Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Kampanj: Cold Prey - Onepostat av Enfisk, 2019-11-26 23:01


Kampanj: Cold Prey - One

BRIEF:
Vårt grannland har blivit invaderat av en okänd fiende. Allt vi vet är att Finlands hemvärnskompani stationerat i Hellanmaa mötte upp fienden efter att civila rapporterat om hotet. Från hemvärnet kom rapporter om att de hamnat i strid med en reguljär armé iklädda grön uniform.

Det Finska hemvärnet fokuserade sitt försvar kring viktiga områden i regionen Hellanmaa, byn Kokkila där hemvärnet upprättat logistik och service för fordon, skyddsobjektet vid byn Kettula samt byn Taipale.
Vid skyddsobjektet, benämnt på kartan som Kouras Metal erkänner nu Finland att dem hade en hemlig forskningsanläggning där forskning på ett topphemligt projekt pågick, vad som forskades har Finland ej svarat på.SITREP:
Vi har flugits in från norra Sverige och är först på plats för att ta upp striden mot den ännu inte identifierade motståndaren. Spaninsbilder från luften visar på att motståndaren vi möter har dragit nytta av krigsbytet från det finska hemvärnet och upprättat sin fordonsdepå i byn Kokkila. För att kunna stötta mekaniserade trupper från den Finska armén är det viktigt...
Läs mer »

Operation: Mandalari Whisperspostat av Enfisk, 2019-11-19 22:11


BRIEF:
En pluton elitsoldater ur Amerikanska Armen tillsammans med elitstyrkor ur spaning, artilleri samt flygvapnet i norra afrikas region, Kujari. Deras enda syfte är att kraftigt överreagera efter att en guerilla armé anfallit det norra flygfältet där hjälporganisationen IDAP hade sin logistikcentral.SITREP:
Vi utgår 05:00 med ljud och ljusdisciplin för att med båtar färdas längs med floden och ta oss in nära ett guerilla näste i staden, markerat kartan Obj Mahaffy.
Vårt mål är att nedkämpa samtliga guerillakrigare och samla intel för att hitta fler mål i regionen att slå mot. Guerillan agerar i grupper på hundra krigare med en ledare. En cell har som mest, information om en annan cell, dess position och styrka. Om möjligt, grip och för guerillaledare tillbaka till F.O.B. så att NL kan förhöra dem.


Bild på AOPRIMÄRA OBJEKTIV:
OBJ MAHAFFY: Nedkämpa guerilla krigare, leta intel samt grip eventuella ledare med information om andra guerillaceller i regionen.

[b]SEKU...
Läs mer »

Road to Hakamäkipostat av Kalle, 2019-11-16 18:13

Road to Hakamäki
Date: 2019-11-23T18:00Z
Place: AFI Event Server/AFI Teamspeak server
Player count: 100+Vi har blivit erbjudna att joina in på PVP med AFI och ett gäng andra klaner. Observera att detta är utanför SSG normala speltid så vi kommer därför genomföra en separat anmälan inför denna operation. Antal platser vi blir tilldelade hänger på hur många vi anmäler att vi blir så vill trycka på att ni anmäler er senast på tisdag så jag kan meddela AFI.

Anmäl er genom följande länk: https://www.ssg-clan.se/signup/event/1494
Läs mer »

Operation: Ante Meridiempostat av Jonasson, 2019-11-16 17:09
SITREP

När Amerikanska militären lämnade Anizay för tre år sedan så hade den lokala polisen åter tagit kontroll över regionen. Planen var att låta regionen själva ta hand om sina konflikter då internationell ingripande ansågs vara en orsak till det dåvarande Anizays konflikter. Nu tre år senare så har ett nytt hot uppstått under FNs näsa. Rebeller från hela krigsskådeplatsen har anslutit sig till varandra & kallar sig nu för “Förenta Rebellerna av Anizay” förkortat ner till FRA. Dem har med hjälp av gerillakrigföring lyckats överkasta den lokala polisen samt byggt en mycket utmärkt armé.

FN har skickat in ett Svensk kompani till F.O.B. Winchester, en Amerikansk anläggning. Då den Amerikanska fronten sträcker sig långt öst, har F.O.B. Winchester blivit mycket glesbefolkad. Svenskarnas uppgift är att först övervaka den amerikanska utrustningen i Winchester. Därefter när de Amerikanska anfallen i öst är avklarade så skall Sierra Lima attackera mot syd.

FRA har blivit en mycket farlig fiende då de sålt olja för att finansiellt kunna stödja sina trupper med utrustning. FN anser att en at...
Läs mer »

Operation: Cracking the Whippostat av Enfisk, 2019-11-05 16:46


BRIEF:
Vår stolta totalitära nation har fallit. Vi är numer endast ett fåtal modiga krigare från vår en gång världsberömda och starka militär. Ett fåtal av oss från olika grenar inom militären har anslutit för ett sista slag mot de kräk som invaderat vårt land och drivit vår allmäktige och enda rätta president från sitt syre, NATO.

President Filip Romanov den store har personligen skickat ett meddelande via bud där han hyllar vår insats och ger oss ett frikort för eventuella framtida krigsbrott. Vi har viljan, vi har styrkan och nu också vår presidents stöd för att anfalla den ockuperande NATO styrkan!SITREP:
Med manisk beslutsamhet kommer vi att anfall så som våra förfäder gjorde under första världskriget. Vi kommer att slå ut fiendens radiostation för att lamslå deras förmåga att samverka och kalla in förstärkningar. Efter att vi segrat totalt över de kräk som väljer att motsätta sig, riktar vi vår ilska mot det såkallade sjukhus fienden har upprättat i staden Somppi. Dessa såkallade läkare bedriver experiment på våra bröder och systrar under den falska motiveringen att vår Presidents användande av nervgas har ...
Läs mer »
Teamspeak 3