Kampanj: Aurora - Part 1: Spearhead

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1141
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Kampanj: Aurora - Part 1: Spearhead

Inlägg av Kalle » fre 14 apr 2023, 18:19


BildBildLivonia har under en längre tid befunnit sig i politisk kris med sitt grannland Qaniva, främst över ägarskap tungmetallsgruvor. Qaniva hävdar att dessa rättmätigt tillhör dem utifrån några historiska gränser som ledde bak till 1700 talet. Internationella sambundet har placerat sig på Livonias sida och har lovat att flyga in förstärkningar. Med denna vetskapen så beslutade sig Qaniva att framrycka med sin arme, Red Star, över gränsen för att snabbt säkra landet och dess infrastruktur.

Den Livionska armen lyckades med sin fördröjningsstrid och stoppade Red Army vid floden Jantar. Det är just vid floden som frontlinjen går just nu med båda sidorna ett stenkast ifrån varandra. De Internationella QRF styrkorna har landat alla landat på Lukow Airfield och håller på att förbereda sig för ett stort motanfall.

Det fientliga artilleriet gör det väldigt svårt för våra fredliga trupper att hålla sina försvarsställningar. Därför måste vi agera snarast med vårat uppdrag.
AO
BildBildSierra Lima har i uppgift att som de första trupperna att röra sig bakom fiendenslinjer oupptäckta för att kunna slå mot fiendens positioner som skjuter mot försvarsställningarna vid floden. Samt att slå ut AA positioner och all radiokommunikation vid basen. För att möjliggöra att resten av våra allierade styrkor ska kunna påbörja sina anfall. Om vi hittar någon intel så ska denna meddelas till Crossroads omedelbart för nya uppgifter.

Våra allierade kommer informera oss om händelser som skett i området just innan Red Armies anfall påbörjade under gårdagen. Som förknippas till objektiv Sidestep. Förbered er väl för alla slags situationer, vi har inte full intel om vad fienden förfogar över

(Vi kan använda oss av helikoptrar eller fallskärmshoppning för insättning in operations området. För helkoptrar gäller låg flygning. AA är aktivt i området men kan störas ut under 5-10 minuter av elektronisk krigföring)


Lipstick

Lipstick även kallat hjärtat i försvaret av området vid floden. har blivit övertaget av fienden och de var snabba med att upprätta basen och dess försvar. Våran uppgift att att smyga oss så nära som möjligt utan att bli upptäckta för att kunna slå mot målet. Vi kan förvänta oss ett hårt motstånd och QRF styrkor efter att vi blivit upptäckta. Det finns även uppgifter om att krigsfångar redan ska ha tagits och hållas vid objektiv Lipstick.
Bild

Sidestep


Informationen är knapphändig om målet. Vi har fått information om att vi ska undersöka området av våra Amerikanska allierade. De hade en sammanstöt i området just innan anfallet börjades från Red Army. Mer information följer vid brief där deras representater kommer berätta mer om situationen.
Bild


Bild
1st JAS
1st AH-64D
4st HKP14
1st HKP4
1st HKP14 Needle
1st Hercules
2st Littlebirds

HEMTT (Fuel)
HEMTT (Ammo)
HEMTT (Repair)

8st HMMWS
2 Ambulanser
3 Transport

Ingen NVG.
Ficklampor-
Threat detectors.
Sprängmedel finns vid briefing.
Skogshjälmar.


Bild


Om mer infomation kommer från Crossroads uppdateras detta inlägg.
Vi kommer inte samarbeta med våra allierade direkt. Men kommer märka av deras närvaro.

Tid mellan 0200 - 0400
Väder klart förväntas bli något molnligt. Samt viss dimma och en lukt av nyklippt gräs.
AA Hot: Medel - Högt.
Civila: Har flytt området