Operation: Targets Everywhere

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1462
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Targets Everywhere

Inlägg av Enfisk » sön 26 nov 2023, 11:13

Bild
Bild
Efter koalitionens invasion av Takistan pågår nu en ockupation och återuppbyggnad av landet. I den nordöstra regionen Kunduz befinner sig en pluton svenska soldater vars uppgift är fredsbevarande och skyddande av det civila livet i regionen.
Hotet, som finns överallt, är insurgenter. De är överallt och klär sig inte i uniform, de använder terrängen för att överfalla och orsaka stor skada för att sen försvinna iväg i bergen.

I området verkar civila hjälporganisationer så som IDAP och regionen har frekvent besökts av journalister som fritt har kunnat röra sig och rapportera kring läget i regionen. Sedan insurgenternas framfart har deras uppgifter och närvaro varit alltmer hotad.

Insurgenterna har blivit modigare och har nu mer eller mindre infiltrerat alla de större städerna. De råder en otäck stämning i städerna där insurgenterna patrullerar öppet och gör livet surt för civilbefolkningen.Bild
Den svenska plutonen har fått information samt bedrivit egen spaning under en längre tid för att kunna bedöma lägets allvarhet och vilka åtgärder som behövs för att stävja insurgenternas framfart. Utan åtgärder riskerar koalitionen helt tappa fotfästet i regionen.

Välden har nyligen blivit varse om det försämrade läget, ett filmteam från AAN World News, har försvunnit spårlöst.
Vi har som uppgift att samla information för att hitta teamet och föra dem i säkerhet. Till vår hjälp har vi grannbyns polismästare som alltid är villig att byta information mot lite pengar och en byäldste som gärna tar emot en låda AK47or mot byn senaste skvaller.

En mycket tillförlitlig informatör har under natten skickat SOS meddelanden via sin nödsändare, han är oersättlig för koalitionens förmåga att ha ett öra mot marken i Kunduz. Den här personen har verkat bakom och innanför insurgenternas tillhåll i den största staden. Han måste exfiltreras och föras i säkerhet!
Vi kan förvänta oss en hård strid för att nå informatörens gömställe, mitt i staden Maghdoot Khel.Bild


Polischefen: Muta polischefen för att få den information han har kring de försvunna TV-teamet från AAN
Bild


Prata med byäldsten: Ge bort vapen till byäldsten för att få den information han har kring de försvunna TV-teamet från AAN
Bild


Exfiltrera informatör: En viktig informatör i staden Maghdoot Khel måste räddas bakom fiendens linjer
Bild

Krigsherre: Neutralisera insurgenternas strypgrepp på byn Laghi Auliya och deras ledareBild
Hearts & Mind


Bild
Den svenska plutonen har lättare fordon, lättare helikoptrar samt artilleri att tillgå för att lösa sina uppgifter.


Bild
Civil närvaro: Hög
Väder: 34 grader, lätt molnighet med vind från öster
Tid: 14:30
IED hot: Högt
AA hot: Medel
Bild

Bild

Bild

Bild


M2. Mån tumma