Operation: The Goldtooth

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1477
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: The Goldtooth

Inlägg av Enfisk » lör 10 feb 2024, 17:24

Bild

"Vi har lämnats att ruttna i detta helvete, och det är dags att vi tar saken i egna händer. Vi sitter inte längre och väntar på smulor", förklarade Hasse "Viper" Knattesson.

De dammiga gatorna i Kunduz, ekar av avlägsna skott och brummande militärfordon. Ostrukturerade regeringstyrkor ligger ständigt i blodiga konflikter med de brutala lokala krigsherrarna som sakta men säkert tar över makten över området. Allt detta medan regeringsstyrkorna står mer eller mindre totalt maktlösa.
Omvärlden tycks inte bry sig om vad som händer med Kunduz längre. Platsen känns som övergiven av världssamfundet.

Tidigare fanns det beryktade legoknekt-kompaniet Swedish Strategic Group för att assistera de dåligt tränade och undermåliga regeringsstyrkorna. Stationerade CIA-agenter erhöll mycket pengar för att se till att legoknektarna i SSG höll sig på fötter och kunde astå emot de alltmer aggressiva krigsherrarna. Men med ett svalnade intresse från USA och resten av världen har pengarna sinat.

Det enda som stod i vägen för att erövra totalitär makt i landet var nu legokompaniet SSG. I ett koordinerat bakhåll lyckades krigsherrarna sammanstråla och i de hårda striderna lyckades de driva spillrorna av SSG på flykt. Halva kompaniet förlorades på mindre en 24 timmar. En större del av all utrustning omhändertogs av krigsherrarna och SSG är nu en endast en spillra av sitt forna jag.

Någonstans i Kunduz befinner sig nu resterande manskap ur Swedish Strategic Group. Detta legosoldat-kompani bestående av erfarna yrkesmän, är i ett tillstånd av ovisshet. En gång högt eftertraktade men nu med ett falnat rykte och kontrakt som torkat ut.

SITREP:
Nu, efter lång tid, har plötsligt har CIA vänt sitt tidigare svalnade intresse och sträckt ut sin hand i ett försök till att kontakta oss. Så mycket vi kan förstå har vissa blickar åter igen fixerats vid konflikten i Kunduz. Varför är högst oklart men detta kan innebära att SSG får sin chans till upprättelse.

Vi har erhållit kontaktuppgifter samt koordinater för ett möte med operativa CIA-agenter. Det har varit högst kryptiska meddelanden. Mycket tyder på att vi åter igen behövs i konflikten i Kunduz. Dock bör vi vara ytterst försiktiga i vår kontakt med CIA då vi misstänker att detta kan vara iscensatt av krigsherrarna för att, en gång för alla, göra sig av med oss.

Tyvärr har vi undermålig utrustning och ammunitionen är nästan obefintlig. Vi behöver därför omedelbart råda bot på vår situation för att överhuvudtaget kunna vara behjälpliga för CIA. Bakhåll eller ej. Så är detta vår enda chans.

Den lokala krigsherren Ali ”the Goldtooth” Mehmedi var en längre tid en plåga för kompaniet. Det har kommit till vår vetskap att denna Goldtooth också var ytterst ansvarig och drivande i bakhållet som decimerade vår styrka och drev oss på flykt. Många rykten florerar kring Herr Mehmedi men en sak kan vi vara helt säkra på. Han är finansierad utifrån av någon som stödjer krigsherrarnas kamp mot regerings-styrkorna. Det betyder att han sitter på både pengar och guld. Och det är just vad vi behöver. Vi behöver slå till mot hans nuvarande kända position och stjäla allt han har. När vi väl lyckats med detta kontaktar vi omedelbart vår ordinarie hjälpande hand, vapenhandlaren ”Mäklaren”. Han står redan nu redo med materiell så länge vi har pengarna.

Först när vi säkrat utrustning kan vi möta upp med CIA-agernterna och tala om för dem att vi står redo. Men som sagt tidigare. Vi måste vara beredda på att allt detta kan vara en set-up.

Vi har riktigt kass utrustning, 4 extra ammolådor, 4 Toyota Hilux fordon. Vissa av oss har endast pistolen medans andra har lyckats få med sin P90. Det blir tungt tills vi kan byta pengar mot utrustning!
Objective Cash Cow
Stjäla pengar från krigsherren.

Objective Reborn
Kontakta CIA och erhåll materiell och utrustning
M2. Mån tumma