Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Kampanj 15: Hidden Lionpostat av Nabel, 2018-06-05 23:26

En kampanj av: Moller, Insane_Laughter, HaTaN, Bezz, Viktor och Nabel.
Denna tråd kommer att fyllas på under kampanjens gång.
Läs mer »

OP Korrupta Riksdaler

Viktor:
Korrupta Riksdaler



Sitrep
United Soda Inc. flyttade in i Beketov för fem år sedan.
Med grundlön långt under en mänsklig levnadsstadard samtidigt som de gör att grundvatten nivån sjönk, utbröt demonstrationer.
United Soda Inc. anlitade privata milis styrkor för att hålla kaoset på låg nivå.
Angrepp på fabrik och regionschefer gjorde att milistyrkorna krävde mer och mer pengar
för att stå på United Soda Inc.:s sida.
Med mer pengar köpte de och tillverkade tyngre och tyngre vapen. Till slut bet de handen som matade dem och slog tillbaka.
För att finansiera sig själva så ockuperade de pumpstation och flygplatsen och tog stora summer pengar för att befolkningen skulle få nytja dessa.
United Soda Inc. har nu dragit sig ur Beketov och lämnat landet till sitt eget öde. Regeringen vädjar till UN för att få ett slut på befolkningens lidande.
Brief
Sierra Lima har etablerat en FOB med full säkerhet och sekretess. Norr om Foben ska enligt uppgifter från November vara så säkert det kan bli under omständigheterna.

OBJ KORK är Beketovs pumpstation. Från den pumpas vatten som sedan transporteras
ut till hela regionen. med mil...
Läs mer »

Operation Firesky

HaTaN:

Fler och större bilder: Firesky
Operation Firesky
Situation
Sedan några månader tillbaka har det varit lugnt i landet Lackistan. ”Frihetsarmén” har tryckts tillbaka av regimens styrkor och de har endast kvar ett litet fotfäste på den södra ön. De kvarvarande tyska FN trupperna har lämnat över samtliga F.O.B:s till regimen och därefter lämnat Lackistan genom att segla österut med S.M.S Regenstern.

Genom ett flertal fredsförhandlingar har regimen och Frihetsarméns ledare kommit överens om en vapenvila där båda parter skall fokusera på att lösa resterande del av konflikten på ett fredligt sätt. Regimen har också valt att återinsätta några av de gamla förband som sponsrades av Coca Metals, Mc Oil och Circle Mac. Detta för att förstärka möjligheten att möta Frihetsarmén om de skulle välja att ta till vapenmakt igen. Dock så kommer de förbanden vara direkt underställda regimens folkvalda ledare Caval Louirenné och samtliga befäl kommer från regimens egna led.

Efter ett flertal incidenter som eskalerat till att regimens artilleri beskjutit Frihetsarméns främre positio...
Läs mer »

Operation: Keitto Kerma Aftermatchpostat av Enfisk, 2018-05-18 00:09


Operation: Keitto Kerma Aftermatch
[url=https://imgur.com/a/Klp3yE4[/url]
SITREP

För ett halvår sedan annekterade Ryssland officiellt regionen runt om staden Ruha i sydöstra Finland. NATO har ännu inte agerat mot denna invasion av Finland utan har försökt att få till en diplomatisk lösning. Medans diskussioner och möten pågår mellan bakom kulisserna och diplomater på ambassader samt av politiker, pågår kriget för fullt. Hittills har båda sidor enats om att inte använda indirekt eld, bombningar med hjälp av flyg och tyngre stridsfordon, detta för att försöka stagnera kriget och minimera antalet dödade samt skadade.

Sverige har varit väldigt passiva sedan oroligheterna startade men fördömde annekteringen av Ruha området av Ryssland. Det är dags att vi undsätter våra finska bröder på andra sidan östersjön och driver ut vår gemensamma fiende ännu en gång.


Så lät det för två veckor sedan. Kompaniet som Sverige skickade för att med kraft slå hål på fiendens försvarslinje längs med floden i Ruha lyckades med detta och mer. Flygplatsen i sydöst samt staden Kaaranmännikkö där fienden hade sin lednings...
Läs mer »

S2 & Enfisk plannerar en Kampanjpostat av Nabel, 2018-05-08 21:48

S2 planerar att hålla ett möte där samtliga medlemmar är välkomna att medverka i att bygga en kampanj av uppdrag som vi sedan spelar på söndagar.

Under detta möte ska vi planera vad för kampanj vi ska spela, var den ska utspela sig och sedan vilka som är intresserad i att hjälpa till med byggandet. Vi kommer behöva de som vill skriva briefs och skapa en story, de som designar objektiv/baser/områden, de som bygger själva uppdraget till någon som vill göra bilder/videos och någon eller flera som sammanhåller det hela.

Mötet hålls efter debrief på Onsdag den 16, typ 21:30.
Läs mer »
Teamspeak 3