Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation La Derniere Bataillepostat av Kalle, 2018-09-29 00:24



OPERATION LA DERNIERE BATAILLE

SITREP
Försvarsalliansen UFN och de amerikanska styrkorna har gjort intrång på moderlandets mark. Efter att det ryska missilförsvaret upprättades mot finska gränsen som svar på UFNs ökade militära närvaro ledde detta oundvikligen till aggressioner mellan de två faktionerna. Amerikanska trupper avancerade in på rysk mark som svar på dessa aggressioner och har därmed kränkt rysk suveränitet.

Kompani SL ”Slavic Lunaticos” har infiltrerat området norrväst om väg 140 och ligger i beredskapsläge på att slå emot fiendens försörjningsled. Fienden har en större styrka med stridsvagnar och personal fyra timmar bort så det är essentiellt att SL avklarat objektiven och påbörjat exfiltration ur området innan fienden når fram till era positioner.

BRIEFING
SL skall initialt bekämpa en amerikansk anti-air för att öppna upp luftrummet. Cirka 1 km från SL UFA har ni identifierat en amerikansk AA enhet som är förhållandevis lätt försvarad, objektiv BOFORS. Bekämpa denna och påbörja därefter direkt anfall mot fiendens materialdepå, objektiv SAKO. Det är mycket viktigt att all ammunition och fordo...
Läs mer »

Operation Utsläpp 2postat av Chasanjo, 2018-09-19 21:56


Operation Utsläpp 2
Situation

Under 2016 fick Bystrica en ny president vid namn Karl Karlsson.
Hans far gjorde familjen rik och Karl har alltid fått som han velat.
Bystrica har länge användt sig av Kärnkraftverk för att producera el.
Avfallet har förvarats i ett berg tillsvidare utan någon
plan för slutförvaring.
Där finns idag inte mer plats i berget för det ständigt kommande
radioaktiva avfallet. Karls bästa lösning var enligt källa att hälla
ut det i havet.
Eu har erbjudit andra lösningar men Karl vägrar lyssna.
Varken Diplomatiska eller Ekonomiska sanktioner har fungerat.
Vi har inget annat val än att stoppa detta genom militärt angrepp.

Brief

Vi har nu en säker FOB, FOB Kruka. Där har vi ambulanser och Jackaler. Våra Helikoptrar och resterande fordon finns kvar på FOB Rizla.

Vi ska Hitta och stoppa lastbilar som tansporterar Avfallet från berget, berget.
De transporteras via E4:an Österut mot OBJ Skruv för att snart hämtas av båtar.
Karl mobiliserar sina styrker för att hålla vägen säker från oss.

Efter vårt förra anfall mot compound i dungen vid vid berget så ökade Karl sitt motstånd ytte...
Läs mer »

Operation Old Remainpostat av Nabel, 2018-09-13 12:32


större bild: här
Sitrep
Under 70- och 80-talet växte det snabbt en rebellrörelse inom EU. De var emot den riktning EU ville föra länderna inom unionen mot och de lagar som EU påtvingade länderna. Vid slutet av 80-talet så gick gruppen från fredliga demonstrationer mot våldsaktioner och började koordinera terrorevent runt om i EU.

Gruppen som nu är känd som NEU var under tidigt 90-tal utspridd över flera länder och hade inte ännu en tydlig ledningsstruktur så blev deras attaker små, men många och utspridda över flera länder. Lokala poliser och säkerhetspoliser fick jaga gruppens olika celler utan att kunna klippa huvudet av ormen.

I början på 90-talet så klev en ledare fram ur leden och eskalerade frekvensen för attackerna mot EU institutioner och sympatisörer. NEU mer eller mindre annekterade ett område där dom upprättade ett fotfäste och bas för sina operationer. Underrättelsetjänster runt om i EU började öka sin närvaro i området och enligt ryktet kidnappa, avrätta NEUs medlemmar. Responsen från NEU blev att dem tog till vapen och startade ett inbördeskrig startades i Smirla...
Läs mer »

Operation Icarus - Fortsättning av Beneath a Steel Skypostat av Kalle, 2018-09-03 02:23

Operation Icarus
Av Kalle


SITREP
SSG är åter placerade på Malen, efter att vi lämnat ön för tre veckor sedan har motståndet än en gång eskalerat TKA har nu fått starkt stöd från ryska styrkor. AFI har inte lyckats hålla tillbaka fienden på den östra sidan ön och har tvingats falla tillbaka del för del. Efter flera dagars artilleri eld mot La Trinite har AFI dragit sig ur striden och överlämnat uppgiften till SSG, Inom ett dygn förväntas ett hårt anfall mot staden Dourdan (AFI’s sista hållpunkt i den ryska offensiven).

SSG lyckades efter hårda strider hålla staden Dourdan och pressa tillbaks fienden. Dock då fienden försvarade OBJ Nala med alla deras resurser lyckades vi ej slå tillbaks utan var tvungen att genomföra reträtt för att ta hand om skadade och fylla på material. Det är nu dags att genomföra ett nytt försök att säkra hamnen och kraftverket i OBJ Nala. För att lyckas genomföra detta anfall kommer AFIs stridsvagnsplutoner initialt anfalla området och förstöra fiendens stridsvagnar i området. Vår uppgift är att säkra OBJ SUN i syfte att skära av fiendens möjligheter att förstärka området. När vår position f...
Läs mer »

Operation: Blazing Heatstroke 2postat av Enfisk, 2018-09-01 17:11


Operation: Blazing Heatstroke 2
större bilder

SITREP
Sedan 2006 har Sverige en permanent närvaro i Takistan. En styrka om cirka 50 personer utgör en viktig del i en bredare militär strategi tillsammans med andra krishanteringsinstrument såsom diplomati och humanitära åtgärder.

Sverige närvarar i den norra delen av Takistan mot resterna av Takistan Armed Forces (TAF) och diverse milisgrupper. Sekundära uppgifter är utbildning av den nybildade nationella armén United Forces of Takistan (UFT) samt rådgivning åt lokalpolisen i norra Takistan.

Den civila befolkningen är trötta på kriget och eländet som följer. Deras samarbetsvilja att utbyta information mot medicin och förnödenheter har kraftigt minskat på sistone. NATO:s senaste policy att bränna cannabisfält för att öka möjligheten för mindre jordbrukssamhällen att vara självförsörjande är ännu en policy i en lång rad av ändringar civilbefolkningen varken uppskattar eller har bett om.


BRIEF

Kompani Sierra Lima ska förflytta sig söderut för att nedkämpa ett TAF stronghold vid staden Mulladost. Spaningsrapp...
Läs mer »
Teamspeak 3