Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation Jungle Treepostat av Nabel, 2018-01-28 02:03

SITREP
Det sydkinesiska havet är fyllt av naturresurser som samtliga länder i området vill lägga beslag på främst av dessa är olja. Nationerna i regionen som har dessa resurser inom sina landsgränser blir nu långsamt hotade när kina har bestämt sig för att ta del av oljan i området.
Då kina inte har en landsgräns så skapar de en, genom att bygga artificiella öar.
Här blandade sig väst in, satte stopp på kinas utbyggnad 2011. Men kineserna fortsatte ändå.

Därefter svarade väst med att stationera militär i de närliggande länderna.
Sierra Lima har varit stationerade i Prei Khmaoch Luong i hopp om att stoppa eller sakta ner Kinas beslagtagning av det sydkinesiska havet genom deras närvaro i området.

Sierra Limas andra uppgift i Prei Khmaoch Luong är att hjälpa till att desarmera ett minfält 2 mil väst från FOB STEM.

För resterande i kompaniet är vår närvaro här som en betald semester.

BRIEF
Vi har just fått en order att möta upp en defektor vid kodnamn Twig från en okänd nation norr om våran FOB.
Vi kommer känna igen honom via en färgglad keps, gul t-shirt och blåa shorts.Primary Objectives
CROWN - Här ska vi möta T...
Läs mer »

Operation Eastern Windpostat av Enfisk, 2018-01-16 06:28


Operation: Eastern Wind
större bilder

SITREP
Beketov är en region med många naturtillgångar och industrier. Regionen ligger i landet Arstotzka. Landets regering består till stor del av icke folkvalda personer från andra regioner än Beketov. Befolkningen och industrihöjdarna i Beketov har länge stått ut med höjda skatter, beslagtagna fabriker och gruvor samt förtryck av den lokala polisen. Detta har lett till ett brett missnöje från invånare i alla samhällsklasser. I smyg har dom köpt in krigsmateriel och tränat upp en privat armé. Armén är nu samlad i sydvästra delen av Beketov, redo att anfalla och ta tillbaka den jord som översittarna i Arstotzkas regering har stulit.
BRIEF
Armén kallar sig Sierra Lima och har på egen hand snickrat ihop en FOB. Alla fordon är målade av soldaterna själva och Beketovs största bilhandlare har skänkt två gamla Skoda bilar som vi nyttjar som ambulanser. Allt är redo.
Planen är att anfalla Malye Kuptsy flygfält och staden Kuzhadon. På flygfältet står två regeringsplan som har blivit en lokal symbol för översittarna i regeringen, om vi sp...
Läs mer »

Operation Atom Separation (Av Murkelost och Nabel)postat av Nabel, 2018-01-11 22:06

SITREP
Efter en lång utdragen konflikt med västvärlden så har Takistan äntligen ingått i diskussion om att avveckla deras möjligheter till att skapa kärnvapen.
På söndag den 14 Januari 2018 så förväntas ett avtal skrivas på av Takistanska ledare.
Sierra Lima är på plats i Takistan som QRF till förhandlingarna i. Efter ceremonin är över så ska Sierra Lima ta över allt kärnvapen-material i området och förbereda det för upphämtning av Amerikanska flygvapnet.
Vår Svenska ambassadör Göran Konst och hans pojkvän är på plats i ceremonin för att säkerställa att på den diplomatiska sidan går av stapeln utan problem.
Enligt underrättelser så finns det kvar en PMC grupp i området, de ska tydligen varit kvar sedan innan vapenvilan började över 3 år sedan. Enligt deras HQ så används det som en bas för diverse uppdrag de får i mellanöstern.

BRIEF
Ceremonin har blivit avbruten av beväpnade militanter. GPS spåraren Göran bär på har blivit tyst. Sierra Lima har i uppgift att hitta Göran och hans pojkvän, säkra och transportera takistans kärnvapen materiell, samt säkra en väg in i norra takistan.
Viss intel pekar mot ION PMC som de som utförde attacken mot ceremonin.

ROE: Besvara end...
Läs mer »

Operation: Sand Spectrepostat av Enfisk, 2018-01-06 20:09


Operation: Sand Spectre
större bilder
SITREP
Den lilla önationen Sahrantina är belägen strax utanför afrikas västkust. Ön var i sjuttio år en Rysk koloni vilket har hindrat landets utveckling. Naturtillgångar har exporterats i mängder i vinstsyfte för ryska statsägda företag utan att nationens befolkning, infrastruktur och ekonomi har sett en tillväxt.

Nationen är genomkorrupt och plågas av både militären och en milis som tar det dom vill ha. Enligt FRA och Tullverket är också nationen en av världens största tillverkare av kokain samt exportör till EU. Milisen och militärer arbetar tillsammans i symbios, milisen förser militären med pengar i utbyte mot total rörelsefrihet.

BRIEF
Sierra Lima är på plats, hitskickade av EU som första trupperna på marken. Vår uppgift är att samla intel och förstöra all odling, produktion och paketering av kokain. Militären ska enligt uppgift ha gett oss och EU ett löfte om att inte ingripa utan välkomnar vår närvaro och uppdrag med att rensa ut den plåga som milisen är.

Vi har fått hjälp av militären som med våld fått befolkningen a...
Läs mer »
Teamspeak 3