Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Tanoan Smugglerspostat av Enfisk, 2021-06-04 17:11



Trots tappra insatser i Anizay så har vår rörelse lididt svåra förluster efter att ha skyddat och fördröjt fienden som är oss hack i hälen. De vill åt vår kärnvapenbomb som våra ledare har storartade planer för.
Vi som är ännu i livet har under veckan som gått transporterat kärnvapenbomben ut ur mellanöstern och Anizay, genom internationella vatten och äntligen nått vår och bombens slutdestination, Tanoa.

Bomben har vi gömt i en container som i sin tur står gömd på en gammal fisketrålare. Resan till sjöss har gått förhållande vis bra, vi har börjat må allt mer illa och vissa av oss har fått konstiga utslag efter att ha legat och solat ovanpå containern.
Igår natt lade vi för ankar utanför Tanoas södra kust, intill en liten obebodd ö. Här ligger vi kvar i väntan på att den lokala milisens kämpar möter upp oss med deras bestyckade fiskebåtar, för att eskortera oss till Luganville hamn, där vi äntligen kan lämna över bomben.


Vi är den Tanoanska lokala milisen och är utspridda över öarna. Vi har planerat och övat i veckor inför detta uppdrag, detta myc...
Läs mer »

Sommaruppehåll 14 juni - 18 augustipostat av Kalle, 2021-06-01 00:00



Sommaruppehåll 14 juni - 18 augusti

Då var det den där tiden på året igen då det är dags att jobba upp D-vitamin förrådet igen och försöka undvika utveckla hudcancer. Som vanligt så tar vi uppehåll under denna tidsperiod och laddar upp batterierna inför hösten.

Stort tack för den här våren!


/S0

Red Star Rising part IIIpostat av Kalle, 2021-05-29 00:29




By Mr Black of the CIA:
Well done soldiers. The enhanced interrogation played well out and we now have both a known location of the position of the armsdealer and smuggler Ferui Danoz. We still dont have the enddestination for the nuclear device but our hope is that we can interogate even this information from the smuggler or some of his personel. Its extremely important that we identify the buyer of the nuclear warhead before it reaches its destination! I have requested direct transfer to Anizay where you are to support the american troops in securing both Fuerui as well as the nuclear device. Due to the transfertimes the americans are heading out before you arrive to ensure he doesnt succeed in fleeing.


Ongoing enhanced interrogation of General Brawloski


Vi har precis landat på Anizay airport och skall röra oss ut och förstärka den amerikanska konvoj som gett sig ut för att lokalisera objektiven. Det är en krigszon där vi officiellt är allierade med de inhemska trupperna men denna...
Läs mer »

Red Star Rising Part IIpostat av Kalle, 2021-05-19 10:40




By Mr Black of the CIA:
Good news everybody! We found the pilots. The bad news - they are being held hostage at the most fortified island and are claimed to be eliminated if we try to assault the island.
We still haven't got the location of the nuclear warhead. The weapon smuggler and terrorist Abdallah Mogashi has known bases in multiple countries making it extremely hard to pinpoint where they have been transported.

The plan is pretty simple:
The islands is being used as a military training ground for Red Star troops. The island on the west side is their only airport that will probably be used by military officers to escape the island. Your job, should you choose to accept it, is first and foremost to destroy and capture this airbase. You will thereafter use boats to transport your infantry to a meeting point where you are to meet me. I'm going to infiltrate the island and search for intel on the best way to secure the swedish pilots. Locate me and you will receive intel on the pilots aswell as a probable position of general Brawloski who we need to capture to interrogate for the exac...
Läs mer »

Kampanjuppdrag 1 - Red Star Risingpostat av Kalle, 2021-05-12 01:13



Faktionen Red Star förklarade för två år sen nationen Podagorsk självständig från ryssland men ekonomiska sanktioner ledda av den ryska federationen ledde till en socioekonomisk kollaps. Nationella samfundet vågade först inte kliva in stödja nationen utifrån risken att göra sig fiende med Ryssland. På grund av sanktionerna fick militärjuntan allt svårare att hålla makten i landet och behövde finna inkomstkällor för att överleva.

CIA har snappat upp information om att militärjuntan ledd av general Brawloski har planer att sälja två tidigare ryska kärnvapen till främmande makt. Vem som är köparen är idag okänt men det finns gott om faktioner som är intresserade av att använda dessa mot västerländska mål. För att säkerställa att så inte sker har en kollation ledd av USA getts klartecken att lokalisera och eliminera/återhämta kärnvapnen innan de transporteras ut ur landet. Ryssland vägrar känna till att kärnvapnen ens existerar men har valt att inte blanda sig in i konflikten.
För två timmar sen blev ett hercules som transporterade in en spaningstrupp in i målområdet träffat och var tvunget att ...
Läs mer »
Teamspeak 3