Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Höstterminen drar igång!postat av Kalle, 2019-08-13 23:31Hoppas alla haft en underbar semester och nu har byggt upp ett stort sug för att strida tillsammans under hösten.

Vi börjar den 25 augusti med en söndagsop så se till att anmäla er inför denna.

Som ni även ser så har vi under sommaren publicerat vår nya hemsida/forum som Smorfty lagt ned ett hästjobb med. Får passa på att ytterligare en gång tacka för hans slit!

Ser fram emot att ha en riktigt kul höst med er allihopa och välkomna er tillbaka!

Kalle - Ledningen

Sommarlov 1:a Juli till den 25:e Augustipostat av Kalle, 2019-07-01 05:401:a Juli till den 25:e Augusti

SSG går på sommarlov den 1:a Juli till och med den 25:e augusti i år. Under den perioden kör vi inga planerade träningar eller operationer.

S0 vill passa på att ge ett stort tack till samtliga medlemmar för ert engagemang och driv under den gångna säsongen och önska er alla ett härligt sommarlov!

Hoppas alla får en härlig semester och laddar batterien inför hösten! /S0

Opertaion: Riverside Cochempostat av Enfisk, 2019-06-30 12:14


Operation Riverside Cochem
De Allierade har landstigit i Normandie och säkrat füra av de fem strandremsor mellan Cabourg och Carentan. Norr om Cartentan har Amerikas 1:a division landstigit men ännu inte besegrat våra tüska bröder som ännu kämpar mot våg efter våg av amerikanska marinsoldater och fallskärmsjägare. Tiden är knapp men ännu håller försvaret av vår Atlantiska vägg! Det är bara en tidsfråga innan Panzergruppe West anländer och driver ut de Allierade i havet.

Medans de Allierades fulla krigsmakt väller in på stränderna längs med Normandies kust har Feldmarschall Rommel fått in oroväckande rapporter från Luftwaffes spaning. Den franska staden Cherbourg har fallit efter att Brittiska fallskärmsjägare ur 6:e Luftburna Divisionen, landat bakom våra linjer och kringgått försvarsverken som stått riktade ut mot den engelska kanalen. Efter Britterna intagit staden och etablerat ett brohuvud har dem påbörjat landsättning av reguljära stürkor samt lätta pansarfordon. Då försvaret av stränderna mellan Cabourg och Carentan har prioriterats har Britterna nästan obehindrat kunna marschera söder ut vilket riskerar resultera i att v...
Läs mer »

The Battle of Baranow Castlepostat av Kalle, 2019-06-14 13:54

The Battle of Baranow Castle

SITREP
Vi har lyckats pressa tillbaks de tyska trupperna till floden Wieprz. 33rd Airborn lyckades under gårdagen säkra staden Baranow efter tunga strider. Förlusterna var stora på båda sidorna men tillslut så stod vi som segrare. Fienden föll tillbaks för att kraftsamla i försvaret av det södra brohuvudet.
Under striderna lyckades fienden skjuta ned ett av våra bombplan som lyckades kraschlanda norr om floden. Piloterna rapporterade in att de överlevt kraschen innan Tyskarna tog dom tillfånga och radioförbindelsen bröts.

BRIEFING
Vår primära uppgift är att rädda piloterna som bedöms ha förflyttats till fiendens bas i området, slottet Zamek w Baranowie Sandomierskim. Området är skyddat av ett flertal AA positioner vilket omöjliggör luftlandsättning med fallskärm. Detta lämnar endast en möjlighet och det är att anfalla landvägen. Vi skall förflytta oss till staden Baranowie där vi skall söka upp befälet på platsen. Tillsammans med en stridsvagnspluton skall vi sedan avancera mot bron med uppgift att säkra denna och rensa området från fiender. SSGs framryckningsväg är markerad med stora b...
Läs mer »

Operation I Nöd och Lustpostat av Chasanjo, 2019-06-07 19:56


Operation I Nöd och Lust
Situation

Strider mellan Söner av Samhällsupplösning och gruppen döda kaninerna har slutat med Söner av samhällsupplösning på topp
och ett Thrisk som är i spillror. Vår uppgift är att slå ut Söner av samhällsupplösning och hjälpa befolkningen att komma på fötter igen.

Brief

Vår primära uppgift var från början att leverera förnödenheter till storstaden Thirsk.
När vi landsatte i Öst blev vi attackerade både från norr och syd. Det enda val vi
hade var att falla in i landet till en ännu sämre position än den vi hade från början. Vi
fick lämna en del fordon och all ammunition och sjukvårdmaterial kvar.

Vår FOB ligger illa till. De attackerar oss frekvent från nordväst.
Vi har dåligt med ammunition och sjukvårdsmaterial och måste ta det tillbaka.
Sedan behöver vi slå ut Söner av samhällsupplösnings huvudbas för att de inte ska
anfalla staden Thrisk och ta de materialet vi kommer leverera.
Tillslut ska vi göra det vi är här för.
Säkra staden Thrisk och leverera Förnödenheter till Kyrkan.
[img]http...
Läs mer »
Teamspeak 3