Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Comfortpostat av Hassknatten, 2022-10-13 20:53

Värmen har slagit till hårt i Kunduz, landet är mer försvagat än normalt sett då mat och vatten är en bristvara för civilbefolkningen.
IDAP har anlänt för att utföra humanitära uppgifter på plats, primärt ska dom tillgodose civilbefolkningen med mat, vatten och erbjuda sjukvård för dom som behöver och önskar.

Medan landet har varit försvagat och en ordentlig regi saknas, har insurgenter nyttjat situationen för att slå till mot civilbefolkningen och ta det lilla dom har kvar.
Även IDAP har blivit utsatta i sitt arbete utav insurgenterna, och tvingats dra sig tillbaka efter att de hotats.

IDAP skickar ett pressmeddelande och ber om bistånd av militär kraft för att kunna utföra sina uppgifter, och trycka tillbaka insurgenterna.

Europeiska kommissionen svarar och meddelar att Sierra Lima har fått uppgiften.Vi har anlänt till Kunduz, FOB IDAP.
Våra uppgifter är att lasta med mat och vatten för att fördela det i specifika städer, samt anfalla kända positioner för insurgenter, och trycka tillbaka eventuella anfall.

Vi beaktar landets fö...
Läs mer »

Operation: Gatekeeper Part IIpostat av Kalle, 2022-10-08 02:20

[center]


Sen insurgentstyrkorna i Red Star gjorde uppror mot Chernarus har regeringen begärt hjälp från det internationella samfunden för att inte tappa makten. Red Star består av majoriteten av Chernarus väpnade styrkor och de har tvingat regeringen att gömma sig för att undvika bli avrättade. Mindre milisstyrkor lyckades dock försöka slå tillbaks men då Red Star var betydligt bättre beväpnade och välutbildade på stridsföring var detta lönlöst. Innan ropen på hjälp besvarades lyckades Red Star ta makten över stora delar av nordvästra delen av landet.

Efter tunga strider lyckades amerikanska förband slå tillbaks fienden och säkra ett brohuvud in på fiendens territorium. Vi har nu siktavstånd till flygplatsen vilken behöver säkras för att slå ut fiendens flygresurser i området. Våra hjältemodiga piloter lyckades smyga sig in bakom fiendens linjer och bekämpa SAM systemen i området vilket har öppnat upp flygrummet för användande av flygresurser i norra delen av landet. Det är dock inte känt om detta var enda SAM systemen eller om de har ytterligare enheter tillgängliga så framryck med försiktigh...
Läs mer »

Operation: Flashback (Av Bezz)postat av Enfisk, 2022-09-28 12:04
[center][center][b]
Chernarus har sedan inbördeskriget (som verkade 2009 under oktober månad) varit stillsamt och byggt upp sig igen. Rätt personer valdes av folket för att leda regionen framåt, men stor framgång. Chernarus har byggt ut sin järnväg, utökat hamnar för export/import och det ekonomiska tillståndet har förbättrats avsevärt.

NAPA, The National Party som har styrt regionen efter inbördeskriget ordnade till ett avtal med Nato och övriga skandinaviska länder snabbt för att få hjälp med olika resurser, samt som en säkerhetsåtgärd.

Året är nu 2022, 13 år sedan kriget pågick. Så har nu en okänd grupp anfallit och tagit över delar av NAPAs militära baser och förråd i de norra delarna av Chernarus. Avsikterna är fortfarande okända. Men NAPA har bett om NATOs hjälp.

USA svarar snabbt med att skicka dit ett kompani (27th Marine Expeditionary Unit (27th MEU)) för att undersöka och stärka de regioner samt “huvudstaden” Chernogorsk.

27th MEU skickar en pluton för att rekognosera de norra delarna.
Efter 3 dagar av rekognosering så blir det total radio...
Läs mer »

Operation: Skin and bones (Av Bezz)postat av Enfisk, 2022-09-24 11:09
[center][center][b]
Sedan inbördeskriget i Colombia officiellt avslutades, landet delades i två delar så har det aldrig varit fred.

Den demokratiska sidan har fått hjälp från många av världens stormakter. I form av pengar, militär utrustning och andra medel för att försöka att bygga upp sig igen.

Den folkvalde presidenten Pablo Sanchez är mycket omtyckt och verkligen bryr sig om landet.

Däremot andra delen av Colombia, som numera styrs av den forna Generalen Ziwola Hassbobo har kritiska problem. En tyrann, självutnämnd ledare på grund av sina militanta följare.

Detta har gjort att folket försöker fly från generalens land och ta sig in i väst-Colombia.

Väst-Colombia har nu under en längre tid försökt att hjälpa de människor som flyr, men andelen har blivit för stora och okontrollerat. Flyktings anläggningar har byggts upp runt om. För att försöka få kontroll igen.
Den okontrollerade situationen har gett Generalen en idé. Att skicka soldater i de gömda till dessa distrikt i syfte att skapa oro och rekrytera för att sedan ta landet med överraskning.
...
Läs mer »

Operation: Återtåg (Av Erk)postat av Hassknatten, 2022-09-16 12:22

För ett par veckor sedan utropade Finska Befrielsefronten att de hade påbörjat sin aktion för att "frita landet från korrupta politiker". Till sin hjälp hade de lejt grekiska legosoldater som snabbt tog över större delen av nordvästra kusten av landet. Den finska försvarsmakten kämpar hårt, men för tillfället så är läget fryst.

Strax därefter försvann dock Finska Befrielsefronten från all kommunikation och endast den grekiska legosoldatsgruppen syntes till. Underrättelser visade snabbt att legosoldaterna hade förrått de finska separatisterna och tagit makten själva, och brandskattade lokalbefolkningen, stal allt av värde och hotade den finska regeringen med att de "skulle ta i med hårdhandskarna" om inte Finland slutade med stridigheterna.

Finska försvarsmakten har bett Sverige om hjälp med att påbörja återtagandet av den förlorade marken via det Finsk-Svenska försvarssamarbetet FISE. SSG, som för tillfället var på övning vid I19, aktiverades omedelbart och beordrades att köra över gränsen vid Haparanda för att söka stridskontakt strax öster om Kemi. När operationen påbörjas har vi precis satt...
Läs mer »
Teamspeak 3