Operation: Valtatie

Moderatorer: S2 Uppdragsgruppen, S3 Träningsgruppen

Användarens profilbild
Jonasson
VicesergeantVicesergeant
Inlägg: 67
Blev medlem: mån 31 okt 2016, 19:04

Operation: Valtatie

Inlägg av Jonasson » tor 21 sep 2023, 22:32

Bild

Bild

Än en gång så ser situationen ut att vara blek i Virolahti. VFI, en tidigare del av landets militär, har oprovocerat attackerat Nato-styrkor, på plats för att stabilisera situationen i regionen. Flera individer har omkommit och ännu fler skadade efter attackerna. Beslutet togs att flytta de placerade Nato-styrkorna ca tio kilometer väst. Än så länge har all kommunikation med VFI misslyckats och motiven för attackerna är fortfarande oklara. Enligt information, insamlad från satellit och civila i området så har VFI valt att utöka sitt grepp i området där Nato-styrkorna tidigare varit placerade.

Det är inte första gången VFI agerar på liknande sätt. För bara fem år sedan skedde en liknande attack, fast då i markant mindre storlek. Den gången löste sig allt via diplomatiska medel. Problemet är att VFI har sett en oroväckande tillväxt och stöd från civila i både regionen och från resten av landet.


Bild

VFI har lyckats åstadkomma dominans när det kommer till indirekt eld. De har beslagtagit Artilleribekämpningsradar, som mest troligt lämnats kvar på plats vid tillbakadragningen som skedde för ett par veckor sedan.
Efter den senaste attacken mot det tillbakadragna kompaniet Sierra Lima, har ett beslut tagits. Samtliga nato styrkor skall samarbeta för att återta de fyra kilometer som VFI nu valt att ockupera. Sierra Lima befinner sig på södra kusten av regionen. De har hastigt byggt upp ett temporärt boende, förråd och helikopterplattor.

De har fått i uppgift att primärt slå ut de artillerienheter som använts för att beskjuta kompaniet, bara ett par dagar tidigare.
I samband med detta skall så mycket av kvarlämnad utrustning antingen förstöras eller omhändertas. Detta för att inte låta dessa kapabla vapensystem hamna i VFIs upplag av vapen.

Bild

Bild

Objektiv - Bellini:
Intel saknas, misstänkt AA befästning

Objektiv - Manhattan:
Säkra, alternativt förstör egen och fientlig utrustning.

Objektiv - Aviation:
Hitta och förstör artilleripjäserna, alternativt Artilleribekämpningsradar.

Objektiv - Hurppu:
Fientlig landstigning, förstör utrustning.

Bild

UAV (NL).
1x HKP4 Transport
1x HKP14 NEEDLE
1x HKP16 Armed Transport
1x MH-6
1x AH-6
2x HKP14E Transport

2x Ambulans
8x M2 Humvee

HEMTT (Fuel)
HEMTT (Ammo)
HEMTT (Repair)

Bild

Tid: 06:24
Klar himmel
Min hot: Okänt
Counter-Battery fire: Hög
AA Hot: Medel
Civila: Civila befinner sig i området.
Galaxer i mina braxer!