Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation Firemoon

HaTaN:

Fler och större bilder: länk
Operation Firemoon
Situation
Efter att Sierra Lima inte lyckades slå ut huvudobjektivet under operation Firestar, fick ”Frihetsarmén” tillbaka initiativet och har under de senaste veckorna tryckt tillbaka regimens styrkor. De har även övertagit de civilkontrollerade områdena i västra delarna av Lackistans södra ö. Alla civila i området antas vara fångade eller döda.

De av FN styrda tyska styrkorna har efter hårda strider lyckats upprätta en offensiv F.O.B ”Feuermond”. Trots detta har man tappat större delarna av det som Sierra Lima säkrade under operation Firestar. Detta tros bero på att Frihetsarmén har fått tillgång till västerländskt krigsmaterial. Mycket tyder på att den tidigare regimens ”sponsorer” Coca Metals, Mc Oil och Circle Mac kan vara inblandade. Dock finns det inga bindande bevis ännu.

De tyska styrkorna har försökt att pressa Frihetsarmén genom att använda deras hangarfartyg S.M.S Regenstern. Detta har misslyckats och Regenstern har fått mindre skador och dragit sig ur till ett operativt bakre läge.

I och med att situ...
Läs mer »

Operation Glory to Arstotzkapostat av Enfisk, 2018-03-29 22:20


[i]fler & större bilder: länk
Operation Glory To Arstotzka
SITREP
Efter ett sekel av proxykrig där NATO och Ryssland supporterat olika gerillagrupper på ön Everon har NATO nu landsatt egna trupper och annekterat ön. De sprider deras kultur och levnadssätt och förtrycker våra kära gamla subjekt. Allt är Everons numera avlidne presidents fel, han slöt korrupta avtal med västvärlden och möjliggjorde NATO att lagligt sätta in trupper.

Vi har nu inget alternativ, det är val om 14 månader i hemlandet och vi behöver en vinst här på Everon för att stärka förtroendet för vår ledare. Det befinner sig två journalister som länge undsluppit vår järnhand och nu fortsätter rapportera falskheter från Everon om vår inblandning i kriget.

Ordern är given, alla emblem är avryckta och samtliga är införstådda att det som sker här på ön är att en gerillagrupp gör ett heroiskt, fullskaligt anfall från deras sista stronghold Saint Pierre för att driva ut NATO och den förrädiska västvärlden.
BRIEF
Vi utgår från F.O.B Red Mist i Saint Pierre för att snabbt överrumpla fienden och spränga d...
Läs mer »

Operation Recover Stratis(av Titanen)postat av Nabel, 2018-03-24 23:50

Sitrep
Efter en lång tid med konflikter med ryssen om vem som ska få ha Stratis som Militär tränings Ö samt som strategisk plats så har dom nu slagit verk i sina planer när vi har haft som minst med manskap.
Dom har tagit över Stratis med Storm och bravur. Allt från Infanteri till mekaniserat för att kunna slå ut dom styrkor vi hade kvar på ön.
Nu är det upp till oss att visa vad vi går för och ta tillbaka ön till oss igen.

Briefing + INTEL
I går natt 0245 fick vi ett meddelande från våran Bas på Stratis. Dom har blivit överrumplade och även blivit ut numrerade i manskap. Alla våra punkter på ön är så vit vi vet övertagna av Ryssen och vi måste ta tillbaka dom viktiga punkterna för att åter ta Stratis. Ryssen har kommit över vapen och fordon i våran standard samt att dom har tagit sig in med egna resurser för att kunna slå ut oss. Räkna med hårt motstånd.

Objekt
OBJ 1 : Ta tillbaka Stratis Air Base
OBJ 2 : Rädda eventuella gisslan som är kvar i Agia Marina
OBJ 3 : Ta tillbaka Air Station Micke
OBJ 4 : Ta tillbaka Camp Maxwell

Side 1 : Säkra Camp Rogain
Side 2 : Säkra Kamino Firing Rang[b]E...
Läs mer »

Operation Over The Rainbowpostat av Kalle, 2018-03-18 06:55

Operation Over The Rainbow
Av Kalle


SITREP
SSG har förflyttats till Altis i syfte att assistera den allierade Altis Defence Force (ADF) med att slå tillbaks den ryska offensiven. ADF har inte lyckats hålla tillbaka fienden på den östra sidan ön och har tvingats falla tillbaka från staden Dordia. Genom att genomföra en blixtoffensiv hoppas vi kunna slå tillbaks ryska trupperna och skära av deras förmåga att föra in förstärkningar in i landet genom sydöstra flygplatsen.

På grund av AA hot kan vi ej flyga längre söderut än till staden Dordia och vi förväntar oss ett motangrepp från fienden efter att vi har säkrat denna.
Briefing
SSG skall återuppta ADF’s försvars linje i Dordia och slå tillbaka det kommande anfallet och sedan avancera för att driva ut de okuperande styrkorna en gång för alla.
Detta kommer ske i två steg
Sierra Lima skall säkra staden Dordan (OBJ DORTHY) och slå tillbaks det förväntade motanfallet.

Sierra Lima skall därefter förflytta sig söderut i syfte att säkra flygplatsen (OBJ HALEY)

Vi skall även frita OBJ BOLGER där f...
Läs mer »

Operation Cold Ice av Enfiskpostat av Nabel, 2018-03-10 20:53


fler o större bilder: OPbild, fler bilder
Operation Cold Ice
SITREP
Ryssland har under vad som initialt skulle vara en militärövning i det sydkinesiska havet landsatt trupper och ockuperat delar av Panthera.

Panthera har under de senaste åren blivit ett populärt resmål för ryssar. Pantheras lokalbefolkning är inte främlingsvänliga och är något kända för att ha en rasistisk vy på allt. Detta har under tid lett till bråk och misshandel av turister som besöker dess öar.
Efter det visat sig att regeringen i Panthera inte tänker göra något åt detta aggresiva betende mot turister, specifikt ryssar så Plutin beordrade en av hans generaler till att invadera Panthera.

Denna ockupation kom som en överraskning för resterande länder och de har kort efter den initiala landstigningen gått ihop för att stoppa de ryska trupperna på Pantheras öar. Redan har Pantheriska politiker tagits till fånga av ryska trupper i deras mål att ockupera Panthera.

Sierra Lima mobiliserades snabb och var placerade på Pantheras icke-ockuperade område någon dag efter ...
Läs mer »
Teamspeak 3