Operation: From Dusk till Dawn

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Kalle
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1208
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Operation: From Dusk till Dawn

Inlägg av Kalle » ons 02 feb 2022, 00:54

Bild


Bild

Colombias president él Mono har begärt stöd av det internationella samfundet pga oroligheter i landet. Då Swedish Strategic Group saknade annan uppgift kommande söndag togs beslutet att skicka oss för att assistera.

Efter en längre tids politisk kris, där valresultatet som ledde fram till él Monos vinst ifrågasatts, anslöt sig en större del av de militära styrkorna till rebellstyrkorna i landet. Detta föranledde ett större inbördeskrig där él Mono lyckats göra stora framsteg genom att slå ned både militären samt den upproriska civilbefolkningen. Signaler från t.ex. Röda korset har skickats om att denna nedslagningen i vissa fall kan ha gått till lite väl våldsamt....

Orsaken till begäran av stöd är att de militära styrkorna, ledda av general él Pendecho, enligt uppgift har fått tillgång till kemiska stridsmedel som de hotar att använda mot huvudstaden om inte él Mono kliver ned och lämnar över makten. Exakt position på dessa stridsmedel är inte kända och Swedish Strategic Group har därför i uppgift att lokalisera intel om dess position och därefter eliminera dessa. De kemiska stridsmedlen består enligt uppgift av en kombination av kväveoxidul, dikväveoxid och salpeteroxid som kan orsaka sinnesförändringar.


Bild
SSG har infiltrerat ett område av Colombia som styrs av él Pendechos styrkor i väntan på att få tillgång till intel som kan leda fram till positionen på de kemiska stridsmedlen. Under natten har vi fått information om att en korrupt forskare kodnamn Rocurium är har arbetat på de kemiska stridsmedlen och sannolikt känner till deras position. Då detta sannolikt är den bästa ledtråden vi kommer få så kommer vi utgå under tidig morgon i syfte att lokalisera och omhänderta denna individ i syfte att extrahera intel om stridsmedlens position. Enligt intel så befinner han sig på sitt lantställe så vi kommer att röra oss mot denna position, säkra målet och söka området efter eventuell intel. Området förväntas vara lättförsvarat men det finns ett flertal militära installationer i närheten så att från att vi går in har vi begränsat med tid innan fienden har mobiliserat och kommer ge sig ut för att jaga efter oss.

Hela området är försvarat av él Pendechos styrkor och oavsett vår position i landet kommer vi sannolikt bli anfallna av dessa då vår närvaro blir känd. Det finns med andra ord ett självintresse av att minimera vår tid på objektiven samt undgå upptäckt så långt som möjligt.

Bild
OBJ Putta - Lokalisera forskaren kodnamn Rocurium.

Sök intel om kemiska bombernas position och eliminera dessa med hjälp av sprängladdningar (lämna området innan för undvika kontamination).

Bild
Kryssmarkeringar - Förstör utmarkerad kommunikationsutrustning i syfte att minska chanserna att fienden skall kunna samordna sitt försvar mot våra trupper.

Bild

Bild


Bild
Patrullbåtar till skyttet
VL försörjs av amerikanska flottan från USS Freedom
Hueys för transport
Chinooks
MH-6M med AGM-114K (Hammer)

Mortars i främre lägre, större pjäs på USS Freedom.

Bild


Bild
Väder: Klart och fint väder med lätt havsvind.
Tid: Tidig morgon, lite mörkt ännu... Morgondis.
Minhot: Vem vet?
AA hot: Absolut! Förväntas främst runt militärinstallationer, flyg lågt!
Civila: Finns och skall undvikas då de är lojala med rebellstyrkorna.


Bild

Användarens profilbild
Enfisk
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1442
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: From Dusk till Dawn

Inlägg av Enfisk » ons 02 feb 2022, 15:22

Cool bild och fräsch brief!
M2. Mån tumma

Användarens profilbild
Snaz
Specialist IV (E)Specialist IV (E)
Inlägg: 28
Blev medlem: tis 29 sep 2015, 13:11
Ort: Norberg

Re: Operation: From Dusk till Dawn

Inlägg av Snaz » sön 06 feb 2022, 17:48

med tanke på att vl har tillgång till hellfires får NL laser designators?

Kalle
VicefänrikVicefänrik
Inlägg: 1208
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: From Dusk till Dawn

Inlägg av Kalle » sön 06 feb 2022, 17:54

Vi fixar det med ZEUS vid spelstart! En laserdesignator coming up.

Skriv svar