Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Lifeline of a Nation (Hoffa & Matez & Enfisk)postat av Enfisk, 2019-03-05 23:10

större bilder
Hajp-video av Matez: länk till tuben

Genom ett sargat land, präglat av krig och svår nöd, löper en lång väg som har i folkmun kommit att kallas för "The Silver Road". Den har fått sitt namn eftersom den likt en silver-åder i ett berg skär genom ett annars så kargt landskap och att det är den enda vägen till Kunduz för att säkra transporter av förnödenheter.

Amerikanska styrkor har sedan några månader dragit sig tillbaka från området. Tidigare har det upprättats ett internationellt avtal och i detta en tydlig strukur mellan tidigare koalitionsstyrkor och en resterande pluton från den svenska insatsregementet The Swedish Stategic Group. I avtalet är riktlinjerna tydliga - Den svenska kvarvarande plutonen Sierra Lima ska ombesörja säkerheten kring de transporter som sker längs Silvervägen.

I ett pressmeddelande från den svenska staben uttalar Sierra Limas plutonchef Kapten D. Udemeister:
[i]"Vårt uppdrag nu är synnerligen av högs...
Läs mer »

Operation Eddypostat av Chasanjo, 2019-02-26 22:01
Operation Eddy
Situation

Snoddas Snoddasson har en längre tid haft asyl i Ryssland efter att han släppt
sekretessbelagda dokument från Fantastic Informationgathering and Salladbar in Tallahassee
(FIST) i Amerika.
USA har krävt att få tillbaka honom men Ryssland har snällt undvikit att svara.

En tråkig måndagsmorgon var Snoddas helt enkelt borta. Rykten spreds att Seal Team 6 hade tagit honom, Ryssland gjort sig av med honom eller att han flytt Landet.
Efter ett par dagar dyker där upp ett brev i vita huset där det helt enkelt står
- Vi har honom. / Talibaners Religiösa Asociala Machotypers Samfund. (TRAMS)

TRAMS är en farlig organisation kända för att kidnappa personer mot höga lösensummor.
De är brett utspridda omkring sydvästra delen av Altis men de är särskilt koncentrerade mellan flygplatsen och udden.

Brief

För att få ut Snoddas utan för stora förluster så kommer vi försöka ta tillbaka honom genom
att flyga ner till ön ön,använda Fast Rope för att så snabbt som möjligt landa. På östra sidan ön finns 16 ubåtar. vi ska runda udden och så smidigt som möjligt ta oss till Objektiv KLOCKA.
observera att T...
Läs mer »

Operation Huntdownpostat av Kalle, 2019-02-22 20:29

Operation Huntdown

Av Nicko & Grimzone


Situation
Ryssland har under två år förberett och ökat sin aggression mot mindre länder i väst.
Syftet till varför Ryssland har börjat pressa länder i den norra delen av Europa är något oklart, spekulationer är att Ryssland behöver en utökat kontroll över Östersjön.

Sverige har under dessa två år stått på Finlands sida och försökt hjälpa till så mycket som möjligt, den lilla delen av civilbefolkningen som har flytt pga oroligheterna har Sverige tagit emot och erbjudit säkerhet.

Rykten om atombomber har utvecklats då man har sett misstänksamma fordon och nattliga rekognoserings grupper runt omkring Finlands huvudstad Helsingfors, befolkningen som bor nära gränsen till Ryssland har blivit evakuerade pga av dessa rykten.

Svenska soldater har blivit omplacerade och transporterade till gränsen mellan Finland och Ryssland för att snabbt kunna agera och stoppa Rysslands militär om en storskalig invasion skulle påbörjas.
Brief
SSG:s uppgift är att undersöka om rapporterna om Ryska atombomber är korrekta samt att trycka tillbaka de ryska militära förbanden s...
Läs mer »

Operation Green Tuskpostat av Kalle, 2019-02-16 12:27

Operation Green Tusk
Av Jonasson


Bild på resort, OBJ BOEING
SITREP

Öarna som kringgår Pulau har en extraordinär historia, millennium av krig & konflikt. Den primitiva befolkningen av öarna hade en stor variation på sin ideologi vilket än i dag sitter i deras rötter. Mot slutet av förra året märktes drastiska förändringar i regionen, allt tyder mot en ny konflik mellan Pulau Monyet & systerön Pulau Capual.

Enligt rykten så ska de nationalistiska milisen av Capual ha fått utrustning & resurser av en okänd källa. Allt riktar mot en invadering av Pulau Monyet, då marken är fylld av olja & andra naturliga resurser. Pulau (Huvudön) har skickat en pluton med mycket dåliga resurser, Sierra Lima av HIDP (Horizon Island Defence Force). De har fått i uppgift att rensa & säkra så att framtida FN styrkor kan fastställa sig i området.

Majoriteten av den civila befolkningen har redan evakuerat från Monyet, bortsett från byn Tinobu. Där kvarstannar en mycket liten del av befolkningen som kämpar tillbaka mot nationalisterna från Capual. IDAP har försökt att etablera ett av sina stationer på ön men med ingen vi...
Läs mer »

TvT Operation Wet Boots 23/2-19postat av Kalle, 2019-02-06 18:36

TvT Operation Wet Boots

Februari, Lördag 23e, 2019

Vi har blivit inbjudna till ett nytt TvT event denna gång utanför SSGs ordinarie speltid. Är ni intresserad av att delta fyll i ert namn nedan så skickar jag in en anmälan om några dagar på hur många personer som vill ansluta! Info följer nedan.
Join server 1715Z
Slotting: 1730Z
Briefing 1740Z
Game start 1800Z

The year is 1982, the Argentinian forces have taken the Falklands Islands. The British naval task force has now reached the islands and prepares for invasion..

General information
Place: AFI ARMA3 event server/ TS server
Scenario type: Team versus Team
Map: Stratis
Main mods: ACE3, TFAR, RHS(all), 3CB
Player count: max ~150

Medical system
We use A-medical enhanced by ADV - Splint mod. Wound reopening is disabled so always use elastic bandage to treat wounds. Splints heal any limb damage. Splints are usable by everyone.

Respawn system
Op. Wet Boots uses wave respawn for one mission. Your side will respawn in waves. This way reinforcements come in larger groups. During the downtime you are able to talk to other players that are waiting to respawn. You can check the remaining respawn time by running to ...
Läs mer »
Teamspeak 3