Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation Invictuspostat av Kalle, 2018-11-25 14:49

Operation InvictusSITREP
Efter att SSG lokaliserat fiendens insurgentbas och bekämpat denna i området bekräftades det att det faktiskt var Rysk-Polska reguljära soldater som befann sig i området och bedrev sabotage och span. I samband med att vi framryckte och hotade fiendens dolda bas i området tog vi kraftigt artilleribeskjutning från Tysk-Polska gränsen och fienden började avancera in på Tysk mark med motiveringen att de som fredsbevarande styrka skulle stoppa aggressionerna mot Rysk-polska befolkningen som bor i Rosche. Tyska förband bedrev initialt försvarsstrid runt Schwemlitz men då inga förstärkningar kunde skickas pga hotet i luftrummet fick dessa falla tillbaks. Fienden har pressat inåt landet och fokuserat sina största trupper mot nordvästra delen av Rosche men har även rört sig ned mot den största staden i området, även den kallad Rosche.

SSG har efter artilleribeskjutningen fallit tillbaks till flygplatsen för att ta hand om sina skadade och fylla på material och är nu redo att åter röra sig ut i fält för att slå mot fienden.

BRIEFING
SSGs uppgift i området är att röra sig till östra delen av Rosche ...
Läs mer »

WW2 TvT: Battle of Hakamäki - 181209

Viktor:
Battle of Hakamäki

Vi har blivit inbjudna till Andra Världskrivet TvT där våra vänner Arma Finland är värdar. Det kommer bli c:a 150 pers från ett helt gäng communities, så det är himla coolt.

Sista anmälningsdag kommer preliminärt vara 2:a december, detta för att vi måste veta hur många platser vi ska paxa åt oss. Det är ibland möjligt att sätta upp folk på reserv osv, men om ni vill ha en plats se till att anmäla er i tid. Gärna redan nu!

Ni anmäler er på samma sätt som vanligt med gröna knappen uppe till höger.

Här är rostern:
[url=https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eaybH_UvaEUIGUqXv-GD1B-80UpREzcraTXPIwa3v8I/edit#gid=0]SSG - Battle of Hakamäki roster

We have a WW2 TVT event coming up.
It will be held on 9th of December 18:30 CET (vår tid)
Player count will be around 150 players from different communities.

We will likely be playing 1 mission with respawn and if time permits, another with single life. The missions are set in the continuation war. Between Finnish and Soviet forces.

Mods:
AFI mods,
TFAR,
ACE,
IF,
Northern Fronts,
Ihantala terrain
Mods will be shared via AFISYCN, you can distribute them however y...
Läs mer »

Operation Tridentpostat av Kalle, 2018-11-17 23:13

Operation Tridenthttps://i.imgur.com/hJ8jMW0.mp4
SITREP
Svensk trupp har blivit placerade i Rosche, Tyskland i en kritisk period där välförsörjda rebellstyrkor har dykt upp i landet och försöker utropa självständighet. Initiativet stöttas av Rysk-polska alliansen som påstår att alla agressioner emot deras folkgrupper i landet kommer att besvaras och att de är beredda att skicka in trupper på Tysk mark i fredsbevarande syfte. Stora mängder ryska-polska trupper har placerats på gränsen bara 2 mil från Rosche.
Det misstänks vara rysk personal som befinner sig i landet och bedriver sabotage mot viktig infrastruktur och sprida propaganda men det saknas klara bevis och då anklagelserna slås tillbaks att Rysk-Polska ambassaden så har de ej kunnat gå vidare.

SSG har placerats vid flygplatsen och assisterar Tyska armén med patrullering och försörjning av material. Våra flygförband har även kallats in i syfte att bedriva span och lokalisera fiendens bas i området.

Större delen av den civila befolkningen har lämnat området då de vart rädda för en v...
Läs mer »

Operation: Petersburg (Av Grimzone)postat av Enfisk, 2018-11-11 12:57


Operation: Petersburg (Av Grimzone)
större bilder

SITREP
Rysslands ekonomi har blomstrat i snart 15 år tack vare den växande vapenindustrin och handelsavtalen med Nordeuropa, NATO ser detta som ett stort hot mot världsfreden och har påbörjat en stor operation om att sätta St.Petersburg ur spel och slå ut vår viktigaste handelsstad. Genom att belägra St.Petersburg och svälta staden hoppas NATO på att strypa landets framfart mot att bli den nya världsmakten.

Vår överbefälhavare Konstantin Vasiljev har lyckats fått med sig landets ledare till att göra ett luftanfall in mot den lilla staden Ruha i Finland för att hota logistikförsörjningen som kommer från den större staden Vasa, lyckas vi förstöra Finlands och framförallt NATO:s materiell försörjning som åker mellan Vasa och Ruha så har vi goda chanser att upphäva den belägringen vi utsätts för.
BRIEF

Plutonens uppgift är att bedriva störstrid för att hindra förnödenheter, förstärkning och ammunition att nå fram till NATO styrkornas frontlinje. Väst om FOB Derkhoff (Obj Bezotkatnyy) åker konvojer regelbundet, dessa skall...
Läs mer »

Operation: Vozdushnyepostat av Enfisk, 2018-11-03 18:09


Operation: Vozdushnye
större bilder

SITREP
Glorious comrades!

We have just now received news that our mighty air force has successfully stopped a convoy of American warships of the coast of our puppet state, Chernarussia! The pesky Brits are still feasting on our rightful land and resources but with the convoy stopped, we have a rightful chance of beating them out of our lands!

We must act swift and without mercy, both on land and on sea! For the motherland!

BRIEF
Voyenno-Vozdushnye Sily Rossii (our mighty air force) has been a great help in this endeavour we are about to start. They have dropped western chemical bombs our comrades in the KGB stole recently. The ships are completely immobilized and are sitting ducks for us to pluck! We must gather the men and rush to the stolen helos and repel down upon the metal monsters and seize them for our own purposes!

Still with those ships and their firepower under our wing, we have the Brits on land left to deal with. They have festered on this land for too long and corrupted our subjects minds. No more! Run them out of the ...
Läs mer »
Teamspeak 3