Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Passkey (Av sKiii)postat av Enfisk, 2020-11-12 22:13
Under de senaste 8 åren har president Radulov lett landet till vad han anser är landets stormakts tid. Hans mandat period är nu över och ny president ska utses. Men det har varit en dyster verklighet för väljarna. Under Radulovs tid så har samhället blivit allt mer segregerat. Där väljarna från de båda politiska partierna har utvecklat ett extremt hat mot varandra. Och ett inbördeskrig står troligen för dörren. Oroligheterna har under en långtid varit på en ohållbara nivå i området. Den Radulov trogna gruppen "Hollow Revolt" har tagit på sig många utav attackerna på ledande personer i oppositionspartiet.

Enligt regeringen i landet så anses Hollow Revolt som en liten grupp med motståndsmän som gör allt för att höras och synas. För att kunna rekrytera mer personer till sin organisation. Men information från AIC (amerikansk underrättelse) så är dom understöda av en främmandemakt, som inte har intresse att släppa kontrollen utav landet till oppositionspartiet som leds utav Yegor Zaytsev.

Eftersom att de reguljära...
Läs mer »

Operation Comradepostat av Hassknatten, 2020-11-06 13:05
Ryssland har under det senaste decenniet haft hårda politiska debatter med Nato angående kärnvapenpolitik och har efter dessa år bestämt sig för att inte ge efter vad Nato och dess medlemmar anser vara rätt eller fel angående fred och säkerhet i Rysslands del av världen.

Regionen Chernarus har tills nu varit ett fredligt område för arbetare. Men nu har den militära ryska nationen enligt media tagit över delar av regionen där de drivit ut civilbefolkningen för att bedriva produktion av ett nytt kärnvapen till syfte att anfalla nato samarbetande länder för att tvinga sin vilja igenom, och hotar med att anfalla Sverige först.
Sverige har vädjat om ett vapenstillestånd med Ryssland, men svaret har varit ett skarpt nej och att ett anfall är oundvikligt.

Nato har inte visat något större stöd för oss, därför kommer vi nu att anfalla först för att förhindra ett kärnvapenkrig.


Vi har tagit över och etablerat FOB Kronan på en flygplats i nordväst. Plutonens uppgift är att anfalla objekt Quality för att sl...
Läs mer »

Operation Deaths Walkpostat av Kalle, 2020-10-25 21:14Fyra år efter Brexit valde Skottland att bryta sig ur unionen och förklara sig självständiga. Detta togs inte bra emot av England som förklarade att de inte accepterade detta och ett inbördeskrig bröt ut. Skottland som saknade de väpnade resurserna som england har och skickade därför ut ett internationellt nödanrop och begärde hjälp av andra länder. Inget land valde officiellt att stödja Skottland men en plötslig ökning av deras militära resurser i form av både material och personal ledde till att England fick genomföra en taktisk reträtt från den norra delen av landet. Det finns stark misstanke om att ryska förband har rört sig in med material och stödjer de inhemska soldaterna.
Striderna har dock varit svåra och befolkningen i landet har genomgått både svält och svår sjukdom. IDAP har förstärkt området med både sjukvårdsresurser och Sverige har skickat fredsbevarande styrkor till landet. Relationen till de inhemska soldaterna och de misstänkta ryska soldaterna har blivit allt mer aggressiv och krav har nu kommit på att vi skall lämna landet.

De två svenska fregatterna HMS Prometheus och HM...
Läs mer »

Operation: Letters Home Episode 4postat av Enfisk, 2020-10-22 20:45
3 days after last operation:

First of all. We did an outstanding job the other day driving NVA out of our sector. According to LRRPs information all NVA activity
has stopped. Our platoon must still stand our ground waiting for reinforcements. If everything goes as planned, new troops will
land tomorrow. Until then, we have received oen final mission.
Information received from a vietnamese family indicates that a unknown number of VC cells are still operating in our area of
operation. It will be our task to once and for all get rid of them before we’ll get a must needed rest.
HQ OBJECTIVE 1 - SEARCH AND DESTROY:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀PRIORITY ONE: Destroy all Viet Cong troops.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀PRIORITY TWO: Be sure to find the family who provided us with
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀INTEL regarding this VC cell. They are to be rescued and brought to
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀safety at FOB.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀NOTE OF HIGH IMPORTANCE...
Läs mer »

Operation: Letters Home Episode 3postat av Enfisk, 2020-10-16 17:54Last week our platoon successfully hit the strategic hill and fulfilled every task from HQ. Our platoon managed, through extreme effectiveness, push back all NVA troops in our area of operation. Even though we lost many good boys out there we can stand tall and proud.

Unfortunately, shortly after orders to return to FOB , we received worrying reports from FOB OUTCOME. 4th platoon at FOB OUTCOME, responsible for the northern area of operation, has been overun by NVA troops. INTEL and maps retrieved from escaped wounded soldiers of 4th platoon indicate that NVA is planning for an imminent massive attack.

It is also said that surviving US troops from the platoon has been taken to an execution camp. The location of this is unfortunately unknown at the moment. Now, being the last line of defense our platoon has received orders to stand our ground and fulfill any given orders from HQ untill reinforcements have arrived.
HQ OBJECTIVE 1 - PATROL AND SEARCH: [i]Patrol by boat and secure the marked village in...
Läs mer »
Teamspeak 3