Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Sommaruppehåll 28 juni - 26 augustipostat av Kalle, 2020-06-12 14:52😎 😎 SOMMARUPPEHÅLL 😎 😎
😎 😎 28 juni - 26 augusti 😎 😎

Då var det dags för lite semester från att sitta inne vid datorn på söndagar och onsdagar och istället försöka få i sig lite extra d-vitamin. Årets semester är ju lite annorlunda pga Covid -19 så ströspel kommer säkert försöka anordnas även under sommaren vilket kommer utannonseras på forumet.

S0 får tacka för vårens engagemang från alla medlemmar, chefer och S-grupper som upprätthållit mycket hög kvalitet under denna vinter och vår och vi ser fram emot att återuppstarta 2020 fram i augusti med roliga event.

Stort tack och ta hand om er själva och era anhöriga!

Operation: Event Horizon 2 (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-06-07 10:22
I det lilla landet Chernarus beläget vid svarta havet har den östeuopeiska Organisationen "Gorizont Sobytiy" (Event Horizon) sina rötter. Till en början var det en medborgarrörelse med välmenande mål om att uppnå självstyre och hålla landets rikedomar inom landet, inte att de skulle skeppas iväg till Ryssland eller andra stormakter som också styrde landet genom regeringens marionetter.

Efter en lyckad statskupp och guerillakrigsföring i många år mot de förra makthavarna kunde organisationen utse sig äntligen, som härskare över Chernarus!

En expansion in i delrepubliken Hrosi var ett naturligt nästa steg då det skulle ge tillgång till enorma resurser och en järnväg med förbindelser till centrala europa, dit Organisation kunde sälja landets resurser dyrt! Dock gick det inge vidare, EU klassade Organisationen som en terrorrörelse och skickade svenska trupper som slog ut allt vi jobbat för. Efter ett tungt bakslag och många döda bröder står vi nu här med ena foten i graven där vi började, i Chernarus. EU har skickat in ytterligare trupper i landet och har utropat att vår Organisat...
Läs mer »

Operation: Event Horizon (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-05-30 15:32


Den strategiskt belägna delrepubliken Hrosi har under en längre tid haft en neutral ställning till konflikterna i de närliggande områderna. Men under de senaste åren har hela landet gått igenom en finansiell härdsmälta. Världens stormakter har påbörjat ett ekonomiskt krig om vem som har kontroll över Hrosi. USA stödjer den lokala regeringen i deras arbete för att återställa landet till sina forna glansdagar. Samtidigt som Ryssland stödjer den inhemska organisationen "Gorizont Sobytiy" (Event Horizon). EU har klassat Event Horizon som en terrororganisation. De har tidigare attackerat allt och alla som stödjer den nuvarande regeringen i landet. Och nyligen så har de utnämnt sig som de nya ledarna i Hrosi. Vilket fick regeringen att fråga om hjälp utav utländska styrkor.

Oroligheterna i landet har eskalerat markant sedan det "ekonomiska kriget" startade. Och de reguljära styrkorna har valt att satsa sina resurser i storstäderna. Räder mot transporter med matriel till de reguljära styrkorna har kunnat ske utan konsekvenser.
Event Horizon har fått ...
Läs mer »

Operation: Crimson Dawn (Av Vasa)postat av Enfisk, 2020-05-18 22:31
I den gamla danska östkolonin Hellanmaa härjar svält och elände. Befolkningen har decimerats av åratal med brutala konflikter och inbördes strider mellan diverse olika milisgrupper. Många av dessa milisgrupper vill återgå till Danskt styre och försöker då ta makten från den självständiga, demokratiska regering som FN insatallerat. Under dessa många år av stridigheter mellan milisgrupperna och diverse insatser från medlemsländer inom FN (exklusive Danmark som blint ignorerat det hela) har nu våldet på senare tid eskalerat i rasande takt. Milisgrupperna har slutit sig samman och poserar nu ett riktigt hot mot demokratin i Hellanmaa.

Sverige bidrar till FN och dess insatser runt om i världen och har på uppdrag av FN nu bidragit med en infanteripluton samt specialister inom flyg, artilleri samt spaning till FN:s insats i provinsen Hellanmaa. Sverige skickar Sierra Lima.


Plutonens uppgift är att kväva milisens våld mot civila och destruera diverse installationer som milisen konstruerat. Sierra Lima har order om att ta initiativet och slå tillbaka mot f...
Läs mer »

Operation: Lush Militia Crushpostat av Enfisk, 2020-05-16 13:58
I den gamla sovjetprovinsen Rosché råder oro. Befolkningen har decimerats av åratal med väpnade konflikter och inbördes stridigheter mellan diverse olika milisgrupper. Många av dessa milisgrupper vill uppnå ett självstyre och försöker då ta makten från den demokratiska regering som FN insatallerat. Under dessa många år av stridigheter mellan milisgrupperna och diverse insatser från medlemsländer inom FN har nu våldet på senare tid eskalerat i rasande takt. Milisgrupperna har slutit sig samman och poserar nu ett riktigt hot mot demokratin i Rosché.

Alla civila har flytt eller flyttats på av FN för att inte hamna i skottelden under denna pågående konflikt. Detta var nödvändigt då milisen nyttjar artilleri mot civila mål, hänsynslöst.

Sverige bidrar till FN och dess insatser runt om i världen och har på uppdrag av FN nu bidragit med en infanteri pluton samt specialister inom flyg, artilleri samt spaning till FN:s insats i provinsen Rosché. Sverige skickar Sierra Lima.


Plutonens uppgift är att kväva milisens våld mot civila och destruera diverse ins...
Läs mer »
Teamspeak 3