Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation Heroic Effortspostat av Enfisk, 2018-04-21 13:42


[i]fler & större bilder: länk
Operation Heroic Efforts
SITREP
Efter år av proxykrig där NATO och Ryssland supporterat olika gerillagrupper på ön Everon hade NATO äntligen landsatt egna trupper tack vare Everons, numera avlidne, president. Han förstod vikten av att ingå ett partnerskap och få ett fredligt slut på allt krig. För tre veckor sedan, utan förvarning, anföll en mycket kompetent militär. De nyttjade reguljär rysk utrustning och fordon men bar inga emblem eller typiska kännetecken för rysk militär.

Anfallet lamslog NATO:s drivmedels depåer i syd, slog ut ledningscentralen i staden Lamentin. Anfallet avstannade plötsligt strax efter tagandet av Lamentin av anledningar inte ens CIA har kunnat lista ut. Anfallet har slagit ut en större del av NATO:s pansar, trupper och nästintill slagit ut deras operativa förmåga att försvara sig på Everon.
De gerillagrupper som stöttade NATO:s närvaro har nu vänt på kappan och kastat ut NATO från staden Montignac där de hade träningsläger och material för att förse och stötta de få icke stridande civila på Everon.

Militären utan emblem...
Läs mer »

Operation Route De La Mort [JointOp Anrop - SSG]postat av Kalle, 2018-04-12 14:25


OPERATION ROUTE DE LA MORT
JointOp Anrop - SSG
SITREP
Försvarsalliansen UFN och de amerikanska styrkorna har gjort intrång på moderlandets mark. Efter att det ryska missilförsvaret upprättades mot finska gränsen som svar på UFNs ökade militära närvaro ledde detta oundvikligen till aggressioner mellan de två faktionerna. Amerikanska trupper avancerade in på rysk mark som svar på dessa aggressioner och har därmed kränkt rysk suveränitet. Förstärkningar är på väg till den viktiga förbindelseleden Väg 140 som de amerikanska trupperna använder för att transportera in material och undsätta sin offensiv.
Kompani SL ”Slavic Lunaticos” har infiltrerat området norr om väg 140 och ligger i beredskapsläge på att slå emot fiendens försörjningsled. Då fienden kommer mobilisera mot det nyupptäckta hotet så är tiden av stor vikt för att undvika bli krossade. Fienden har en större styrka med stridsvagnar och personal 3 timmar bort så det är essentiellt att SL lämnat området innan fienden når fram till era positioner. Då fienden kan använda Väg 140 för att snabbt transportera trupper och fordon skall denna väg undvikas helt!

[b...
Läs mer »

Operation Firemoon

HaTaN:

Fler och större bilder: länk
Operation Firemoon
Situation
Efter att Sierra Lima inte lyckades slå ut huvudobjektivet under operation Firestar, fick ”Frihetsarmén” tillbaka initiativet och har under de senaste veckorna tryckt tillbaka regimens styrkor. De har även övertagit de civilkontrollerade områdena i västra delarna av Lackistans södra ö. Alla civila i området antas vara fångade eller döda.

De av FN styrda tyska styrkorna har efter hårda strider lyckats upprätta en offensiv F.O.B ”Feuermond”. Trots detta har man tappat större delarna av det som Sierra Lima säkrade under operation Firestar. Detta tros bero på att Frihetsarmén har fått tillgång till västerländskt krigsmaterial. Mycket tyder på att den tidigare regimens ”sponsorer” Coca Metals, Mc Oil och Circle Mac kan vara inblandade. Dock finns det inga bindande bevis ännu.

De tyska styrkorna har försökt att pressa Frihetsarmén genom att använda deras hangarfartyg S.M.S Regenstern. Detta har misslyckats och Regenstern har fått mindre skador och dragit sig ur till ett operativt bakre läge.

I och med att situ...
Läs mer »

Operation Glory to Arstotzkapostat av Enfisk, 2018-03-29 22:20


[i]fler & större bilder: länk
Operation Glory To Arstotzka
SITREP
Efter ett sekel av proxykrig där NATO och Ryssland supporterat olika gerillagrupper på ön Everon har NATO nu landsatt egna trupper och annekterat ön. De sprider deras kultur och levnadssätt och förtrycker våra kära gamla subjekt. Allt är Everons numera avlidne presidents fel, han slöt korrupta avtal med västvärlden och möjliggjorde NATO att lagligt sätta in trupper.

Vi har nu inget alternativ, det är val om 14 månader i hemlandet och vi behöver en vinst här på Everon för att stärka förtroendet för vår ledare. Det befinner sig två journalister som länge undsluppit vår järnhand och nu fortsätter rapportera falskheter från Everon om vår inblandning i kriget.

Ordern är given, alla emblem är avryckta och samtliga är införstådda att det som sker här på ön är att en gerillagrupp gör ett heroiskt, fullskaligt anfall från deras sista stronghold Saint Pierre för att driva ut NATO och den förrädiska västvärlden.
BRIEF
Vi utgår från F.O.B Red Mist i Saint Pierre för att snabbt överrumpla fienden och spränga d...
Läs mer »

Operation Recover Stratis(av Titanen)postat av Nabel, 2018-03-24 23:50

Sitrep
Efter en lång tid med konflikter med ryssen om vem som ska få ha Stratis som Militär tränings Ö samt som strategisk plats så har dom nu slagit verk i sina planer när vi har haft som minst med manskap.
Dom har tagit över Stratis med Storm och bravur. Allt från Infanteri till mekaniserat för att kunna slå ut dom styrkor vi hade kvar på ön.
Nu är det upp till oss att visa vad vi går för och ta tillbaka ön till oss igen.

Briefing + INTEL
I går natt 0245 fick vi ett meddelande från våran Bas på Stratis. Dom har blivit överrumplade och även blivit ut numrerade i manskap. Alla våra punkter på ön är så vit vi vet övertagna av Ryssen och vi måste ta tillbaka dom viktiga punkterna för att åter ta Stratis. Ryssen har kommit över vapen och fordon i våran standard samt att dom har tagit sig in med egna resurser för att kunna slå ut oss. Räkna med hårt motstånd.

Objekt
OBJ 1 : Ta tillbaka Stratis Air Base
OBJ 2 : Rädda eventuella gisslan som är kvar i Agia Marina
OBJ 3 : Ta tillbaka Air Station Micke
OBJ 4 : Ta tillbaka Camp Maxwell

Side 1 : Säkra Camp Rogain
Side 2 : Säkra Kamino Firing Rang[b]E...
Läs mer »
Teamspeak 3