Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Reaction Forcepostat av Enfisk, 2022-04-14 15:15Regionen Kujari är i hetluften igen. Regionens invånare har under de senaste åren blivit allt mer utsatta för förändrade väderförhållanden och global uppvärmning. Matproduktionen från årens skörder har drastiskt minskat år efter år samt att närliggande regioners inhemska stridigheter mellan militär och insurgenter har börjat sprida sig in över gränsen till Kujari.

NATO har en permanent närvaro i landet som utgår från Combat Operating Post Jones i sydväst. I den stationerade truppen är Amerikanska soldater majoriteten men även en Svensk styrka deltar.
NATO har som målsättning att genom sin närvaro bidra med en lugnande effekt och stabilitet för regionen. Huvudsakliga uppgifter är transport av förnödenheter från hjälporganisationer till de mest utsatta delarna i regionen. Nyhetstjänsten AAN har ett kamera och journalist -team inbäddat i den Amerikanska styrkan.


Morgonen den 17:e april väcks den svenska styrkan av att larmet på basen tjuter. Det är inte det vanliga larmet, det som tjuter när insurgenterna skjuter indirekt eld hej vilt runt om COPen, det är...
Läs mer »

Operation: Smugglers Paradisepostat av Hassknatten, 2022-04-08 23:56

Swedish authorities gets a tip about a weapon smuggling crew, delivering weapons into the country at a port.

A rapid police task force makes haste to the port and discovers a great amount of weapons being loaded into trucks. The smugglers are arrested and taken into custody, the captured smugglers were interrogated and we believe we got all the information they actually had.

The information the interrogated smugglers had was:

The weapons are delivered from another country by boat.
Production and distribution is controlled by a leader who is a former military officer, named Gerárd Depardieu.
His record reads:
15 years in the military, ranked quickly to officer.
Set aside for corruption.
Prison 10 years.


Gerárd Depardieu is today considered a mercenary.
He is a great leader who brings a high morale to the bandits who work for him.

The country where the weapons are manufactured and delivered from is located in South America. Information from local police tells us most of the civilians have left the area due to high bandit activity.
However, some might have been taken captive by...
Läs mer »

Operation: Desert Strikepostat av Hassknatten, 2022-04-01 11:21

2021: USA:s president meddelar att deras militära styrka ska helt och hållet lämna Kunduz.

Mycket har hänt i Kunduz sedan USA började dra sig ur landet, de amerikanska styrkorna har drivit bort större delen av insurgenterna och skapat stabilitet och ett lugn åt civilbefolkningen.
Möjligheterna för jordbruk och boskap ska återupptas, även nyttjande av naturtillgångar ska börja utvinnas igen för export.

Vartefter de amerikanska styrkorna avvecklar och lämnar landet, så ökar successivt närvaron av insurgenter, som fortsatt vill åt makten i landet.
Högst aktivitet har det varit i provinsen Kunduz, där en ny ledare för insurgenterna vid namn Khalid Reza har uttryckt sig om att åberopa det högst viktiga arbete som förhindrats av västvärlden, med avsikten att ockupera den republikanska regin för att skapa en ny diktatur.

När USA meddelade att de skulle dra sig ur landet, så beslöts det att IDAP skulle anlända för att upprätta en station med bland annat sjukvårdstält, matransoner och logistiklösningar.
IDAP har haft stora problem då insurgenterna har gjort räder mot deras station, stulit material och...
Läs mer »

Operation: Extractionpostat av Enfisk, 2022-03-27 14:32
Kujaris demokratiska rättigheter har varit ständigt hotade i 20 års tid, utsatt av insurgenter och guerilla som har ställt ständiga krav på en ny regi över landet för att skapa en diktatur.

USA har ständigt haft militär styrka i landet för att hålla tillbaka insurgenternas anfall mot civila städer och för att skydda landets demokratiska rättigheter.

De har även sökt, lokaliserat och eliminerat fortifikationer för insurgenterna och gerillastyrkor, men hur många insurgenter, guerrilla militärer eller ledare de amerikanska trupperna än slår ut så har det alltid kommit en ny grupp, en ny ledare, dock i färre antal och med samma agenda som föregående grupper.

Gemensamt med samtliga grupper har varit tydligt:
Lämna över all regi till oss med den rätta tron

En tydlig positiv egenskap har varit att trots att det kommer nya vågor av insurgenter, så har deras antal minskat markant för varje år, USA har successivt dragit tillbaka sin personal i takt med att antalet fientliga styrkor minskar.

Den amerikanska presidenten har slutligen beslutat att deras arbete i Kujari är avklarat, och att dom inte kan g...
Läs mer »

Operation: Hell Dream (Av Nomiusen)postat av Enfisk, 2022-03-17 22:41


Detta har hänt:
*** Pzzzt ****
.....
...
*** Pshhzzzt ... Mummlande... *****
En soldat i SSG sitter nattvakt framför radion i en gammal militärbarrack någonstans i Maksniemi,
resten av plutonen har somnat sedan länge. Klockan är 03.40 och och det är inte långt ifrån att även denne man
också faller i sömn strax. Det har varit en lång dag med tråkgöra såsom exercis och vapentjänst i ett
så uttråkande landskap som detta.


Plötsligt hörs ett brus ifrån radion och personen vaknar upp och trycker snabbt av sända knappen igenom att svara

" ... Jaeh Ssh- Svarar Kom? "
....
.....
" ... Svarar Kom ! "
- " ... Du ..Levera ... Klara.. Sist.. Jobbet "
" Hörbarhet Nolla, Klart slut "

Det var antagligen bara den sista leveransen av matleveransen för imorgon, personen sket i vilket i alla fall,
då det syns ett ljus utanför barrackens fönster. Personen tar på sig sin utrustning och stiger ut ur barracken


* Klonk *

Personen får en batong rakt i bakhuvudet och faller pladask frammåt och svimmar av, Morgonen därefter får
SSG Ledning en video skickad av okänd oberoende


[center][media]https://www.youtube.com/watch?v=v7oc...
Läs mer »
Teamspeak 3