Operation Huntdown

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
ÖversteÖverste
Inlägg: 584
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation Huntdown

Inlägg av Kalle » fre 22 feb 2019, 19:29

Operation Huntdown

Av Nicko & Grimzone

Bild
Situation
Ryssland har under två år förberett och ökat sin aggression mot mindre länder i väst.
Syftet till varför Ryssland har börjat pressa länder i den norra delen av Europa är något oklart, spekulationer är att Ryssland behöver en utökat kontroll över Östersjön.

Sverige har under dessa två år stått på Finlands sida och försökt hjälpa till så mycket som möjligt, den lilla delen av civilbefolkningen som har flytt pga oroligheterna har Sverige tagit emot och erbjudit säkerhet.

Rykten om atombomber har utvecklats då man har sett misstänksamma fordon och nattliga rekognoserings grupper runt omkring Finlands huvudstad Helsingfors, befolkningen som bor nära gränsen till Ryssland har blivit evakuerade pga av dessa rykten.

Svenska soldater har blivit omplacerade och transporterade till gränsen mellan Finland och Ryssland för att snabbt kunna agera och stoppa Rysslands militär om en storskalig invasion skulle påbörjas.
Brief
SSG:s uppgift är att undersöka om rapporterna om Ryska atombomber är korrekta samt att trycka tillbaka de ryska militära förbanden som har etablerat på Finsk mark.

Vi vet att fienden har använt sig av den sydvästra flygfältet för att flyga in material och resurser för att kunna närvara en längre tid. November Lima har haft i uppgift att försöka få fram vad som händer i området under den senaste veckan med måttliga framgångar. Vi vet att OBJ MIRAGE är en väldigt viktig punkt för fienden och att viktig information flödar genom detta flygfält, detta innebär - leta efter dokument, datorer, kartor, bilder, allting som kan ge oss olika ledtrådar och bättre chanser att driva ut fienden.
Bild
Kartvy över FOB ENDER - OBJ MIRAGE

Bild
Bild på OBJ MIRAGE

Bild
Bild på OBJ MIRAGE

Primära Objektiv

OBJ MIRAGE
Återta flygfältet, få ut fienden från området och undersök flygfältet efter information om vad fienden gör.

OBJ HUNTDOWN
Leta efter intel hos fienden som kan leda oss till en eventuell atombomb, följ upp på ryktena om en atombomb och försök verifiera att de finns sanning i detta. Hittar vi bomben så skall den föras i säkerhet.


Egna Resurser
12x Coyote bilar - Bestyckade
2x Ambulans - Land Rover
2x M1123
1x Chinook HC2
3x UH 60M
4x AH 6M Little Bird


Intel
Civilbefolkningen är evakuerade.
Motståndaren förväntas vara av reguljär militär med goda resurser.
AA Hot - Låg
IED Hot - Låg

Tid & Väder
Eftermiddag, Solklart väder.
Låg risk för regn.