Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: Röd Snöpostat av Erk, 2023-03-24 23:45SITREP:

I Hellanmaa så har ett inbördeskrig blossat upp. Läget var länge allvarligt, men när FN klev in och frös läget så infann sig någon form av lugn.

SSG har (tillsammans med tyska förband) ansvar för att bevaka gränsen mellan de två regionerna. De regeringstrogna som finns kvar i området uppskattar oss, även om det har varit en del kulturkrockar. Motståndsmännen öster om gränsen har dock konstant svävat på gränsen till öppen provokation. Inget konkret har inträffat, men det har varit väldigt många elaka blickar och fingrande på säkringarna de gånger FN har stött på dem.

FN har försökt att evakuera regionens borgmästare då hans hus ligger mycket nära gränsen, men han muttrar bara något om "pelkuri" och vägrar att fly innan det är "farligt på riktigt".

SSGs huvuduppgift är för tillfället att skydda vår del av gränsen samt tillse att borgmästaren inte tillfångatas eller dödas av motståndsmännen. Vid risk för att det ska ske är ordern att evakuera borgmästaren vare sig han vill eller inte, men fram tills dess får han vistas i sitt hus för att stärka moralen hos civilbefolkningen.

Denna natt har det varit HAs tur att ...
Läs mer »

Operation: Cambodian Eclipsepostat av Kalle, 2023-03-16 23:16
Som en del i en internationellt samarbete i syfte att stabilisera Colombia efter öppen konflikt mellan regeringstrupper och la fujita kartellet. Vår funktion på plats har vart att understödja regeringstrupper och polis i syfte att stabilisera landet och begränsa kartellets förmåga att verka i området och rekrytera från civilbefolkningen. La fujita kartellet har dock gått på offensiv och har skutit av stora delar av landets försörjning av mat och förnödenheter för att tvinga civila in i organisationen. Polisen har haft stora bekymmer med både korruption men även nattliga räder mot dem och deras familjer med massiva dödsfall till följd.

Knarkbaronen El Cheffe har i princip förklarat krig mot landet och ämnar tvinga regeringen till att ge honom fria händer att bedriva sin verksamhet utan inblandning. Som en extern styrka så finns det minimal risk för korruption i våra led och vi har därför fått i uppgift att försöka minska La Fujitas möjligheter att verka i området. Vi har fritt fram att bedriva strid mot bekräftade kartellmedlemmar och behöver inte bry oss om eventuell förstörel...
Läs mer »

Operation: Isadora (Av Nomiusen)postat av Enfisk, 2023-03-09 13:47På den välbesökta ön Sahrani har det länge turistats och festats av utlänningar vilket den lokala regeringen har tröttnat på, de har nu bestämt sig för att ta över och styra sahrani till ett återigen städat och fint samhälle.
Detta har uppmärksammats på sociala medier såsom tiktok och instagram, på bilderna syns det hur den lokala militären mobiliserats och behandlat bägge turister och lokalbefolking våldsamt. Den lilla fredsbevarande styrka via FN som befunnit sig på ön har nu blivit utplånat.
SSG antar uppdraget och landar på ön Rahmadi, dock verkar det som om att en del utav plutonen redan befunnit sig på plats. Med goda ord, kämpa för den lokala befolkningen och ta det försiktig !

OBJ. PLAYAN
Säkra området, Rekognisera om fi
Låg Hotbild

OBJ. SALTKRÅKA
Säkra området, Säkra FN Materiel, Sök Officer
Hög Hotbild

OBJ. GULMAN
Säkra området, Sök Officer
Hög Hotbild

OBJ. SYDSOL
Säkra området, Säkra FN Materiel
Hög Hotbild


CIVILA - HÖGT
MINHOT - 50/50
DATUM & TID
- 2022-06-06, 03:00
Läs mer »

Operation: Rosche Abrasive Part IIIpostat av Kalle, 2023-03-04 15:40
Efter tunga strider tvingades tyskarna rycka bak från staden Neumuhle. Fienden tog dock tunga förluster i samband med säkrandet av denna och har därefter fått stanna upp i sitt anfall innan ytterligare material och personal kan transporteras in. Detta har gett oss ett utmärkt läge att slå bakom fiendens linjer då de har behövt flytta fram majoriteten av sina styrkor för att förstärka fronten och därmed saknar ett djupare försvar.


Vi har fått i uppgift att slå mot ett flertal mål bakom fiendens linjer. Vi kommer transporteras in genom HAHO hopp över frontlinjen för att sedan försöka parallellt slå mot tre objektiv.
AO


OBJ Holmium eliminera SAM.
OBJ Strontium Kommunikationstorn som används av fienden för kommunicera truppförflyttningar. Bugga detta, gärna oupptäckt.
OBJ Gallium Förstör fientlig Tunguska/Shilka

OBJ Flourine Fientlig fordonsdep...
Läs mer »

Operation: Plata o Plomopostat av Enfisk, 2023-02-23 15:06Vi är Arjona kartellen och som så många andra här i regionen gör så odlar, förfinar och smugglar vi droger. Mutar poliser är vardag för oss, absolut ingenting konstigt.

På förra planeringsmötet lyfte kompanjon Hampez att han tyckte vi sköt för dåligt. El hefe är förutom ondskefull väldigt lyhörd! Så Hampez och kamraterna har fått plank och plåt och har då snickrat ihop en skjutbana ner mot vattnet i kartellens hemliga tillhåll. En lokal fiskare körde rätt in i elden och i paniken körde han upp på land, men det är sånt som händer när man jobbar hos kartellen.

Fiskaren arbetar nu istället som vallmoplockare på en av våra plantage, mycket bättre tillvaro säger El hefe.

Det är en vanlig arbetsvecka vi har framför oss. El hefe har tagit emot två försändelser med droger som behöver transporteras till en smugglare och den lokale Polischefen behöver en ny påse pengar för att se åt andra hållet i en vecka till.
Det är här vi kommer in!


Kartellens tuffaste tuffingar vaknar upp en tidig tisdagsmorgon och ska bege sig mot de gamla plåtskjulet för att få info från...
Läs mer »
Teamspeak 3