Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Desert Swordpostat av Hassknatten, 2023-10-26 16:56

Kunduz har i många år varit i konflikt, dels med länder som kommit hit för att förhindra terrorverksamhet, men inte riktigt gjort sitt jobb på rätt sätt och skapat en större oro och ökad konflikt i landet.
Men även inhemskt så har insurgenter förtryckt civilbefolkningen genom förföljelse och tyranni, samt pressat politiker.

I och med att de tidigare västerländska grupperna som befunnit sig på plats faktiskt har slutfört sitt arbete, så har de nu åkt hem och lämnat landet i ovisshet och viss anarki.

Fortsatta våldsmetoder förekommer från insurgenter, och attentat bedrivs mot civila, i ledning av självutnämnd president: Amaan al-Safi. Även kallad namnet “Fisk”, som tidigare varit känd ledare för terrorgrupper mot den förra regin.

SSG får i uppgift att ta sig till Kunduz, eliminera eller driva ut insurgenter, lokalisera Amaan al-Safi och tillfångata, eller eliminera.

Vi ska undvika indirekt skada på byggnader i den mån det är möjligt.Vi har i uppgift att eliminera eller driva ut insurgenter från landet, lokalisera och eliminera deras ledare: Amaan a...
Läs mer »

Operation: Savagepostat av Enfisk, 2023-10-21 11:29

På en sandbank i norra Da Krong dalen befinner sig en grupp amerikanska soldater. Avskurna från omvärlden och bortglömda av högsta ledningen, består dagarna mest av att polera båtskrov, röka cigg och käka frystorkat.
I dalen finns det tre baser, den norra basen för helikoptrar och patrullbåtar, den södra basen för artilleri och spaning samt den västra basen som är en enklare radio station.
Den norra basen fungerar som transporthub för förnödenheter till de andra baserna samt står för all patrullering i dalen.


I vanlig ordning är det dags för en supply run med båtar ner till Camp Savage i söder. Grabbarna har lastat ombord ordentligt med ammo och cigg så allt är redo för att utgå till den södra basen Camp Savage.


Transportera färdiglastad utrustning till Camp Savage:: Båtarna är färdiglastade. Ta den större floden mot Camp Savage och lägg till nere vid Docks Savage där friendlies väntar på er ankomst.
Destruera vapengömma: Ett misstänkt vapenlag...
Läs mer »

Operation: Pho Kho Gia Laipostat av Kalle, 2023-10-14 15:35

Fienden har blivit tvungna att allt mer falla bakåt till sina baser och våra trupper kontroller allt mer vårt land igen. Endast enstaka patruller vågar sig ut vilket har gjort att vi har en enorm frihet att välja hur och när vi strider. Nu har tiden kommit, en sista strid innan vi tagit tillbaks vårt land.

Amerikanarna äger luftrummet men vi kan alltid fly in i djungeln om vi blir upptäckta. De har även ett flertal tunga artilleripositioner i sina baser.

Vårt mål är att utrota fienden i den nordöstra delen av provinsen. Våra generaler har tagit beslut om att vi skall få äran att utrota de sista amerikanarna som bitit sig fast i sina baser. Fienden har bättre utrustning men vi kan använda överraskningsmomentet och vår kunskap om terrängen för att bekämpa dem.


Objektiv Patrol En amerikansk pluton från FOB Emery genomför patrullering i detta område. Vi har en chans att ta dem när de som minst förväntar det och är oskyddade.

[center]Objektiv Emery Då patrullen är bekämpad, ut...
Läs mer »

Operation: Talonstrikepostat av Kalle, 2023-10-03 01:03


Tid: 1968, 7e Juni. 05:40
Klar himmel, vi kan se dimma från helikoptern. Hoppas den lättar under morgonen.
Min hot: Dunno!
AA Hot: Dunno. Jag är en skyttebasse - ingen berättar något till mig!
Civila: Vem vet, fienden kan vara vem som helst!
Läs mer »

Operation: Unfortunate Sonpostat av Kalle, 2023-10-01 11:12SITREP
The year is 1967. The War in Vietnam has been escalated by both parties. US Troop constantly fight NVA and Vietcong Guerrillas in all parts of Vietnam. Other Nations such as Australia, New Zealand and France have been committing more manpower in the Region. Most of the Australian Forces have been fighting in the Phuoc Tuy Province, an essential Region for the Vietcong Guerrillas. The Australians are reporting a lot of success due to there merciless counter-guerilla warfare tactics, but they do not have enough manpower to cover all the Areas and keep them secure. Due to this a battalion of marines has been dispatched to reinforce the Australian effort. Their task will be to man the many patrol bases out side of the main Airbase perimeter.

Brief
Fly to the main airbase and report to the base commander. He will give you further instruction on what to do. Your heavy equipment has already reached the airbase.
Läs mer »
Teamspeak 3