Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

OP Staind Scott

Viktor:


SITREP
Läget i Chernarus är spänt. Den lokala motståndsrörelsen Chernarussian Movement of the Red Star (ChDKZ, ryska: Черноруское Движение Красной Звезды/ Chernoruskоie Dvizhenie Krasnoj Zvezdi) har växt sig så stark att Chernarusiska armén inte längre har kontroll över området och har dragit sig tillbaka till nordöstra hörnet på halvön för att omgruppera. Under tiden har det internationella samfundet skickat dit b.la. Svenska trupper för att hjälpa Chernarusiska armén att behålla en viss mån av lugn och rättsstatsprinciper.

Rapporterna från lokalbefolkningen om övergrepp från ChDKZ ökar, men vi har inte haft några konkreta bevis. Lösningen från Sierra Limas håll har varit UAV-spaning. Tragedi inträffade dock redan första flygningen då drönaren igår sköts ned kl. 10:03 lokal tid efter att bara skickat ett fåtal bilder.

Enligt kontaktpersoner vi har i civilbefolkningen sägs det att ChDKZ lyckats bärga drönaren och har fört den till okänd plats för att extrahera INTEL från den. Får ChDKZ tag på datan som finns i drönaren vore detta katastrof för Sierra Lima som förvarar mycket hemligstämplat teknologi i maskinen. Vi misstä...
Läs mer »

Operation Into The Valleypostat av Enfisk, 2018-02-10 16:27


Operation: Into The Valley
större bilder

SITREP
Den forna nationen Takistan har totalt kollapsat efter den västerländska koalitionens invasion för 5 veckor sen. De fåtal intakta Takistanska militärbaserna har isolerats och försatts i karantän i väntan på att tillräckliga fångläger byggs för den nu besegrade armén.
Zargabad är beläget i norra Takistan, omgivet av berg och öken. Koalitionen har lyckats säkra de två militärbaserna i området och helt slagit ut flygfältet i anslutning till staden.

En vapenvila är i effekt mellan koalitionen och den Takistanska armén i området. Den undertecknades av General Fazel Ahmad Sayar. Han är stationerad i militärbasen i nordöst, benämnd “SOLID” av koalitionen. General Fazel har ett högt anseende hos sina soldater och är otroligt viktig för ett fortsatt lugnt övertagande av området för koalitionen. Underställd Fazel är Senior Officer Danrid Fazra, han är ansvarig för militärbasen i väst, benämnd “STEAM” av koalitionen.

Soldaterna och juniora befäl har rekordlåg moral efter de sett sitt land styckas upp av koalitionen. Flera soldater har flyt...
Läs mer »

Operation Eastern Roadpostat av Kalle, 2018-02-04 03:52

Operation Eastern Road


SITREP
SSG har blivit placerade vid ön Malen som en del i den europeiska försvarsalliansens svar på Takistanska armens (TKA) offensiv i området. De takistanska styrkorna skapade sig initialt ett brohuvud genom att säkra en mindre ö i sydöstra delen av landet där de placerade artilleri och antiair för att kunna dominera sydöstra delen av huvudön. I samband med att europeiska försvarsalliansen började förstärka de lokala AFI styrkorna gick TKA in i ytterligare en offensiv då de landsatte stora mängder material och började anfalla norrut för att säkra AFIs största flygplats. Målet verkar vara att genom denna kunna föra in större flygplan med material och personal vilket snabbt skulle kunna medföra att de skulle säkrat området.
AFI har byggt upp en försvarslinje i centrala östra delen av landet för att kraftsamla mot TKAs offensiv. Då TKA dock har mer soldater och bättre material så är det en tidsfråga innan TKA lyckas bryta igenom försvaret. Senaste dygnet har även AFI styrkorna tagit artillerield från södra delen av landet.
Briefing
SSG skall infiltrera södra delen av ön i syfte att förstöra ...
Läs mer »

Operation Jungle Treepostat av Nabel, 2018-01-28 02:03

SITREP
Det sydkinesiska havet är fyllt av naturresurser som samtliga länder i området vill lägga beslag på främst av dessa är olja. Nationerna i regionen som har dessa resurser inom sina landsgränser blir nu långsamt hotade när kina har bestämt sig för att ta del av oljan i området.
Då kina inte har en landsgräns så skapar de en, genom att bygga artificiella öar.
Här blandade sig väst in, satte stopp på kinas utbyggnad 2011. Men kineserna fortsatte ändå.

Därefter svarade väst med att stationera militär i de närliggande länderna.
Sierra Lima har varit stationerade i Prei Khmaoch Luong i hopp om att stoppa eller sakta ner Kinas beslagtagning av det sydkinesiska havet genom deras närvaro i området.

Sierra Limas andra uppgift i Prei Khmaoch Luong är att hjälpa till att desarmera ett minfält 2 mil väst från FOB STEM.

För resterande i kompaniet är vår närvaro här som en betald semester.

BRIEF
Vi har just fått en order att möta upp en defektor vid kodnamn Twig från en okänd nation norr om våran FOB.
Vi kommer känna igen honom via en färgglad keps, gul t-shirt och blåa shorts.Primary Objectives
CROWN - Här ska vi möta T...
Läs mer »

Operation Eastern Windpostat av Enfisk, 2018-01-16 06:28


Operation: Eastern Wind
större bilder

SITREP
Beketov är en region med många naturtillgångar och industrier. Regionen ligger i landet Arstotzka. Landets regering består till stor del av icke folkvalda personer från andra regioner än Beketov. Befolkningen och industrihöjdarna i Beketov har länge stått ut med höjda skatter, beslagtagna fabriker och gruvor samt förtryck av den lokala polisen. Detta har lett till ett brett missnöje från invånare i alla samhällsklasser. I smyg har dom köpt in krigsmateriel och tränat upp en privat armé. Armén är nu samlad i sydvästra delen av Beketov, redo att anfalla och ta tillbaka den jord som översittarna i Arstotzkas regering har stulit.
BRIEF
Armén kallar sig Sierra Lima och har på egen hand snickrat ihop en FOB. Alla fordon är målade av soldaterna själva och Beketovs största bilhandlare har skänkt två gamla Skoda bilar som vi nyttjar som ambulanser. Allt är redo.
Planen är att anfalla Malye Kuptsy flygfält och staden Kuzhadon. På flygfältet står två regeringsplan som har blivit en lokal symbol för översittarna i regeringen, om vi sp...
Läs mer »
Teamspeak 3