Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Good Times and Tan Linespostat av Enfisk, 2020-02-25 23:03
Det kala landet Takistan har sedan 1800-talet blivit exploaterat av dess grannländer. Takistans naturtillgångar så som råolja, marmor har exporterats av utländska statsägda bolag och nästintill all skog har skövlats vilket drivit landet till hungersnöd och desperation.

Takistans militära ledare Abdul-Wahhab Nazari, kom till makten genom att driva en hård kampanj där han lovade att Takistan skulle återta det som är deras, inklusive utländska bolag som verkar inom landet. Efter incidenter mellan Takistans armé och utländska arbetare där konflikten till slut eskalerade till väpnat våld mot utländska arbetare och Takistanska civila, spred sig en oro i landet. FN valde att sätta in fredsbevarande trupper under 2016 för att skydda utländska arbetare och även civilbefolkningen som hamnat i kläm när Takistans armé roffar åt sig land och dess tillgångar.

Nyligen, i ett försök att visa omvärlden att Abdul-Wahhab Nazari och hans styre är en lyckohistoria bjöds reportrar in från världens större nyhetsbyråer. Tre stycken journalister från byrån AAN, svarade på inbjudan och flög då ner till Takistan där ...
Läs mer »

Kampanj: Citrin Part Three (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-02-06 19:01

Vi hade förväntat oss att möta ett starkt motstånd under vårat förra anfall på ön.
Men vad vi mötte var allt annat än starkt. De styrkorna vi mötte var där för att sakta ner våra styrkor.
Det har visat sig att USA har kraftsamlat sina styrkor på den södra halvön.


Admiral David E. Bradford i mitten

Admiral David E. Bradford leder sina styrkor från fronten och befinner sig i objektiv Yelena. Tillfånga ta honom, död eller levande.
I objektiv Natalya så finns ett antal fabriker som har tillverkat ämnet Citrin. Vi måste förstöra dessa fabriker för vi vet inte vad amerikanarna har gjort inuti dem. Objektiv Yegor är den sista flygplatsen på ön som tillhör USA. Förvänta er flygunderstöd tills det objektivet är utslaget. I objektiv Nikolai bor många utav de kvarvarande amerikanska styrkorna, driv ut dem.
De enstaka civila personerna som funnits kvar på ön, har tillåtits evakuera från ön.

Vi som dom är beredda att slåss till sista man.
Och de har nu förberett sig väl för att inte låta oss inta d...
Läs mer »

Operation: Ligister i Klisterpostat av Enfisk, 2020-01-30 21:41


Operation: Ligister i Klister

BRIEF:
Regionen Hellanmaa i östra europa är en fattig del av landet Zerbiata. Landet var ockuperat under andra världskriget och dess befolkning utsattes för en grym behandling av de ockuperande. Under efterkrigstiden bröt ett inbördeskrig som försatte landet i en om möjligt, ännu sämre situation. Under kalla kriget var landet ett av många fokusomården för FN för att stävja konflikterna och få landet på socioekonomisk rätsida.

Efter ett antal snesteg av FN:s trupper och ett förlöjligande av FN:s fredsbevarande styrkor lämnade organisationen Zerbiata med svansen mellan bena och ett nytt inbördeskrig bröt snabbt ut igen. Numera är landet mer splittrat än någonsin, milisgrupper har karvat upp landet i olika revir och agerar som små diktatorer.

FN:s nye generalsekreterare Tito Berluscones har nu öppnat historieboken och ser tillbaka på organisationens misslyckade insats med tårögda ögon. Han ser nu chansen att kliva in som östra europas räddare i nöden och stabilisera Zerbiata.

SITREP:
Som en del i Sveriges insats i FN bidrar Sverige med en pluton soldater samt enabler gru...
Läs mer »

Operation: Vandaler i Sandalerpostat av Enfisk, 2020-01-21 19:17


Operation: Vandaler i Sandaler

BRIEF:
De två största floderna i mellanöstern, Tigris och Eufrat har försett regionen med vatten i över 7000 år. De var de första floderna som användes för att på en stor skala bevattna grödor inom Mesopotanska civilisationer. De första konflikterna och efterföljande krigen kring kontrollen över vatten utspelade sig även här när kungen av Umma blockerade bevattnings kanaler längs med Eufrat för att förstöra för kungen av Girsu.

Inte mycket har förändrats på över 7000 år. Behovet av vatten för odling och dricksvatten för befolkningen i regionen kvarstår om än ett mycket mycket större behov på grund av en ökad befolkningsmängd. Utöver det har behovet att förse de allt större städerna med elektricitet genom vattenkraftverk, då ökat behovet av kontroll över dessa kritiska floder. Med allt fler nationer som konstruerar vattenkraftverk och ett allt varmare klimat ökar risken för svåra krig.

Dessa förändringar märks tydligt av i ett område i norra Takistan, där majoriteten av invånarna livnär sig som jordbrukare eller boskapsuppfödare. Milisgruppen, Middle Eastern Militia har använt...
Läs mer »

JointOP: vPz & SSG 2020-01-19postat av Kalle, 2020-01-14 02:57SITREP
European Defense Alliance have been assigned to assist the Finnish Army against the Russian offensive. We have been deployed south of VT7, one of the main highways that leads to the finnish mainland. This area has been secured by the Russian forces and is an important position for resupplying their offensive further west. Since our arrival our forces have eliminated most of the know anti-air threat in the area, attacking supply convoys and deploying Tier one units behind enemy lines to recon and destroy important positions in the area. 30 minutes ago we got information that a transport helicopter, callsign Birdfood, was hit by a RPG 7 while exfiltrating with a 4 man tier one group from the north side of the AO. We lost contact with both the helicopter pilots and the tier one unit and drone recon have confirmed that they have crash landed. It's unknown if there were any survivors.

BRIEFING
Your mission is primarily to confirm casualties and recover any personal that's still alive at the crash site, OBJECTIVE BALTAZAR. The russian troops are confirmed to have start to advance towards the crash site and are expected to secure the ar...
Läs mer »
🤶 Teamspeak 3