Operation: Takistan Lifeline

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1123
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Takistan Lifeline

Inlägg av Enfisk » sön 07 feb 2021, 16:06Bild
Den svenska plutonen Sierra Lima med tillhörande specialenheter är på plats i Takistan och deltar i FN:s fredsbevarande arbete. Huvudsaklig uppgift för det svenska bidraget är att stötta de humanitära insatserna i landet av bland annat IDAP samt att samla uppgifter om insurgenternas närvaro i landet.

Hösten 2020 var en turbulent tid för Takistan. Insurgenternas närvaro ökade markant och även våldsbrott mot IDAP personal samt material. Oskyddade transporter med material av förnödenheter är inte längre möjligt, alla konvojer utan militärt skydd blir antingen sprängda eller överfallna och länsade.

Sierra Lima ansvarar numera ensamt för transport av förnödenheter ut till de få fältsjukhus som behandlar civila i Takistans många byar. Sjukhusen är ofta utsatta för hot och attentat utöver att ha fullt upp med skadade civila. Sjukhusens funktion är vital för att det civila livet i Takistan ska fungera.

Bild
Dagens huvuduppgift är att transportera månadens förnödenheter till tre IDAP fältsjukhus i Takistan. Den svenska plutonen Sierra Lima har konvojfordon uppställda i den gamla Tyska utposten i Garmsar. Området är bevakat av Takistanska polisen tills vi anländer.
Bild
Bild

Sekundär uppgift är att söka intel på insurgenterna genom förhör av civila och genom spaning. Skulle chansen ges att nedkämpa kända insurgenter och eller deras tillhåll så har vi godkännande att nedkämpa sådana.

Bild
IDAP Falar - Leverera sjukvårdsmaterial.
BildIDAP Rasman - Leverera sjukvårdsmaterial. Plocka upp 2 sjukvårdare för transport till Mulladost. Leverera Polisbil till markör "Takistan Police".
Bild
Bild


IDAP Mulladost -
Leverera sjukvårdsmaterial. Avlämna 2 sjukvårdare.
Bild

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 0800
IED hot: Medel
AA hot: Lågt
Civila: Medel


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/j1uAhzq
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Murkelost
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 792
Blev medlem: tor 10 nov 2016, 23:49
Ort: Arvika
Kontakt:

Re: Operation Takistan Lifeline

Inlägg av Murkelost » sön 07 feb 2021, 23:41

Från VL1's sida kul och se att Osprey (Hammer varianten) var med på op. Aktuell farkost har en god förmåga att bedriva effektiv och precis eldgivning så VL ser gärna aktuell farkost återkommande då de vore kul att nyttja den mer regelbundet (tumme upp).
Get to da choppah!

Skriv svar