Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

JointOP/TvT med Arma Finland och United Operations

Viktor:

Joint-OP/TvT med AFI och UO

OBS
17:45 kör vi igång! Samma som vanlig söndag. Samling på finnarnas TS då.

Sammanfattning
Den 13:e maj har vi blivit inbjudna till ett JointOP/TvT/RP-event med Arma Finland och United Operations. Detta kommer bli väldigt likt det event vi pitchade sist, om att det blir mer som en söndags-OP för SSG där vi har riktiga uppgifter som inte bara är att "vinna" med AFI och andra som spelar en intelligent fiende.

För att simulera språkförbistringen kommer dem som spelar Tribes och Insurgents enbart prata finska och vi kommer ta med oss ENG-FIN-tolkar.

Vi kommer att spela en lätt infanteripluton som ISAF där den andra plutonen i vårt kompani spelas av UO i syfte att skapa en ordentlig känsla av internationellt samarbete. AFI spelar ett flertal faktioner: två "Tribes" som bor i området med konflikter runt inflytande mm, en mindre grupp Insurgenter som är rena motståndsmän, IDAP som sysslar med humanitära insatser och behöver skydd av ISAF m.m.

Anmälning

Anmälning görs via formuläret som en vanlig söndags-OP. SE TILL ATT ANMÄLA ER I TID, om vi har problem med våra roster...
Läs mer »

OP Chapel Valley

Viktor:


Operation Chapel Valley
SITREP
Arc Valley har länge varit en omstriden plats i Takistan där de olika stammarna i området stridit om inflytande efter maktvaakumet som lämnats av västvärldens ingripanden. Efter år av konflikter har för 3 månader sedan en sårbar vapenvila skapats och humanitära insatser har äntligen påbörjats igen. International Development & Aid Project (IDAP) blev ansvariga för att sköta insatserna och de har nyligen fått upp ett temporärt tältläger inne i regionshuvudstaden Sheykheh. Världssamfundet har skickat in en bataljon från Sverige för att ansvarar för säkerheten i regionen, och det är kompani Sierra Lima som fått ansvar för just Arc Valley. För att mer effektivt kunna skydda IDAP-operationerna har en ny F.O.B. byggts i anslutning till Sheykheh men arbetet med att föra över material dit från F.O.B. Polar Bear har saktats ned av enstaka I.E.D-explosioner i området och kompaniet är fortfarande kvar i F.O.B. Polar Bear på fel sida dalen.

För en dag sedan kl. 06:00 lokal tid inträffande katastrof då en grupp stammar i området gått ihop i en ny allians och skapat TFA (Takistan Freedom Army)...
Läs mer »

Operation Heroic Effortspostat av Enfisk, 2018-04-21 13:42


[i]fler & större bilder: länk
Operation Heroic Efforts
SITREP
Efter år av proxykrig där NATO och Ryssland supporterat olika gerillagrupper på ön Everon hade NATO äntligen landsatt egna trupper tack vare Everons, numera avlidne, president. Han förstod vikten av att ingå ett partnerskap och få ett fredligt slut på allt krig. För tre veckor sedan, utan förvarning, anföll en mycket kompetent militär. De nyttjade reguljär rysk utrustning och fordon men bar inga emblem eller typiska kännetecken för rysk militär.

Anfallet lamslog NATO:s drivmedels depåer i syd, slog ut ledningscentralen i staden Lamentin. Anfallet avstannade plötsligt strax efter tagandet av Lamentin av anledningar inte ens CIA har kunnat lista ut. Anfallet har slagit ut en större del av NATO:s pansar, trupper och nästintill slagit ut deras operativa förmåga att försvara sig på Everon.
De gerillagrupper som stöttade NATO:s närvaro har nu vänt på kappan och kastat ut NATO från staden Montignac där de hade träningsläger och material för att förse och stötta de få icke stridande civila på Everon.

Militären utan emblem...
Läs mer »

Operation Route De La Mort [JointOp Anrop - SSG]postat av Kalle, 2018-04-12 14:25


OPERATION ROUTE DE LA MORT
JointOp Anrop - SSG
SITREP
Försvarsalliansen UFN och de amerikanska styrkorna har gjort intrång på moderlandets mark. Efter att det ryska missilförsvaret upprättades mot finska gränsen som svar på UFNs ökade militära närvaro ledde detta oundvikligen till aggressioner mellan de två faktionerna. Amerikanska trupper avancerade in på rysk mark som svar på dessa aggressioner och har därmed kränkt rysk suveränitet. Förstärkningar är på väg till den viktiga förbindelseleden Väg 140 som de amerikanska trupperna använder för att transportera in material och undsätta sin offensiv.
Kompani SL ”Slavic Lunaticos” har infiltrerat området norr om väg 140 och ligger i beredskapsläge på att slå emot fiendens försörjningsled. Då fienden kommer mobilisera mot det nyupptäckta hotet så är tiden av stor vikt för att undvika bli krossade. Fienden har en större styrka med stridsvagnar och personal 3 timmar bort så det är essentiellt att SL lämnat området innan fienden når fram till era positioner. Då fienden kan använda Väg 140 för att snabbt transportera trupper och fordon skall denna väg undvikas helt!

[b...
Läs mer »

Operation Firemoon

HaTaN:

Fler och större bilder: länk
Operation Firemoon
Situation
Efter att Sierra Lima inte lyckades slå ut huvudobjektivet under operation Firestar, fick ”Frihetsarmén” tillbaka initiativet och har under de senaste veckorna tryckt tillbaka regimens styrkor. De har även övertagit de civilkontrollerade områdena i västra delarna av Lackistans södra ö. Alla civila i området antas vara fångade eller döda.

De av FN styrda tyska styrkorna har efter hårda strider lyckats upprätta en offensiv F.O.B ”Feuermond”. Trots detta har man tappat större delarna av det som Sierra Lima säkrade under operation Firestar. Detta tros bero på att Frihetsarmén har fått tillgång till västerländskt krigsmaterial. Mycket tyder på att den tidigare regimens ”sponsorer” Coca Metals, Mc Oil och Circle Mac kan vara inblandade. Dock finns det inga bindande bevis ännu.

De tyska styrkorna har försökt att pressa Frihetsarmén genom att använda deras hangarfartyg S.M.S Regenstern. Detta har misslyckats och Regenstern har fått mindre skador och dragit sig ur till ett operativt bakre läge.

I och med att situ...
Läs mer »
Teamspeak 3