Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Checkmate Ipostat av Jonasson, 2020-01-10 20:58SITREP:
Året har slått över till 2020 & president Putin har slutfört sitt nyårstal där han gav beröm & tackade det Ryska folket. Han pratade även om oro & hot från Volgathay, en nyligen bildad självständig stat vilket tidigare var en del av västra Ryssland.

Från början av 2016 så eskalerade situationen i Volgathay, staten hade tidigare försökt uppnå självständighet på en politisk nivå. Volgathay förstod dock mycket fort att Ryssland inte tänkte ge upp en stor del av sitt territorium. Volgathay slog då till med våld & tvingade ut Den Ryska militären samt diplomater.

Nu tidig sommar 2020 så har Volgathay bildat sin egna beväpnad styrka, VNF. I hopp om att utöka Volgathays kust har VNF attackerat ett svagt försvarat område av Ryssland. Dem har även visat aggression mot andra länder i östeuropa. Flertal incidenter har inträffat där VNF har skjutit civila på deras västra gräns. Som svar på detta har ett Svenskt kompani skickats till regionen. Med hjälp av Ryssland skall den gemensamma styrkan återta förlorad Rysk territorium. Den Svenska styrkan har transporterats till FOB скандинавски...
Läs mer »

Operation: Easy Peasypostat av Enfisk, 2020-01-04 13:40


Operation: Easy Peasy

BRIEF:
Den Finsk-Ryska regionen Virolahti har länge varit en källa till oroligheter och samandrabbningar mellan NATO och OPFOR sen Ryssland ockuperade regionen, sent WW2. De båda faktionerna på varsinn sida gränsen har länge utfört diverse tjuvnyp för att sabotera och försvåra för den andra.

Ryssland monterade upp 16 artilleripjäser och har under en veckas tid beskjutit lastfartyg och fisketrålare som färdas i Hellitöksenselkä-inloppet. En agression mot civila, från båda sidor gränsen, kan inte tillåtas. Dessa brott mot vapenvilan är tillräckligt för att tillåta en aktion från NATO för att destruera kustartilleriet samt de anläggningar som möjliggör (artilleripjäser, fortifierad logistikplats samt radaranläggning).


SITREP:
Det Svenska bigdraget till vårt grannland Finland består av en fredsbevarande styrka på cirka 60 personer, både civila och soldater.
Huvudsaklig uppgift för den Svenska plutonen är att patrullera gränsen och bevara vapenvilan. Därav har styrkan placerats i en framskjuten anläggning för att snabbt kunna rycka ut vid incidenter kring gränsen.

Tack v...
Läs mer »

Operation: Cold Prey 3postat av Enfisk, 2019-12-15 13:42


Kampanj: Cold Prey - |||

BRIEF:
För sju dagar sedan lät det såhär när 1:e Sergant PrV J briefade plutonen:

[quote]Den svenska plutonen hamnade snabbt i strid med en reguljär styrka som satte upp ett kraftigt försvar på samtliga anfallspunkter i Hellanmaa regionen. Plutonen Sierra Lima lyckades efter en tids tunga strider nedkämpa eller driva fienden ur regionen och tillbaka österut. Dagarna efter striderna arbetade ledning och spaningsgrupp med att samla intel, dokument, foton samt ursprungsbestämma material och utrustning fienden nyttjat emot den svenska truppen.

De slutsatser spaningsgruppen drar är att vi stridit mot ryska VDV trupper samt östeuropiska milismän, ditskickade av sitt moderland för att stjäla Finlands forskningsprojekt och störa den Finska krigsmakten. Objektet, eller ett av dem, visade sig vara en kraftig person med övermänsklig styrka och förmåga att odla skägg.
Framstående ledare ur den svenska försvarsindustrin har givit plutonen en sekundäruppgift, att hitta och återta forskningsobjekt. Detta för att främja Sverige och vår framtida militära förmåga, de är framförallt intresserade av ...
Läs mer »

Operation Cold Prey ||postat av Enfisk, 2019-12-03 21:10


Kampanj: Cold Prey - ||

BRIEF:
För sju dagar sedan lät det såhär när Fänrik Matez briefade sin pluton:

Vårt grannland har blivit invaderat av en okänd fiende. Allt vi vet är att Finlands hemvärnskompani stationerat i Hellanmaa mötte upp fienden efter att civila rapporterat om hotet. Från hemvärnet kom rapporter om att de hamnat i strid med en reguljär armé iklädda grön uniform.

Det Finska hemvärnet fokuserade sitt försvar kring viktiga områden i regionen Hellanmaa, byn Kokkila där hemvärnet upprättat logistik och service för fordon, skyddsobjektet vid byn Kettula samt byn Taipale.
Vid skyddsobjektet, benämnt på kartan som Kouras Metal erkänner nu Finland att dem hade en hemlig forskningsanläggning där forskning på ett topphemligt projekt pågick, vad som forskades har Finland ej svarat på.


Den svenska plutonen hamnade snabbt i strid med en reguljär styrka som satte upp ett kraftigt försvar på samtliga anfallspunkter i Hellanmaa regionen. Plutonen Sierra Lima lyckades efter en tids tunga strider nedkämpa eller driva fienden ur regionen och tillbaka österut. Dagarna efter striderna arbetade le...
Läs mer »

Ströspel Jointop AFI/Anrop/SOG 14/12 18:00 - 21:00postat av Kalle, 2019-12-01 03:04

Ströspel Jointop AFI/Anrop/SOG 14/12 18:00 - 21:00

Vi har blivit inbjudna till jointop lördagen den 14/12. För denna gång har vi mycket begränsat med platser så det kommer bli först till kvarn som gäller. Vi kommer spela som mekaniserat infanteri med 3 vagnsbesättning och 6 i skyttet, dvs totalt 9 platser. Skriv upp er nedan om ni vill delta. Mer info kommer i forumet under kommande vecka.

Situation

Early summer 2020 Russian troops breached the Finnish border from four different locations, one of them being border crossing of Vaalimaa.

Finnish troops are currently being organized and some are already doing their best to halt the enemy's advance.

Platoon of mechanized infantry from Sweden was training with Finnish troops when attack commenced. A political decision was quickly made by swedish government to help its long time ally.
Mission

Light infantry battalion 72 has been able to halt russian mechanized infantry battalion at Virojoki bridge crossing but is running out of men and resources quickly.
The rus...
Läs mer »
Teamspeak 3