Operation: Rosche Abrasive

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1248
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation: Rosche Abrasive

Inlägg av Kalle » lör 28 jan 2023, 03:56

Bild
Bild
Tyska regeringen bad i dagarna om militär assistans efter att Polska trupper genomförde ett oväntat väpnat angrepp mot Rosche området i östra Tyskland. Då Tyska militären under en längre tid haft besvär med att få igenom sina ordrar på vapensystem samt ammunition och en stor del av deras stridsvagnar och APCer var under service bedömer de att de har få möjligheter att stå emot de välutrustade Polska trupperna. Fienden har avancerat fort söderut och Tyska trupperna har bedrivit fördröjningsstrid men då fienden har tillgång till tungt artilleri, stridsvagnar, apcer och stridsflyg så har de tagit tunga förluster.

Ett svenskt herculesplan landade nyligen med en pluton svenska infanteri. Ett fåtal svenska gripen har även flygits ned men deras användningsområde har vart diskutabelt pga mycket högt AA hot, speciellt från ett SAM system i nordöstra delen av landet.

Bild
Fienden har enligt uppgift snart omringat staden Masendorf. Enstaka förband har lyckats ta sig förbi Tyska trupperna och har orsakat stor skada på trupper som har försökt försörja staden. Trupperna i staden rapporterar att de har begränsat med ammunition för att kunna påbörja ett motanfall. Er initiala uppgift är att bilda fordonskonvoj för att transportera ammunition och sjukvårdsmaterial upp till staden. Väl på plats sök kontakt med befälhavaren för ny briefing.


Bild

OBJ Masendorf Transportera material upp till staden Masendorf.

Bild

Bild

Sök upp befälet i bunkern för ny briefing.

Bild

Bild
JAS 39 Gripen*2
Transporthelis Blackhawks samt något Tyskt påhitt...
NL har tillgång till drönare


3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild
Fienden är reguljär arme. De har avancerat snabbt så vi har låg förväntan på att de har placerat ut minor i terrängen.
Deras framryckningslinje är markerad på kartan, dock är den inte uppdaterad och det kan finnas fiender även utanför dessa. Rapporterna om trupper som försökt störa ut ammunition och förstärkningstrupper syd om objektivet bekräftar detta.

Det finns även en rekommendation att undvika att flyga helikoptrar ända fram till fronten då dessa tidigare har tagit radarlåsning och blivit nedskjutna. Det misstänks att fienden använder mobila antiairplattformar för att försvara sin frontlinje. Därmed rekommenderas att ni landar helikoptrar och transporterar material från bekräftat säker punkt (t.ex. staden Masendorf).

Egen trupp finns runt vårt första objektiv.

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 17:00. Solnedgång runt 20 tiden.
IED hot: Lågt
AA hot: Högt
Civila: Medel


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/3aAG0KD