Operation: Revansch (Av Erk)

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1408
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Revansch (Av Erk)

Inlägg av Enfisk » fre 21 okt 2022, 23:33

Bild

SITREP:

Som en del av ett fredsbevarande uppdrag skickades svensk trupp för ett par dagar sedan till Virolahti, där främmande trupper tagit över makten. Väl på plats byggde vi upp två baser, F.O.B. Sisu och Camp Kalsarikännit. Sisu byggdes som huvudbas medan Kalsarikännit var en sekundär bas för träning och rekreation. Läget har hittills varit spänt men lugnt.

Vid spelstart har huvudbasen, F.O.B. Sisu för en stund sedan i princip totalförstörts av fientligt artilleri och de enda som verkar ha överlevt är vårt kompani, dock med lite begränsade resurser då huvuddelen av materielen fanns i Sisu. Vi befann oss på permission i Camp Kalsarikännit mitt i en trevlig filmkväll när Alpha Sierra meddelade vad som hänt och beordrade högsta stridsberedskap.

Fienden vet med största sannolikhet inte var vi befinner oss, eftersom de inte bombat oss ännu. Dock vet vi att de har flyttat fram flertalet luftvärnspjäser (Troligtvis Shilkas, men inte bekräftat) för att begränsa vår förmåga att röra oss fritt i området.

ORDER:

För att kunna öppna upp möjlighet för förstärkning och leverans av ny materiel behöver vi hitta och slå ut fiendens starka positioner samt förstöra relevant materiel så att den inte kan användas mot oss igen.

Vi bör också ta oss till F.O.B. Sisu för att ta reda på om någon materiel som vi kan använda klarat sig. Om inte, ska vi se till att ingen skyddsvärd materiel är kvar i fiendens händer.

Där tillfälle ges, bekämpa fientliga positioner och trupp för att visa att ingen slår på svensk trupp ostraffat.

UNDERRÄTTELSER:

Via NATO har vi fått ta del av amerikanska spionsatellitbilder. Enligt deras analytiker är både start och taxibanor på Sisu förstörda. Flertalet vrak syns även på bilderna.

Vidare satellitspaning visar även att fienden har stor aktivitet kring en fabrik i området. Senaste underrättelserna var att denna fabrik är utrustad för att bygga och serva fordon. Troligtvis används denna fabrik för att reparera fiendens materiel, men exakt verksamhet är oklar.

Modiga individer ur lokalbefolkningen har lyckats ta bilder på vägspärrar i området, men de hade inte möjlighet att ge exakt position på dessa.

Artilleriradar kunde endast ge ett grovt område på var fiendens artilleri skjöt ifrån. Detta område är markerat med en cirkel på kartan.

HUVUDSAKLIGA MÅL:

Hitta och slå ut fiendens artilleri
Se vilken materiel som finns att rädda vid F.O.B. Sisu och förstör resten
Stoppa deras aktivitet vid fabriken

SEKUNDÄRA MÅL:

Slå ut fiendens flygfält
Slå ut de vägspärrar och andra koncentrationer av fiender ni hittar

INFORMATION:

Tid: 17:00
Väder: Klart
Civila: Mycket få
Luftvärn: Högt hot, troligtvis Shilka
Materiel: Begränsad (exakt vad ni har blir får ni reda på vid spelstart)
M2. Mån tumma