Operation: Peace By Force

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1474
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Peace By Force

Inlägg av Enfisk » fre 19 apr 2024, 19:15

Bild

SITREP:

Det har rådit orolig stämning i Gröna Havsområdet ett bra tag. Så till den grad att FN sett sig tvungna att kliva in och försöka bringa lugn till oroshärden. Ni tillhör en av de grupper som sänts till området och ert ansvarsområde är den mindre ön Podagorsk som ligger strax utanför den Chernarusiska kusten.

En milis har tagit över makten här, och härskar med stenhård hand. De ur lokalbefolkningen som inte ställt sig i leden utsätts för misshandel, kidnappning och regelrätta avrättningar. De som lyckats fly vittnar om att milisen har fått stöd från en mer reguljär trupp, men det har varit svårt att få ur de chockade individerna något av värde.

Ni är FN-trupp, och lyder under de bestämmelser som finns. Besvara endast eld om inte fara för tredje part föreligger. Chef på plats har mandat att ändra ROE vid behov, men beakta krigets lagar.

UNDERRÄTTELSER:

Tydligt är att milisen får vapen, pengar och annat stöd från reguljär trupp. Efter analys av vittnesmål, underättelseoperationer och signalspaning så pekar allt på att någon stat har ett stort finger med i spelet. Det är möjligt, men inte säkert, att trupper från denna stat finns på Podagorsk.

Det vi vet är att det finns ett milisläger på ön men var är ännu inte känt. Troligvis hittar vi mer information där.

HUVUDSAKLIGA MÅL:
Ni har två kritiska situationer att lösa. Ett hotell i norra delen av ön används som lokal av milisen dit civila tvångstransporteras för att betala för sina liv, kan de civila inte betala så skjuts dem. Den här situationen måste lösas och milisen neutraliseras vid hotellet.

Den andra situationen hotar öns elförsörjning, ett större gäng ur milisen har intagit elkraftverket och håller ett antal arbetare som fångar. Milisen hotar att spränga verket om vi anfaller, det är därav av största vikt att vi anfaller med kraft för att hindra milisen från att utrymma och spränga verket.

SEKUNDÄRA MÅL:
  • Rädda civila och uppehåll eller framtvinga fred i området.
  • Träningsläger och fordonsförråd. Sök efter fler underrättelser
  • Ta reda på vilken stat som stöttar milisen och samla bevis
INFORMATION:

Tid och väder: 08:00, lätt molnighet med vind från väst


Hotnivåer:
Luftvärn: Låg
Min/IED: Låg

Materiel:
UN hjälm samt väst. AK-105, RPK (Contact DLC) samt Mk20 för skyttet.
VL nyttjar HKP15, Chinook, Littlebird.
TL nyttjar Sholef.
M2. Mån tumma