Author Topic: Operation Blåkulla  (Read 404 times)

Enfisk

 • 1:e Sergeant
 • *
 • Posts: 615
Operation Blåkulla
« on: 20 April 2019 kl. 17:20:47 »

Operation: Blåkulla


Regionen Tora Bora är mineralrikt samt tillgång till relativt stora oljebrunnar i de centrala delarna av landet. Tora Bora var fram tills slutet på WW2 en del av grannlandet Takistan, under denna regim har invånarna inte fått ta del av den rikedom som försäljning av naturtillgångarna givit nationen. Tora Bora blev istället Takistans soptipp där människoliv inte stod ivägen för exploatering av mineraler eller olja. Infrastrukturen i regionen är i princip obefintlig, de få byar där befolkningen bor är anslutna till varandra genom en slingrande grusväg som använts i århundraden för handel och transport.

Efter WW2 var Takistan ett mycket försvagat land där orolighetna bubblade under ytan. Missnöje med regimen resulterade snart i ett inbördeskrig som fick regimen att titta inåt och fokusera på andra håll än soptippen, Tora Bora. Oroligheterna inom nationen spred sig till slut till Tora Bora där upproret runt om i Takistan gett nytt hopp till befolkningen om att kunna slå sig fria från Takistan! Upproret blev kortlivat, då regimen snabbt gick in med militären och kallblodigt sköt ner upprorsmakare och demonstranter, allt för att behålla ett järngrepp om naturtillgångarna och de rikedomar som hör till.

Regionen har länge varit utsatt och exploateringen har fortsätter än idag. FN är sedan 2009 på plats med ett kompani. För att säkra vapenstilleståndet som råder i regionen mellan Takistani Armed Forces (TAF) och Tora Boras olika inhemska faktioner har FN placerat den Svenska truppen tillsammans med förhandlare och militära observatörer. Idag består den operativa styrkan av cirka 40 soldater. Uppgifterna för den Svenska styrkan har varierat genom tiderna, men i huvudsak är syftet att övervaka ingångna avtal, stötta hjälporganisationer och säkra området de verkar inom.

Vapenstilleståndet mellan TAF, de inhemska faktionerna och FN beskriver i detalj att FN tillsammans med hjälporganisationer får röra sig fritt i regionen för att stödja civilbefolkningen och hindra brott mot mänskliga rättigheter. Skulle TAF eller någon av de inhemska faktionerna bryta mot detta avtal har FN mandat att driva samtliga fientliga styrkor ur regionen.

Sjukvårdspersonal ur hjälporganisationen har under en månads tid slagit upp ett fältsjukhus i byn Skandarhar. Under natten till onsdag observerades skottlossning i byn samt att NL rapporterade in bepansrade fordon rullade in i staden. Detta ses som ett brott mot den vapenvila som råder, en oförlåtlig kränkning. NATO i samråd med FN beslutat att nu undsätta den personal IDAP har stationerad i byn Skandarhar samt driva den milis samt militär som intagit byn. Vi vet sen tidigare var TAF har sina posteringar och kommer även att slå mot dessa.

Kompaniet Sierra Lima ska utgå på patrull norrut för att undsätta sjukvårdspersonal från IDAP samt med kraft omöjliggöra för TAF att verka inom regionen genom att destruera militär infrastruktur och utposteringar.Karta över AO

Arkivbild över staden Skandarhar. OBJ KVASTSKAFT

Arkivbild på staden Sanaag Bari. OBJ BUS

OBJ - KVASTSKAFT: IDAP postering. Rädda sjukvårdspersonal.
OBJ - BUS: Destruera fientlig sambandscentral.
OBJ - GODIS: Nedkämpa Takistani Armed Forces postering.4st FV510 Warrior
8st LSV Mk. ||
1st MAN HX58 (TL)
2st M1097A2 (Ambulans med svenska flaggan)
2st M1078AP2 (lastbilar) som backup.

2st AH-6M
2st MH-6M
1st UH-60M (MEV)
1st CH-47F (Cargo only)
3st MAN HX58 (repair, rearm, refuel)


06:00. Extrem värme. Vinden håller 5 m/s. Lätt dimma.


IED hot: lågt
AA-hot:  Högt
Red-Air hot: Medel
Röda elipser på kartan är minering.
Det finns kvar civila i området. Undvik att nedkämpa civil personal.


« Last Edit: 20 April 2019 kl. 17:31:42 by Enfisk »
M2. Mån tumma

Murkelost

 • Junior Sergeant[E]
 • *
 • Posts: 600
Re: Operation Blåkulla
« Reply #1 on: 20 April 2019 kl. 18:58:41 »
VL efterlyser tillgång till Apache. Den har lyst med sin frånvaro länge. Med hänsyn till angivet red air hot behöver vi ha Apache att möta hotet med.
I need you to take a deep breath and find your balls. And when you find them, finish the fucking job.

Insane_Laughter

 • Junior Sergeant[E]
 • *
 • Posts: 165
 • Elevation 90* - Charge 0. Am I doing this right?
Re: Operation Blåkulla
« Reply #2 on: 20 April 2019 kl. 22:24:37 »
MAN HX58? TL approves! :D
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."
―Douglas Adams

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 35-40 medlemmar vid varje spel. Vi håller träningar varje onsdag där vi slipar våra färdigheter och utvecklar vårt spelsätt för att på söndagar lösa de svåra uppgifter vi blir tilldelade.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

* Senaste foruminlägg

Le Kalender

July 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 [23] 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Online

 • Dot Guests: 8
 • Dot Hidden: 0
 • Dot Users: 1
 • Dot Users Online: