Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Dance with the Devilpostat av Kalle, 2022-06-03 08:23
Insurgentstyrkorna i Red Star har gått in med väpnad trupp på ön Suursaariv. Ön har en extremt viktig funktion då man från ön kan säkra luftrummet och omkringliggande delar av östersjön från både flyg och båtar. De finska trupperna som försvarade ön har rapporterats avrättats och fienden har upprättat ett heltäckande försvar och de har lyckats stoppa flera försök att landsätta trupper på ön. Swedish Strategic Group har utgått från Gotland och har upprättat en FOB sydväst om ön och planerar att genomföra landstigning med hjälp av stridsbåtar för att säkra ett brohuvud.

Finska regeringen har släppt konfidentiell information om att ön har nyttjats för framtagande av kärnstridsspetsar. Denna information låg sannolikt till grund för Red Stars val att attackera ön. Officiellt så är det främst dess strategiska position som lyfts som motivation för varför Finska regeringen så snabbt kallat in Svensk trupp för att assistera. Fienden har fortifierat positionen väl med hjälp av SAM system sammanlänkade till ett radarövervakningssystem vilket gör att luftrumme...
Läs mer »

Operation: Ominous Dusk (Av Erk)postat av Enfisk, 2022-05-27 16:39

Anizay har länge plågats av blodiga inbördeskrig mellan olika lokala krigsherrar. Flertalet utlandsstyrkor har försökt bringa fred i området med skiftande resultat och både FN och IDAP har samarbetat för att minska lidandet hos den civila lokalbefolkningen.

Det senaste halvåret har det dock börjat anas en ljusning på horisonten. I det första demokratiska valet på 10 år valdes en president som uttalat vill samarbeta med västerländska styrkor för att stoppa inbördeskriget. Ganska omgående gjorde dock landets militära befälhavare, General Abdul Saeid, en statskupp och fängslade presidenten på okänd ort. Han startade en systematisk kampanj för att "övertala" folket att inte hålla fler demokratiska val, där rapporter om både tortyr, kidnappning och mord har nått omvärlden.

FN och IDAP har fortsatt sin insats med leveranser av mat, vatten, medicin och sjukvård helt obeväpnade för att kunna hävda neutralitet och fick länge verka hyffsat ostörda. Sedan ett par veckor tillbaka har tyvärr det läget förändrats, och nu behöver de allt som oftast begära hjälp av de fredsbevarande styrkorna för att skydda b...
Läs mer »

Baskermarsch 2022postat av Kalle, 2022-05-22 03:02


Vänligen anmäl er snarast till baskermarschen. Grupperna postas på tisdag 23:59.
Läs mer »

Operation: Strike Backpostat av Hassknatten, 2022-05-20 23:05

I sydöstra Europa ligger Podagorsk, ett litet område som kämpat hårt med att vara en handelspost och en logistiklösning för import och export till och från Europa för alla företag som behövt det.

Då det ligger bra till geografiskt, har olika makter genom flera årtionden tvingat området att tillåta framfart av krigsföring material för att ständigt försöka vinna terräng i sydeuropa.

FN och Nato har varit de centrala organisationerna som arbetat med att trycka tillbaka all fientlig framfart genom Podagorsk.

Landet har präglats av detta ständiga problem, och drabbats hårt ekonomiskt då det inte går att utföra det tänkta distributionsarbete som var planerat.

Civilbefolkningen är dock envisa och stolta, de vägrar att lämna landet, de vill och kommer att fortsätta arbeta som planerat.Podagorsk upplever återigen en militärmakt som ska ta sig igenom landet för att ta mark norrut.

Skillnaden denna gång är att dom etablerar sig i området, och inget land bekräftar att det är dom som anfaller.
Fienden kvarstår okänd, men det är reguljära styrkor som anfaller...
Läs mer »

Operation: Most Wanted (Av Bezz & Recky)postat av Enfisk, 2022-05-12 17:26
[center]
BAKGRUND

I över 40 år har en milis härjat i regionen av ToraBora.
I dessa 40 år har det funnits tre män som har dikterat nya lagar, brott och dess staff I enligt de själva kallar “rättfärdigade inför Gud”
De kom till makten i slutet på 90 - talet och har lyckats hålla FN och övriga världen utanför. Av en slump tar sig FN´s Robert De Paul in sig i regionen utan att bli sedd. Efter 3 dagar i skuggan lyckas han att finna tillräckligt med bevis för brott mot mänskligheten.
Robert lyckas att skicka informationen och FN reagerar direkt!
SITREP

SSG har fått uppgiften att gå in i regionen för att “kill or capture”
Tre byar står i fokus. Vår senaste INTEL visar att ingen av de tre krigsherrarna tar FN´s skickade på allvar. De är samtliga i sina respektive byar. Notera dock att milisen är nära till att vara en hel armé. Och några är inte de vanliga “Shit kickers” utan erfarna och utbildade soldater med en gedigen erfarenhet av strid.[b]Primära objektiv


OBJ 1 JACK
Yak Ghar
Sök byn efter:
...
Läs mer »
Teamspeak 3