Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Blue Salvationpostat av Enfisk, 2020-06-26 23:43
För ett halvår sedan annekterade Ryssland officiellt regionen Hellanmaa i sydöstra Finland efter nästan ett år av sammandrabbningar och öppet krig mellan Finska militären och de Ryssland kallar för "medborgarrörelsen". NATO har ännu inte agerat mot denna invasion av Finland utan har försökt att få till en diplomatisk lösning. Medans diskussioner och möten pågår bakom kulisserna pågår kriget för fullt.

Sverige har varit passiva sedan oroligheterna startade men fördömde annekteringen av Hellanmaa området av Ryssland. Det är dags att vi undsätter våra finska bröder på andra sidan östersjön och driver ut vår gemensamma fiende ännu en gång.

NATO hade en framskjuten postering i byn Hööpakka som hade ansvaret att förhindra att militära fordonskonvojer passerade mellan den sköra frontlinjen som skiljer "medborgarrörelsen" och Finlands militär. Den har inte rapporterat in sin dagliga status och befaras ha blivit nedkämpad av fienden. Vår första uppgift är att ta oss dit och omhänderta den utrustning (om det finns något kvar av posteringen) samt rädda de NATO soldater som fanns på platsen.

[img]htt...
Läs mer »

Operation: Dust Avalanchepostat av Enfisk, 2020-06-18 20:50
Den tidigare neutrala självständiga provinsen Kujari har under många år undvikit all misär som det annars krigshärjade Kermaristan ständigt lever i. Sedan 2år tillbaka har det sakta börjat skifta då lokala organisationer växt fram med ett enda syfte, att ta över styret i landet. Nato har sedan dess hållit ett vaksamt öga på den ökade oron som vuxit fram i landet.

För sex månader sedan fick den sittande makten i landet, President Karim Fahim som även fört god diplomati med västvärlden, konkreta bevis om att de organisationer som fram tills nu endast varit ett stort problem i form av våldsamma protester, fått en gemensam ledare. Man vet inte mycket mer om ledaren än att hans namn är Kirabo Sane, att han är rik samt att han har kontakter på svarta marknaden.

President Fahim meddelade Nato om rådande läge. Nato beslutade att risken för väpnad konflikt var stor och med godkännande från President Fahim svarade man genast med att skicka 2 stycken förband till regionen, det amerikanska 3rd Marine Logistics Group(3rd MLG) samt det svenska ...
Läs mer »

Operation: Björnen Vaknar (Av Bezz)postat av Jonasson, 2020-06-13 12:44

[center]Under flera år har ett dolt hot med militära undertoner präglat stora delar av Östersjön. Att Ryssland ligger bakom dessa regionpolitiska initiativ har aldrig varit en överraskning. Den stora Björnen i öster har länge sneglat på Östersjöns tillgångar samt det toppstrategiska läget mot NATO.

Det senaste året har dock en förändring successivt ägt rum. Ryssland har flera gånger kränkt både finskt och svenskt territorium. Den ryska regeringen har tydligt bett om ursäkt i det offentliga politiska rummet men både svenska (F.R.A) och finska underrättelsetjänsten menar att kränkningarna varit ett trubbigt sätt att testa den militära närvaron i området.

För ungefär tre månader sedan eskalerade situationen plötsligt när flertalet ryska spaningsdrönare upptäcktes över den finska regionen Virolahti. En både fientlig och högljudd diskussion blossade upp där Ryssland återigen bedyrade sin oskuld i en mycket allvarlig kränkning. Hot om skärpta sanktioner men även militära påtryckningar färgade den livliga debatten utan att nämnvärt påverka President Bladimir Input, som nonchalant av...
Läs mer »

Sommaruppehåll 28 juni - 26 augustipostat av Kalle, 2020-06-12 15:52😎 😎 SOMMARUPPEHÅLL 😎 😎
😎 😎 28 juni - 26 augusti 😎 😎

Då var det dags för lite semester från att sitta inne vid datorn på söndagar och onsdagar och istället försöka få i sig lite extra d-vitamin. Årets semester är ju lite annorlunda pga Covid -19 så ströspel kommer säkert försöka anordnas även under sommaren vilket kommer utannonseras på forumet.

S0 får tacka för vårens engagemang från alla medlemmar, chefer och S-grupper som upprätthållit mycket hög kvalitet under denna vinter och vår och vi ser fram emot att återuppstarta 2020 fram i augusti med roliga event.

Stort tack och ta hand om er själva och era anhöriga!

Operation: Event Horizon 2 (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-06-07 11:22
I det lilla landet Chernarus beläget vid svarta havet har den östeuopeiska Organisationen "Gorizont Sobytiy" (Event Horizon) sina rötter. Till en början var det en medborgarrörelse med välmenande mål om att uppnå självstyre och hålla landets rikedomar inom landet, inte att de skulle skeppas iväg till Ryssland eller andra stormakter som också styrde landet genom regeringens marionetter.

Efter en lyckad statskupp och guerillakrigsföring i många år mot de förra makthavarna kunde organisationen utse sig äntligen, som härskare över Chernarus!

En expansion in i delrepubliken Hrosi var ett naturligt nästa steg då det skulle ge tillgång till enorma resurser och en järnväg med förbindelser till centrala europa, dit Organisation kunde sälja landets resurser dyrt! Dock gick det inge vidare, EU klassade Organisationen som en terrorrörelse och skickade svenska trupper som slog ut allt vi jobbat för. Efter ett tungt bakslag och många döda bröder står vi nu här med ena foten i graven där vi började, i Chernarus. EU har skickat in ytterligare trupper i landet och har utropat att vår Organisat...
Läs mer »
Teamspeak 3