Operation Disturbed Pattern

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 692
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation Disturbed Pattern

Inlägg av Kalle » lör 02 nov 2019, 17:24

Bild

BRIEF:
Svenska kolonin Malden har under en längre tid befunnit sig i krig mot AAF som hävdat ägarskap över ön. På grund av svårigheter att transportera in material fick de Svenska trupperna falla tillbaks till FOB Gotland. Då positionen nu är förstärkt med nytt material och personal skall vi nu återta den viktigaste punkten i området, flygplatsen. För att detta skall vara möjligt behöver vi rensa ut två andra positioner som möjliggör ett effektivt försvar av objektivet. Då den östra kusten vart under strider under en längre tid har den civila befolkningen flytt ön eller förflyttat sig till den västra delen av ön.

SITREP:
Fienden har positionenerat en anti-air som skär av luftrummet mot FOB Gotland. För att vårt anfall inte endast skall bestå av att landsätta personal och lämna dem till sitt öde måste denna positionen säkras. Vi förväntar oss dock att fienden kommer genomföra ett motanfall kort efter vi säkrat positionen så det är att förvänta att förstärkningstrupper kommer anlända från norr både ifrån staden La Trinite men även flygplatsen.

Staden Saint Louis har agerat materialförråd till AAF styrkorna vilket med fördel skall förstöras innan vi säkrar flygplatsen så att fiendens förmåga att återhämta sig minskar. Det kan även finnas ytterligare anti-air i detta området som även dessa skall förstöras om de lokaliseras.

Flygplatsen är en viktig sambandspunkt och är ett måste för att vi skall kunna transportera in ytterligare material och personal in i området. Vi kommer inte ha förmåga och material till att genomföra två anfall pga bristande resurser i FOB Gotland så det är essentiellt att denna position säkras om vi inte skall behöva lämna ön helt till AAFs ägo!

Staben har planerat att vi kommer genomföra en amfibisk landsättning på östra delen av ön i närheten av OBJ DARK. Tack vare mörker och dimma förväntas vi kunna ta oss in oupptäckta men när väl strider uppstår kommer fienden snabbt mobilisera.

Staden La Trinite har tagit tung beskjutning från vårt artilleri och spaning tyder på att fienden helt övergivit denna position. Därmed förväntas som mest strökontakter befinna sig i detta område och behöver därför ej vara något större fokus, tid är nyckeln för att anfallet skall lyckas innan AAF hinner mobilisera sitt försvar!

Bild

Bild
Bild på AO

PRIMÄRA OBJEKTIV:
OBJ - DARK: Säkra position, förstör AA, slå tillbaks fiendens motanfall från norr.
OBJ - SHOWTIME: Eliminiera fiendens materialförråd, förstör eventuell AA i området.
OBJ - TRAP: Säkra flygplatsen
UTRUSTNING:
4st Speedboats
4st Warrior||
1st Sholef Artilleri
1st HEMTT (TL)
1st ATV (NL)
2st HKP 3
1st HKP16 MEDV
2st HPK4
2st HKP16
1st AH-6M
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)
ÖVRIGT:
Väder: Växlande molnighet, låg dimma. Lätt vind
Tid: 02:20, Soluppgång 02:50
Minhot: Medel runt fiendens försvarspositioner
AA hot: Medel
Civila: Icke existerande

Mekonium
InaktivInaktiv
Inlägg: 100
Blev medlem: tis 14 mar 2017, 16:45

Re: Operation Disturbed Pattern

Inlägg av Mekonium » sön 03 nov 2019, 10:55

KOMPANIORDER
Kompaniets UPG
Det primära målet är att säkra flygplatsen från AAFs hållning, tiden är knapp då vi vill slå hårt innan dom hinner mobilisera sig.
För att uppnå det primära målet måste vi först säkra två nyckel punkter:
OBJ Dark: Demolering av AA samt säkra nyckelpunkten.
OBJ Showtime: Eliminera fientligt materiel samt ev demolering av AA.

Order!

Alpha pluton.

1. Fox Alpha samt Hotel Alpha kommer att i båt med hjälp av mörkrets skyl ta sig till den östra strandbanken för att primärt slå ut AA på OBJ Dark.
Golf Alpha kommer med hjälp av VL flygas med sitt fordon ca 1000 meter söder om OBJ Dark, där kommer dom tillsammans med
TL röra sig med fordon upp till första leading linen för att bistå i tagandet av AA.

2. FA, GA, HA kommer gemensamt sätta upp en försvars linje på höjden vid tidigare AA position, plutonen kommer göra ett gemensamt eld öppnande på motanfallet som förväntas komma norr ifrån.

3. Rensa staden på OBJ Dark, förväntas vara eventuella strö kontakter kvar efter motanfallet.

Enablers.

NL. November Lima kommer att flygas ut gemensamt med GA, TL. Därefter med sitt fordon röra sig upp till NL 1 markering för att upprätta span mot första objektivet. När objektivet verkar säkrat eller NL dömer att dess nytta inte längre kan bedrivas på plats har dom fritt att röra sig till NL 2 markering för nästa mål spaning.

TL. Tango Lima kommer att flygas ut gemensamt med GA, NL. Därefter kommer dom i konvoj röra sig med GA till sin TL 1 markering för uppsättning av eld stöd. TL kommer när varje objektiv säkrats att röra sig fram till respektive TL 2-3 markörer för närmare under stöd av plutonen.

VL. Kommer primärt flyga in GA, TL, NL samt deras fordon till LZ GA, TL. När första AA hotet är utslaget skall VL vara i standby för inflygning av Ammo till försvarslinjen OBJ Dark. Sekundär uppgift kan komma att bli span i från luften eventuell eld support från himmelen.

Överblick bilder av primär anfalls plan (kan komma att ändras efter situation)

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

AS Over and out!

Användarvisningsbild
Insane_Laughter
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 224
Blev medlem: ons 28 sep 2016, 11:30

Re: Operation Disturbed Pattern

Inlägg av Insane_Laughter » sön 03 nov 2019, 12:03

Älskar ordergivningen! TL behöver inte ens tänka ut tidigare eldpositioner, finns ju redan! Bra gjort AS! Ett problem bara. Sholef är en fantastisk kanon, men då TL är underbemannade för tillfället så kan endast ett fordon tas till bruk i konvoj, finns det möjligt att fixa transport för Sholef/TL truck till respektive TL markeringar? Vill påpeka, Sholef har tillgång till väldig destruktiva HE/AT och laserstyrda rundor som kan till och med förstöra de flesta MBTs i TL interna tester.
“The thanks of the infantry, in my opinion, must be treasured more by every artilleryman than all decorations and citations. ”
Colonel Georg Bruchmuller

Användarvisningsbild
Murkelost
Sergeant (E)Sergeant (E)
Inlägg: 608
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation Disturbed Pattern

Inlägg av Murkelost » sön 03 nov 2019, 16:50

Ser välplanerat ut, should be a walk in the park. Right? ;)
Get to da choppah!

Skriv svar