Välkommen till SSG

Welcome to SSG

(english below)

Vad roligt att du är här! Vi ser gärna att du registrerar dig på hemsidan så att du får mer tillgång till vad som händer och du får även tillgång till forumet.

Hi! Nice to see you here. We would love it if you registered an account for this page. This will give you access to what is going on, and also give you access to the forums.

If you want to contact us in anyway, please register and send a PM to Kalle.

Tack!

Welcome

Vilka är SSG?

SSG grundades 2009 och är en stabil och väletablerad ArmA-klan med båda fötterna på jorden. Vi är inriktade på taktisk realism med ett stenhårt gameface under operationerna men med en välkomnande och avslappnad stämning utanför spel.

Vi lånar till viss mån rutiner och arbetssätt från verkligheten som vi sedan har anpassat till att fungera i spelet med fokus på spelnöje och effektivitet. Vi är dock inte intresserade av hur någonting görs i verkligheten om det begränsar oss istället för att lägga till spelglädje.

Vi spelar ofta i komplexa och krävande situationer. För att bäst lösa de uppgifterna tränar vi varje onsdag personlig färdighet, stridsteknik, kommunikation och samarbete med hjälp av våra instruktörer och chefer. Dessa träningar syftar till att utveckla oss både på spelar-, grupp-, plutons- och kompaninivå.

Vi använder ett hierarkiskt system både i spelet och utanför. Det är dock inte samma personer som styr i spelet och utanför - Plutonledning och Klanledning är särskilda ansvarsområden. Vi har ansvar uppdelat på ett flertal grupper som jobbar mot att förbättra spelupplevelsen och driva klanen framåt. Det är dock fritt för varje medlem att komma med förbättringsförslag till gagn för klanen både i spelsätt, utrustning och addons - vi uppmuntrar engagemang.

Vi brukar övervägande använda svensk utrustning och material men är inte ovana till att även nyttja material från andra länder om vi bedömer att detta är positivt för spelupplevelsen.

Vill du spela med oss?

[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

Operation: A Christmas Carolpostat av Enfisk, 2020-12-16 00:06





Ett år fyllt av allt annat än glädje. Ett år i pandemins tecken- Ett år i sorgens tecken. Men så här i juletid vill vi glänta på dörren till en högtid fylld av glädje och kärlek. Frosten biter hårt i natten. Snön gnistrar och glimmar. Stjärnorna syns tydliga under en klar Himmel. Svenskarna i insatskompaniet SSG drömmer om en jul hemma i Sverige med nära och kära. En jul i frid. Barackerna är pyntade med glittrande glädje och en tro om hopp. Julefriden börjar sakta infinna sig…

Först ut med ett vaccin går Ryssland i fronten utan dokumenterade officiella kliniska tester. Ett mindre Läkemedelsbolag vid namn SokoRov Meditsinskye Preparaty (S.M.P) lanserar SANTA, lagom till jul. Det har dock också länge viskats om ett smuggelvaccin från Ryssland. Ett vaccin som enligt all tillgänglig INTEL nu tycks ha tagit sig över gränsen till Finland. Sluga, morallösa affärsmän som förhandlat indirekt om människors liv med ett verkningslöst och presumtivt dödligt preparat. Det finns all anledning att tro att smuggelvaccinet och SANTA tillhör samma a...
Läs mer »

Operation: Frozen Wastelandpostat av Enfisk, 2020-12-11 01:41




Thirkistan är en pytteliten nation jämfört med sina närmsta grannar, beläget strax väst om Estlands kust mot östersjön, är det en nation som för det mesta har lämnats i fred. Thirkistan är en gammal öststat som inte gjort mycket väsen ifrån sig sedan Sovjet släppte greppet om nationen efter Berlinmurens fall 89. Det har, sedan dess födsel styrts av diktatorn Arkadiy Turchinsky som styr landet med en järnhand och bryr sig lite om hur befolkningen har det.

När Thirkistans grannar, en efter en, anslöt sig till EU och vissa även NATO, valde nationen att starta en egen koalition som döptes till TACT efter koalitionens tre medlemmar Thirkistan,Anizay, Chernarus och Takistan. Koalitionen har aldrig haft militärövningar eller hjälpt varandra vid kris såsom inbördeskrig eller oroligheter. Det verkar mest som om det är ett samarbete på pappret.

