Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Frozen Bootpostat av Jonasson, 2020-11-28 19:54
Den kommunistiska staten Sloventzky påbörjade sin invasion av Hellanmaa i början av november. Under första veckan mötte SPA (Sloventzky People's Army) ett starkt försvar & invasionen kom till ett stopp. Efter vecka ett lyckades SPA trycka tillbaka & omringa stora delar av försvaret. Sedan dess har SPA lyckats plöja sig söder i Hellanmaa utan ett större motstånd.

Sloventzky vägrar att tala & förklara sina handlingar. Staten har sedan mycket länge visat sig aggressiv mot sina gränsande länder. Experter misstänker att invasionen är motiverad av rykten gällande olja i södra delen av Hellanmaa. Sloventzky har kämpat med ekonomiska problem ända sedan Soviet föll år 1991. Med dålig mark för jordbruk & svag exportmarknad har Sloventzky kämpat hårt dem senaste trettio åren. Deras aggressiva beteende har inte hjälpt heller. Ryssland som var mycket nära & stöttade staten slutade att hjälpa & bidra efter 2010. Sedan dess har staten varit tvungen att kämpa på egen hand.

Ett flertal länder har skickat insatser till Hellanmaa för att stoppa & trycka tillbaka SPA ut ur landet. Ett a...
Läs mer »

Operation: Decaying Armistice (Brief av Hoffa)postat av Enfisk, 2020-11-19 23:04
Den civila befolkningen är svårt ansatt i den gamla franska kolonin Kujari. Området har klassificerats och nyligen uppdaterats till en av jordens farligaste platser. Den humanitära situationen har länge varit turbulent. I de södra delarna av regionen har polisiära insatser överlag varit lyckade.

Men under de senaste 10 månaderna har våldet i norr eskalerat radikalt. Utan någon egentlig politisk regering eller ledare har området fallit till lokala krigsherrars ständiga försök att erövra nya områden och på det viset ta kontroll och makt över stora delar av norra Kujari. Blodiga strider river sönder den gamla kolonin och de civila lider svårt. De polisära styrkorna har till synes tappat all kontroll i norr.

Sverige har ingått ett internationellt militärt och humanitärt samarbete med den franska regeringen. I en snabbinsats har fransk militär upprättat en bas i norra Kujari. Deras uppdrag är att ombesörja stabilitet och slå tillbaka all fientlig aktivitet i en tydlig aggressiv aktion. Sverige och den svenska QRF-plutonen SSG, som tillfälligt går under FN-flagg, har f...
Läs mer »

Operation: Passkey (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-11-12 23:13
Under de senaste 8 åren har president Radulov lett landet till vad han anser är landets stormakts tid. Hans mandat period är nu över och ny president ska utses. Men det har varit en dyster verklighet för väljarna. Under Radulovs tid så har samhället blivit allt mer segregerat. Där väljarna från de båda politiska partierna har utvecklat ett extremt hat mot varandra. Och ett inbördeskrig står troligen för dörren. Oroligheterna har under en långtid varit på en ohållbara nivå i området. Den Radulov trogna gruppen "Hollow Revolt" har tagit på sig många utav attackerna på ledande personer i oppositionspartiet.

Enligt regeringen i landet så anses Hollow Revolt som en liten grupp med motståndsmän som gör allt för att höras och synas. För att kunna rekrytera mer personer till sin organisation. Men information från AIC (amerikansk underrättelse) så är dom understöda av en främmandemakt, som inte har intresse att släppa kontrollen utav landet till oppositionspartiet som leds utav Yegor Zaytsev.

Eftersom att de reguljära...
Läs mer »

Operation Comradepostat av Hassknatten, 2020-11-06 14:05
Ryssland har under det senaste decenniet haft hårda politiska debatter med Nato angående kärnvapenpolitik och har efter dessa år bestämt sig för att inte ge efter vad Nato och dess medlemmar anser vara rätt eller fel angående fred och säkerhet i Rysslands del av världen.

Regionen Chernarus har tills nu varit ett fredligt område för arbetare. Men nu har den militära ryska nationen enligt media tagit över delar av regionen där de drivit ut civilbefolkningen för att bedriva produktion av ett nytt kärnvapen till syfte att anfalla nato samarbetande länder för att tvinga sin vilja igenom, och hotar med att anfalla Sverige först.
Sverige har vädjat om ett vapenstillestånd med Ryssland, men svaret har varit ett skarpt nej och att ett anfall är oundvikligt.

Nato har inte visat något större stöd för oss, därför kommer vi nu att anfalla först för att förhindra ett kärnvapenkrig.


Vi har tagit över och etablerat FOB Kronan på en flygplats i nordväst. Plutonens uppgift är att anfalla objekt Quality för att sl...
Läs mer »

Operation Deaths Walkpostat av Kalle, 2020-10-25 22:14Fyra år efter Brexit valde Skottland att bryta sig ur unionen och förklara sig självständiga. Detta togs inte bra emot av England som förklarade att de inte accepterade detta och ett inbördeskrig bröt ut. Skottland som saknade de väpnade resurserna som england har och skickade därför ut ett internationellt nödanrop och begärde hjälp av andra länder. Inget land valde officiellt att stödja Skottland men en plötslig ökning av deras militära resurser i form av både material och personal ledde till att England fick genomföra en taktisk reträtt från den norra delen av landet. Det finns stark misstanke om att ryska förband har rört sig in med material och stödjer de inhemska soldaterna.
Striderna har dock varit svåra och befolkningen i landet har genomgått både svält och svår sjukdom. IDAP har förstärkt området med både sjukvårdsresurser och Sverige har skickat fredsbevarande styrkor till landet. Relationen till de inhemska soldaterna och de misstänkta ryska soldaterna har blivit allt mer aggressiv och krav har nu kommit på att vi skall lämna landet.

De två svenska fregatterna HMS Prometheus och HM...
Läs mer »
Teamspeak 3