Kampanjuppdrag 1 - Red Star Rising

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 787
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Kampanjuppdrag 1 - Red Star Rising

Inlägg av Kalle » ons 12 maj 2021, 01:13

Bild


Bild
Faktionen Red Star förklarade för två år sen nationen Podagorsk självständig från ryssland men ekonomiska sanktioner ledda av den ryska federationen ledde till en socioekonomisk kollaps. Nationella samfundet vågade först inte kliva in stödja nationen utifrån risken att göra sig fiende med Ryssland. På grund av sanktionerna fick militärjuntan allt svårare att hålla makten i landet och behövde finna inkomstkällor för att överleva.

CIA har snappat upp information om att militärjuntan ledd av general Brawloski har planer att sälja två tidigare ryska kärnvapen till främmande makt. Vem som är köparen är idag okänt men det finns gott om faktioner som är intresserade av att använda dessa mot västerländska mål. För att säkerställa att så inte sker har en kollation ledd av USA getts klartecken att lokalisera och eliminera/återhämta kärnvapnen innan de transporteras ut ur landet. Ryssland vägrar känna till att kärnvapnen ens existerar men har valt att inte blanda sig in i konflikten.


För två timmar sen blev ett hercules som transporterade in en spaningstrupp in i målområdet träffat och var tvunget att nödlanda. Personalen i flygplanet befinner sig enligt i uppgift från November Lima i eldstrid men förväntas tas tillfånga av fienden inom kort.

Bild

Bild
[*]OBJ PEGASUS Lokalisera Herculesplanet och förstör det för att undvika att känslig spaningsutrustning hamnar i fiendens händer.
[*]OBJ GRIFFIN/BASILISK Lokalisera två kärnstridsspetsar och antingen förstör dessa eller transportera tillbaks dem till våra fartyg. Mest sannolikt förbereds dessa för att transporteras ut med tåg ur landet då kusten bevakas av amerikanska fartyg.

[*] Lokalisera de tre tillfångatagna piloterna och för dem tillbaks till våra fartyg.Bild
Standardutrustning. Fallskärmar finns tillgängliga.
1 st Blackfish
1 st Apache
Transporthelikoptrar per standard.
Transportbåtar finns tillgängligt

Väder: Låg dimma, molnigt.
Tid: 14:XX
IED hot: Inget
AA hot: Högt runt städer och andra viktiga punkter. Känd AA position på höjderna rakt öster om OBJ PEGASUS.
Civila: Risk för civila runt tätorter[/center]

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 984
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Red Star Rising

Inlägg av Enfisk » lör 15 maj 2021, 13:53

Fet brief brorsan
M2. Mån tumma

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 787
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Kampanjuppdrag 1 - Red Star Rising

Inlägg av Kalle » mån 17 maj 2021, 18:04

Debrief
Efter mycket hårda strider så lyckades vi både med att lokalisera och förstöra herculesplanet vid objektiv PEGASUS.

EN av två kärnvapenstridsspetsar neutraliserades på objektiv GRIFFIN. Vi fann intel på objektiv BASILISK om hur den andra kärnvapenstridsspetsen redan transporteras ut landet. Följande intel översattes av Danebane som är flytande på rysk-engelsk översättning:
"Our contact Abdallah Mogashi are waiting with the tanker that are to move the goods when they arrive at the destination. This will save our country and might weaken the enemy at the same time. "

Piloterna sågs senast av NL transporteras bort i sydlig riktning och fördes till en fientlig position. Deras position är just nu okänd men då flertal sökinsatser under veckan inte lett något resultat misstänks att även dessa transporterats ut ur landet.

Skriv svar