Framåt 2000-talet ökar spänningen mellan väst och öst. De båda sidorna rustar upp sitt försvar och håller stora militärövningar i östersjön med både flyg och fartyg. Thikistanska armén och flottan inser snart att de skulle vara helt chanslösa mot en angripare ...
Läs mer »

Operation: Calm Peace (Brief av Hoffa)postat av Enfisk, 2020-12-03 02:38




De båda afrikanska länderna Djibouti och Somalia upprätthåller en nära förbindelse tack vare deras gemensamma historia och liknande demografiska sammansättning. Den somaliska etniska gruppen utgör dessutom majoritetsbefolkningen i båda länderna. Tack vare sina nära relation togs det 1998 ett gemensamt politiskt beslut att officiellt dela på den lilla ön Tembelan. Den centrala delen av ön lät man bli neutral mark. Ön har alltid haft en strategisk placering, där den ligger några sjömil från de båda ländernas kust. Men i brist på övriga resurser så har Tembelan snarare blivit ett huvudsäte för nationernas officiella möte samt en viss turistnäring. Både Djibouti och Somalia har valt, med en delvis gemensam kraft, anlägga militärförläggningar på ön och att samverka i det officiella skyddet. Sedan 2005 har man tillåtit internationella mindre säkerhetsstyrkor (ISDF - International Security Deployed Forces) på ön som ett kooperativt led i det rådande klimatet för mellanöstern. Sverige fick, 2019, möjlighet och ansvar över över att agera ISDF på Tembelan.

I början på 2020 upptäcktes, egentligen av en...
Läs mer »

Operation: Frozen Bootpostat av Jonasson, 2020-11-28 19:54




Den kommunistiska staten Sloventzky påbörjade sin invasion av Hellanmaa i början av november. Under första veckan mötte SPA (Sloventzky People's Army) ett starkt försvar & invasionen kom till ett stopp. Efter vecka ett lyckades SPA trycka tillbaka & omringa stora delar av försvaret. Sedan dess har SPA lyckats plöja sig söder i Hellanmaa utan ett större motstånd.

Sloventzky vägrar att tala & förklara sina handlingar. Staten har sedan mycket länge visat sig aggressiv mot sina gränsande länder. Experter misstänker att invasionen är motiverad av rykten gällande olja i södra delen av Hellanmaa. Sloventzky har kämpat med ekonomiska problem ända sedan Soviet föll år 1991. Med dålig mark för jordbruk & svag exportmarknad har Sloventzky kämpat hårt dem senaste trettio åren. Deras aggressiva beteende har inte hjälpt heller. Ryssland som var mycket nära & stöttade staten slutade att hjälpa & bidra efter 2010. Sedan dess har staten varit tvungen att kämpa på egen hand.

Ett flertal länder har skickat insatser till Hellanmaa för att stoppa & trycka tillbaka SPA ut ur landet. Ett a...
Läs mer »

Operation: Decaying Armistice (Brief av Hoffa)postat av Enfisk, 2020-11-19 23:04




Den civila befolkningen är svårt ansatt i den gamla franska kolonin Kujari. Området har klassificerats och nyligen uppdaterats till en av jordens farligaste platser. Den humanitära situationen har länge varit turbulent. I de södra delarna av regionen har polisiära insatser överlag varit lyckade.

Men under de senaste 10 månaderna har våldet i norr eskalerat radikalt. Utan någon egentlig politisk regering eller ledare har området fallit till lokala krigsherrars ständiga försök att erövra nya områden och på det viset ta kontroll och makt över stora delar av norra Kujari. Blodiga strider river sönder den gamla kolonin och de civila lider svårt. De polisära styrkorna har till synes tappat all kontroll i norr.

Sverige har ingått ett internationellt militärt och humanitärt samarbete med den franska regeringen. I en snabbinsats har fransk militär upprättat en bas i norra Kujari. Deras uppdrag är att ombesörja stabilitet och slå tillbaka all fientlig aktivitet i en tydlig aggressiv aktion. Sverige och den svenska QRF-plutonen SSG, som tillfälligt går under FN-flagg, har f...
Läs mer »
Teamspeak 3