Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation Firestar (Av HaTaN)postat av Enfisk, 2018-02-26 17:02

Operation Firestar: Av HaTaN

Fler och större bilder: länk
Situation
I landet Lackistan har man kunnat utvinna stora mängder naturresurser såsom olja, järnmalm och bauxit. Den lokala regimen har manipulerats utav några av världens största företag, Coca Metals, Mc Oil och Circle Mac. Dessa företag har försett regimen med ekonomiska medel för att på egen hand upprätthålla ordningen i landet.

I Lackistan har det funnits en stor vilja bland folket att demokratisera regimen och avvisa de av storföretagen sponsrade militära styrkorna. Det av folket bildade partiet Lackistans Demokrater har under det senaste året fått allt fler sympatisörer att kräva ett demokratiskt val.
FN lovade resurser för att valet skulle gå att genomföra på ett legitimt och demokratiskt sätt.

Regimen gick då med på folkets vilja och valet genomfördes med utkomsten att Lackistans Demokrater vann och fick uppgiften att skapa en ny regering. Dagen efter valsegern genomförde de nu oavlönade militära styrkorna, som kallar sig Frihetsarmén, en kupp och tog kontroll över strategiska platser på Lackistans södra ö, innan de...
Läs mer »

Operation Beneath A Steel Rainpostat av Kalle, 2018-02-24 14:21

Operation Beneath A Steel Rain
Av Kalle, Hatan, Hoffa, Mekonium


SITREP
SSG är åter placerade på Malen, efter att vi lämnat ön för tre veckor sedan har motståndet än en gång eskalerat TKA har nu fått starkt stöd från ryska styrkor. AFI har inte lyckats hålla tillbaka fienden på den östra sidan ön och har tvingats falla tillbaka del för del. Efter flera dagars artilleri eld mot La Trinite har AFI dragit sig ur striden och överlämnat uppgiften till SSG, Inom ett dygn förväntas ett hårt anfall mot staden Dourdan (AFI’s sista hållpunkt i den ryska offensiven).

Det är till ytterst stor betydelse att inte släppa den östra fronten, skulle TKA med hjälp av ryska medel ockupera flygplatsen är hoppet om att återta malden minimal.

De få styrkor som AFI har kvar har dom placerat i landets västra del för att hålla och säkra de objektiv som SSG tog för två veckor sedan.
Briefing
SSG skall återuppta AFI’s försvars linje i Dourdan och slå tillbaka det kommande anfallet och sedan avancera för att driva ut de okuperande styrkorna en gång för alla.
Detta kommer ske i två steg
Sierra Lima skall gräva ner sig och befästa D...
Läs mer »

OP Staind Scott

Viktor:


SITREP
Läget i Chernarus är spänt. Den lokala motståndsrörelsen Chernarussian Movement of the Red Star (ChDKZ, ryska: Черноруское Движение Красной Звезды/ Chernoruskоie Dvizhenie Krasnoj Zvezdi) har växt sig så stark att Chernarusiska armén inte längre har kontroll över området och har dragit sig tillbaka till nordöstra hörnet på halvön för att omgruppera. Under tiden har det internationella samfundet skickat dit b.la. Svenska trupper för att hjälpa Chernarusiska armén att behålla en viss mån av lugn och rättsstatsprinciper.

Rapporterna från lokalbefolkningen om övergrepp från ChDKZ ökar, men vi har inte haft några konkreta bevis. Lösningen från Sierra Limas håll har varit UAV-spaning. Tragedi inträffade dock redan första flygningen då drönaren igår sköts ned kl. 10:03 lokal tid efter att bara skickat ett fåtal bilder.

Enligt kontaktpersoner vi har i civilbefolkningen sägs det att ChDKZ lyckats bärga drönaren och har fört den till okänd plats för att extrahera INTEL från den. Får ChDKZ tag på datan som finns i drönaren vore detta katastrof för Sierra Lima som förvarar mycket hemligstämplat teknologi i maskinen. Vi misstä...
Läs mer »

Operation Into The Valleypostat av Enfisk, 2018-02-10 15:27


Operation: Into The Valley
större bilder

SITREP
Den forna nationen Takistan har totalt kollapsat efter den västerländska koalitionens invasion för 5 veckor sen. De fåtal intakta Takistanska militärbaserna har isolerats och försatts i karantän i väntan på att tillräckliga fångläger byggs för den nu besegrade armén.
Zargabad är beläget i norra Takistan, omgivet av berg och öken. Koalitionen har lyckats säkra de två militärbaserna i området och helt slagit ut flygfältet i anslutning till staden.

En vapenvila är i effekt mellan koalitionen och den Takistanska armén i området. Den undertecknades av General Fazel Ahmad Sayar. Han är stationerad i militärbasen i nordöst, benämnd “SOLID” av koalitionen. General Fazel har ett högt anseende hos sina soldater och är otroligt viktig för ett fortsatt lugnt övertagande av området för koalitionen. Underställd Fazel är Senior Officer Danrid Fazra, han är ansvarig för militärbasen i väst, benämnd “STEAM” av koalitionen.

Soldaterna och juniora befäl har rekordlåg moral efter de sett sitt land styckas upp av koalitionen. Flera soldater har flyt...
Läs mer »

Operation Eastern Roadpostat av Kalle, 2018-02-04 02:52

Operation Eastern Road


SITREP
SSG har blivit placerade vid ön Malen som en del i den europeiska försvarsalliansens svar på Takistanska armens (TKA) offensiv i området. De takistanska styrkorna skapade sig initialt ett brohuvud genom att säkra en mindre ö i sydöstra delen av landet där de placerade artilleri och antiair för att kunna dominera sydöstra delen av huvudön. I samband med att europeiska försvarsalliansen började förstärka de lokala AFI styrkorna gick TKA in i ytterligare en offensiv då de landsatte stora mängder material och började anfalla norrut för att säkra AFIs största flygplats. Målet verkar vara att genom denna kunna föra in större flygplan med material och personal vilket snabbt skulle kunna medföra att de skulle säkrat området.
AFI har byggt upp en försvarslinje i centrala östra delen av landet för att kraftsamla mot TKAs offensiv. Då TKA dock har mer soldater och bättre material så är det en tidsfråga innan TKA lyckas bryta igenom försvaret. Senaste dygnet har även AFI styrkorna tagit artillerield från södra delen av landet.
Briefing
SSG skall infiltrera södra delen av ön i syfte att förstöra ...
Läs mer »
🤶 Teamspeak 3