Author Topic: OP Chapel Valley  (Read 859 times)

Viktor

 • Inaktiv Medlem
 • *
 • Posts: 1048
OP Chapel Valley
« on: 26 April 2018 kl. 19:19:57 »

Operation Chapel Valley


SITREP
Arc Valley har länge varit en omstriden plats i Takistan där de olika stammarna i området stridit om inflytande efter maktvaakumet som lämnats av västvärldens ingripanden. Efter år av konflikter har för 3 månader sedan en sårbar vapenvila skapats och humanitära insatser har äntligen påbörjats igen. International Development & Aid Project (IDAP) blev ansvariga för att sköta insatserna och de har nyligen fått upp ett temporärt tältläger inne i regionshuvudstaden Sheykheh. Världssamfundet har skickat in en bataljon från Sverige för att ansvarar för säkerheten i regionen, och det är kompani Sierra Lima som fått ansvar för just Arc Valley. För att mer effektivt kunna skydda IDAP-operationerna har en ny F.O.B. byggts i anslutning till Sheykheh men arbetet med att föra över material dit från F.O.B. Polar Bear har saktats ned av enstaka I.E.D-explosioner i området och kompaniet är fortfarande kvar i F.O.B. Polar Bear på fel sida dalen.

För en dag sedan kl. 06:00 lokal tid inträffande katastrof då en grupp stammar i området gått ihop i en ny allians och skapat TFA (Takistan Freedom Army) och slog med otrolig snabbhet ut ett flertal checkpoints kompani Sierra Lima satt ut i regionen - hela pluton Charlie Sierra är KIA. TFA har nu tagit kontroll över huvudstaden, tagit IDAP-arbetarna till fånga och kräver samtliga västliga styrkors omedelbara utträde ur regionen i utbyte mot deras frihet. Vi kan ej vara säkra på att arbetarna faktiskt fortfarande lever. Detta är ej acceptabla termer för FN och Sierra Lima har fått i order att med kraft frita IDAP-arbetarna och säkra upp Arc Valley igen.

På vägen mellan Sheykheh och F.O.B. Polar Bear finns ett antal nyckelpunkter som också behöver säkras upp. IDAP-arbetarnas säkerhet är viktiga, men vi har en lika stor skyldighet till hela befolkningen i dalen att se till att TFA inte förstör allt arbete som gjorts för att få fred och säkerhet i regionen.

BRIEF
Sierra Lima skall röra sig från F.O.B. Polar Bear i syd till OBJ Alexander i Nord i syfte att rensa ut Arc Valley på motståndsmän, skapa stabilitet i området samt rädda IDAP-arbetarna. På vägen skall Sierra Lima säkra upp nyckelpunkter som t.ex. IED-fabriker, rekryteringsstation er samt slå ut fiendens raketartilleriförmå ga. För att få reda på vart fienden placerat sitt raketartilleri behöver ni söka upp en lokal imam som säger sig ha information om detta. OBS att imamen har egen beväpnad vakt p.g.a. gårdagens händelser, dessa är ej fientliga.

Inne i huvudstaden Sheykheh finns tre uppgifter som skall lösas. Sierra Lima skall säkra TFA:s huvudbas (OBJ Gregory), säkra borgmästarens byggnad (OBJ Clement) som nu är TFA:s politiska högkvarter samt rädda IDAP-gisslan på OBJ Alexander. Notera att kartan ni har är utdaterat och visar ej korrekt OBJ Clement och OBJ Alexander.

Objektiv:
 • Francis - Möt imamem och fråga ut honom vart raketartilleriet är lokaliserat.
 • Urban - Ej markerat på karta just nu. Detta kommer vara platsen för fiendens raketartilleri. Säkra upp, detonera artilleriet.
 • Benedict - IED-fabrik - säkra upp.
 • John - Rekryteringsplats för TFA. De enda INTEL vi har om exakt vilken byggnad är att den skall vara "full av mattor". Säkra upp byggnaden, den befinner sig inom röd cirkel.
 • Leo -  IED-fabrik - säkra upp.
 • Gregory - TFA:s huvudbas. Säkra, detonera ev. farligt materiel på plats.
 • Clement - Borgmästarens byggnad, numera TFA:s politiska högkvarter. Säkra upp.
 • Alexander - Rädda IDAP-gisslan.


Målområdet

OBJ Francis och Benedict

OBJ John

OBJ Leo

OBJ Gregory, Clement samt Alexander

EGNA RESURSER

Då arbetet redan påbörjats att flytta över materiel till nya F.O.B:en är Sierra Lima något kort om materiel, framförallt i luft.

1 MH-6M
1 AH-6M
1 OH-6M

Skyttet har Land Rovers. Två per skyttegrupp samt fyra i buffert.
EB kör FV510 Warrior.

INTEL
Fienden är en milis av lätt beväpnade insurgenter. Technicals, lättare APC:er, raketartilleri. Vi förväntar oss inga lufthot.
AA-hotet bedöms som lågt, enbart ev. axelburna system.
Röd elips på kartan är minering.
Det rör sig gott om civila i området som är svåra att urskilja från insurgenter. Dubbelkolla mål.

Speltekniskt
Kartan vi spelar på är fortfarande under utveckling så den är inte färdig, några områden ser lite halvbra ut. Undvik gärna att vara i bergen t.ex., det kommer bara förstöra spelupplevelsen.

För att prata med imamem behöver ni bara “scrolla” på honom.
He's reaching for those grapes. He's trying to make his wine, and the wine's already sounding like a violin, that cheese and wine.

Viktor

 • Inaktiv Medlem
 • *
 • Posts: 1048
Re: OP Chapel Valley
« Reply #1 on: 28 April 2018 kl. 17:33:12 »


Bild på imam Basharat Zakhilwal. Känns igen på hans färgglada mössa.

Tid och väder
Tidig eftermiddag
Torrt och varmt
He's reaching for those grapes. He's trying to make his wine, and the wine's already sounding like a violin, that cheese and wine.

Reed Anderson

 • Menig 1kl.1
 • *
 • Posts: 26
Re: OP Chapel Valley
« Reply #2 on: 28 April 2018 kl. 22:03:02 »
Kompaniorder

Kompaniets UPG
Vår uppgift är att säkra Arc Valley och eliminera det nya insurgent rörelsen (Takistan Freedom Army) i området och deras verksamhets strukturer som IED fabriker, rekryteringsplatser och ev. Huvudkvarter från beordrad av FNs säkerhetsråd. Vi ska även rädda IDAP (International Development and Aid Project) volontärer som har blivit kidnappade och säkra borgmästarens hus vid staden Sheykhek.

Order:

Alpha Sierra
Transportera upp med Bravo till Kompani UFA.

Säkra up “Ringvägen” för Bravo pluton.

Säkra OBJ Benedict.

Bravo Sierra
Transportera upp med Alpha till Kompani UFA.

Understödja Alpha över “Kungabron”.

Hitta OBJ Francis (imamem) och få intellen.

Understödja Alpha över “Prinsbron”.

Säkra E4 norr om OBJ Benedict.

November Lima
Spanna mot fienden.

Assistera med Tango Lima med eldgivelser.

Victor Lima
Understödja med Hammer.

Transportera logistik och medevac vid behov.

Tango Lima
Understöd med granatkastare.

Assistera med logistik och sjukvård (ambulans).

Stående order (samtliga)
Order efter OBJ Francis och Benedict kommer under operationens gång.

Fienden:
Insurgenter med tillgång till äldre APC:er, raketartilleri och technicals, ev. luftvärnsvapen.
 
Civila:
Hög mängd civila rapporterad i området.

Terrängen:
En större dal med högberg vid öst och väst, med platt mark i mitten. Flertal floder och ån i områden. Flera mängd tätbebyggda städer.

ROE:
Inledningsvis endast bekämpa i självförsvar. APC’er och technicals är fritt att bekämpa. Bevara byggnader så mycket som rimligt.

Minor:
Minor finns i dem röd ellipsen.

Understöd:
Granatkastare
AH-6M (Beväpnad Littlebird)

Kompaniets ÅSA:
Inledningsvis kompani UFA, därefter efter säkrade LZ:or.

Ledning:
Kompaniledning sköts av AS (Reed Anderson, Fänrik). Ställföreträdande är BS (Ziwo, Fänrik).

Bild:


Insane_Laughter

 • Junior Sergeant[E]
 • *
 • Posts: 147
 • Elevation 90* - Charge 0. Am I doing this right?
Re: OP Chapel Valley
« Reply #3 on: 29 April 2018 kl. 01:23:04 »
Tango Lima har för tillfället ingen tillgänglig sjukvårdare, detta gör att ambulanstjänsten inte kan utföras fullt ut. Vi är dock redo att understöda med både logistik och granatkastare.
"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by."
―Douglas Adams

Reed Anderson

 • Menig 1kl.1
 • *
 • Posts: 26
Re: OP Chapel Valley
« Reply #4 on: 29 April 2018 kl. 11:16:07 »
Från Sierra Lima till Samtliga;

Ny resurs har mottagits från Alpha Pluton som kommer stödja Alpha Sierra med Plutonssjukvårdare samt JTAC. Med det i tanken kommer Tango Lima i första hand ansluta till Bravo Sierra och assistera dem vid behov. Klart Slut

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 35-40 medlemmar vid varje spel. Vi håller träningar varje onsdag där vi slipar våra färdigheter och utvecklar vårt spelsätt för att på söndagar lösa de svåra uppgifter vi blir tilldelade.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

* Senaste foruminlägg

Le Kalender

April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 [25] 26 27 28
29 30

* Online

 • Dot Guests: 6
 • Dot Hidden: 0
 • Dot Users: 4
 • Dot Users Online: