Operation Eastern Road

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
ÖverstesergeantÖverstesergeant
Inlägg: 708
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation Eastern Road

Inlägg av Kalle » sön 04 feb 2018, 02:52

Operation Eastern Road

Bild


SITREP
SSG har blivit placerade vid ön Malen som en del i den europeiska försvarsalliansens svar på Takistanska armens (TKA) offensiv i området. De takistanska styrkorna skapade sig initialt ett brohuvud genom att säkra en mindre ö i sydöstra delen av landet där de placerade artilleri och antiair för att kunna dominera sydöstra delen av huvudön. I samband med att europeiska försvarsalliansen började förstärka de lokala AFI styrkorna gick TKA in i ytterligare en offensiv då de landsatte stora mängder material och började anfalla norrut för att säkra AFIs största flygplats. Målet verkar vara att genom denna kunna föra in större flygplan med material och personal vilket snabbt skulle kunna medföra att de skulle säkrat området.


AFI har byggt upp en försvarslinje i centrala östra delen av landet för att kraftsamla mot TKAs offensiv. Då TKA dock har mer soldater och bättre material så är det en tidsfråga innan TKA lyckas bryta igenom försvaret. Senaste dygnet har även AFI styrkorna tagit artillerield från södra delen av landet.


Briefing
SSG skall infiltrera södra delen av ön i syfte att förstöra TKAs möjligheter att fortsätta sin offensiv. Detta kommer ske på två vis:

Alphapluton kommer att infiltrera området genom att hoppa fallskärm från hög höjd 4+ km höjd och förflytta sig in mot LZ Corton.

Väl på LZ Corton skall Alphapluton lokalisera och identifiera fientligt artilleri och förbereda att tillsammans med Bravopluton eliminiera detta.

Bravopluton kommer flygas över till huvudön och nyttja fordon med västkusten ned till LZ Corton. Det finns en ökad risk för sammanstöt med fientliga patruller denna väg och försiktghet skall nyttjas under förflyttningen söderut. Det finns en risk att fienden lagt ut mineringar i terrängen.OBJ SNOW Fientligt artilleri skall elimineras.

OBJ SUMMER Fientligt ammunitionsförråd, som används för att försörja offensiven, skall elimineras.


Exfiltration ur LZ Coron/västerut. Vi förväntar oss motanfall från norr i samband med att vi anfaller OBJ SUMMER då fienden upptäcker våra styrkor. AFI skall försöka binda upp TKA så länge om möjligt så att de ej kan understödja OBJ SUMMER.


INTEL
Fienden förväntas endast ha upprättat enklare försvarsverk i västlig riktning och förväntas ha förflyttat upp majoriteten av sina styrkor till offensiven.

Sydöstra ön är mycket välförsvarad och har både stora mängder antiair i form av shilkas och ZU-23or som försvarar området och skall därför undvikas av våra flygförband. Förväntad räckvidd av dessa är 2,5 km så försikthet skall nyttjas under detta avstånd.


Fienden i övrigt består av reguljära förband med APCer och enstaka BMPs.


Tid och Väder
03:10, soluppgång 04:20. Klart väder.


Bild

sigma
Menig (E)Menig (E)
Inlägg: 10
Blev medlem: tis 23 jun 2015, 13:07

Re: Operation Eastern Road

Inlägg av sigma » sön 04 feb 2018, 11:28

Vad blir det för flyg till VL?

Skriv svar