mot att förbÀttra spelupplevelsen och driva klanen framÄt. Det Àr dock fritt för varje medlem att komma med förbÀttringsförslag till gagn för klanen bÄde i spelsÀtt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervÀgande anvÀnda svensk utrustning och material men Àr inte ovana till att Àven nyttja material frÄn andra lÀnder om vi bedömer att detta Àr positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka hÀr ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du mÄste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Ante Meridiempostat av Jonasson, 2019-11-16 17:09
SITREP

NĂ€r Amerikanska militĂ€ren lĂ€mnade Anizay för tre Ă„r sedan sĂ„ hade den lokala polisen Ă„ter tagit kontroll över regionen. Planen var att lĂ„ta regionen sjĂ€lva ta hand om sina konflikter dĂ„ internationell ingripande ansĂ„gs vara en orsak till det dĂ„varande Anizays konflikter. Nu tre Ă„r senare sĂ„ har ett nytt hot uppstĂ„tt under FNs nĂ€sa. Rebeller frĂ„n hela krigsskĂ„deplatsen har anslutit sig till varandra & kallar sig nu för “Förenta Rebellerna av Anizay” förkortat ner till FRA. Dem har med hjĂ€lp av gerillakrigföring lyckats överkasta den lokala polisen samt byggt en mycket utmĂ€rkt armĂ©.

FN har skickat in ett Svensk kompani till F.O.B. Winchester, en Amerikansk anlÀggning. DÄ den Amerikanska fronten strÀcker sig lÄngt öst, har F.O.B. Winchester blivit mycket glesbefolkad. Svenskarnas uppgift Àr att först övervaka den amerikanska utrustningen i Winchester. DÀrefter nÀr de Amerikanska anfallen i öst Àr avklarade sÄ skall Sierra Lima attackera mot syd.

FRA har blivit en mycket farlig fiende dÄ de sÄlt olja för att finansiellt kunna stödja sina trupper med utrustning. FN anser att en at...
LĂ€s mer »

Operation: Cracking the Whippostat av Enfisk, 2019-11-05 16:46


BRIEF:
VÄr stolta totalitÀra nation har fallit. Vi Àr numer endast ett fÄtal modiga krigare frÄn vÄr en gÄng vÀrldsberömda och starka militÀr. Ett fÄtal av oss frÄn olika grenar inom militÀren har anslutit för ett sista slag mot de krÀk som invaderat vÄrt land och drivit vÄr allmÀktige och enda rÀtta president frÄn sitt syre, NATO.

President Filip Romanov den store har personligen skickat ett meddelande via bud dÀr han hyllar vÄr insats och ger oss ett frikort för eventuella framtida krigsbrott. Vi har viljan, vi har styrkan och nu ocksÄ vÄr presidents stöd för att anfalla den ockuperande NATO styrkan!SITREP:
Med manisk beslutsamhet kommer vi att anfall sÄ som vÄra förfÀder gjorde under första vÀrldskriget. Vi kommer att slÄ ut fiendens radiostation för att lamslÄ deras förmÄga att samverka och kalla in förstÀrkningar. Efter att vi segrat totalt över de krÀk som vÀljer att motsÀtta sig, riktar vi vÄr ilska mot det sÄkallade sjukhus fienden har upprÀttat i staden Somppi. Dessa sÄkallade lÀkare bedriver experiment pÄ vÄra bröder och systrar under den falska motiveringen att vÄr Presidents anvÀndande av nervgas har ...
LĂ€s mer »

Operation Disturbed Patternpostat av Kalle, 2019-11-02 17:24BRIEF:
Svenska kolonin Malden har under en lÀngre tid befunnit sig i krig mot AAF som hÀvdat Àgarskap över ön. PÄ grund av svÄrigheter att transportera in material fick de Svenska trupperna falla tillbaks till FOB Gotland. DÄ positionen nu Àr förstÀrkt med nytt material och personal skall vi nu Äterta den viktigaste punkten i omrÄdet, flygplatsen. För att detta skall vara möjligt behöver vi rensa ut tvÄ andra positioner som möjliggör ett effektivt försvar av objektivet. DÄ den östra kusten vart under strider under en lÀngre tid har den civila befolkningen flytt ön eller förflyttat sig till den vÀstra delen av ön.SITREP:
Fienden har positionenerat en anti-air som skÀr av luftrummet mot FOB Gotland. För att vÄrt anfall inte endast skall bestÄ av att landsÀtta personal och lÀmna dem till sitt öde mÄste denna positionen sÀkras. Vi förvÀntar oss dock att fienden kommer genomföra ett motanfall kort efter vi sÀkrat positionen sÄ det Àr att förvÀnta att förstÀrkningstrupper kommer anlÀnda frÄn norr bÄde ifrÄn staden La Trinite men Àven flygplatsen.

Staden Saint Louis har agerat materialförrÄd till AAF styrkorna vilket...
LĂ€s mer »

Operation: Sandblast from the pastpostat av Enfisk, 2019-10-26 20:42BRIEF:
Sedan 2012 har Sverige bidragit till United Nations Hybrid Operation in Kunduz (UNHOK) tillsammans med en rad andra nationer som medverkat till insatsen i mellanöstern. Den svenska styrkan har allt eftersom tagit pÄ sig ett större ansvar och har idag ensamt ansvar för Kunduz med primÀr uppgift att skydda civila lokalbefolkningen och infrastruktur samt hÄlla motorvÀgen i öst öppen. DÀr gÄr nÀmligen majoriteten av landburen logistik för diverse UN samt IDAP insatser, igenom.

Efter en skÄllhet och lugn sommar ser vi nu ökad aktivitet hos insurgenterna. VÄr spaningsgrupp, November Lima har avlyssnat mobiltrafik samt spanat ute i fÀlt. Slutsatserna av observationerna Àr att insurgenterna har rekryterat frÄn de nÀrliggande byarna. Byarna bedöms nu som fientligt instÀllda mot den svenska truppens nÀrvaro pÄ grund av antalet bevÀpnade mÀn och kÀnda insurgenter som rör sig fritt i omrÄdet.


SITREP:
Staben har beslutat att anfall Àr bÀsta försvar och ritat upp anfallsplaner för de tre större byarna i omrÄdet.

Det finns mÄnga civila kvar inuti och kring byarna som inte fÄr komma till skada, den administrativa gruppen ...
LĂ€s mer »

Operation: Pascalpostat av Jonasson, 2019-10-19 12:30
SITREP
Det senaste Äret i Pulau har sett stora förÀndring. Stora delar av Pulaus jungle har huggits ner pÄ grund av efterlÀngtad virke. Företag frÄn frÀmst Kina samt Papua Nya Guinea har utnyttjat dem tÀmjda lagar & regelverken pÄ ön för att tjÀna miljoner medans Pulaus ekosystem drabbas. Population pÄ Pulau Àr allt annat Àn glada över situationen som ön befinner sig i. Sedan juni har ett flertal lÀnder inom FN sagt emot, de pÄstÄr att Pulau Àr av helig mark för den civila populationen. Trots uppror inom FN sÄ Àr Kinas pÄtryck alldeles för starkt & skogsskövlingen pÄ Pulau fortsatte.

Pulau har sedan mÄnga Är tillbaka önskat efter sjÀlvstÀndighet frÄn Papua Nya Guinea, ett flertal röstningar har hÄllits pÄ Pulau för sjÀlvstÀndighet. Trots det att 92% av population röstade för sjÀlvstÀndighet sÄ vÀgrar Papua Nya Guinea att frislÀppa Pulau. I följd av den situation som Pulau befinner sig sÄ har Pulaus regering lÄst ön, samtliga som sÀtter fot pÄ ön anses som ett hot.

Arbetare som befann sig pĂ„ ön har omhĂ€ndertagits av den lokala militĂ€ren. Även diplomater som inte höll med majoritet...
LĂ€s mer »
đŸ€¶ Teamspeak 3