Operation: A Christmas Carol

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: A Christmas Carol

Inlägg av Enfisk » tis 15 dec 2020, 23:06Bild

Ett år fyllt av allt annat än glädje. Ett år i pandemins tecken- Ett år i sorgens tecken. Men så här i juletid vill vi glänta på dörren till en högtid fylld av glädje och kärlek. Frosten biter hårt i natten. Snön gnistrar och glimmar. Stjärnorna syns tydliga under en klar Himmel. Svenskarna i insatskompaniet SSG drömmer om en jul hemma i Sverige med nära och kära. En jul i frid. Barackerna är pyntade med glittrande glädje och en tro om hopp. Julefriden börjar sakta infinna sig…

Först ut med ett vaccin går Ryssland i fronten utan dokumenterade officiella kliniska tester. Ett mindre Läkemedelsbolag vid namn SokoRov Meditsinskye Preparaty (S.M.P) lanserar SANTA, lagom till jul. Det har dock också länge viskats om ett smuggelvaccin från Ryssland. Ett vaccin som enligt all tillgänglig INTEL nu tycks ha tagit sig över gränsen till Finland. Sluga, morallösa affärsmän som förhandlat indirekt om människors liv med ett verkningslöst och presumtivt dödligt preparat. Det finns all anledning att tro att smuggelvaccinet och SANTA tillhör samma avsändare.

De gamla slagorden ”Finlands sak är vår” kunde ljudligt höras i Sveriges regeringskretsars korridorer. Man tog ett rekordsnabbt beslut att placera svenska trupper i Finland för att assistera i övervakning och säkerhet vid och kring den ryska gränsen.

Nu, med SSG stationerade i Finland, nära den ryska gränsen kommer plötsligt larmet om hur SANTA förts in med hjälp paramilitära trupper.

Bild
Det är en iskall mycket tidig morgon den 20 december. Snön virvlar ner i morgonmörkret likt svävande vintriga blomsterblad. Snön som fallit över det finländska landskapet har under natten lagt sig som en tung gnistrande kritvit filt. Larmet som plötsligt ljuder över barackerna känns overkligt överraskande, även om alla tålmodigt väntat på det distinkta ljudet. Det är dags – Finlands sak är verkligen vår.

Finska underrättelsetjänsten har en tid haft ögonen på Direktören för S.M.P - Evgeny Sokorov.
En affärsman utan skrupler och samvete, känd för att verka på båda sidor om den rysk-finska gränsen. Hans sätt att bedriva affärer har alltid varit gnidna, snåla och till och med elaka, men alltid inom lagens ramverk. Av just denna anledning går han under öknamnet Ebenezer Scrooge.

Nu har det uppdagats att det är just denne Scrooge, Direktör för SokoRov Meditsinskye Preparaty, ligger bakom smugglingen av det presumtivt livsfarliga preparatet SANTA. Vi ska ha tydlig förståelse att Scrooge troligen redan förstått av någon är honom på spåren. Därför har han börjat agera aggressivt för att iscensätta sin distribution av SANTA. Till sin hjälp har han paramilitära trupper understödda av rysk teknik.
En lastbilskolonn lastat till bredden med vad vi tror är SANTA har siktats av November Lima. Kolonnen står parkerad i väntan på att rulla ut för illegal distribution. Vidare har vi också fått in misstanke om att en SANTA lagerhålls på annan plats på den finska sidan.Bild
Objektiv FORMER CHRISTMAS
Prio 1: Säkerställ existens av SANTA
Prio 2: Slå ut samtliga fordon innan kolonnen rullar ut för distribution.
RoE: Då vi misstänker många civila chaufförer i området ska inte spräng nyttjas initialt.

Objektiv FUTURE CHRISTMAS
Prio: Säkra område samt spräng lager med troligen SANTA
RoE: Vidare misstankar om civil arbetskraft innebär initialt förbud att använda spräng.

Objektiv SCROOGE
Prio 1: Säkerställ PID (Positive ID) på Evgeny Sokorov (Scrooge)
Prio 2: Om möjligt för SCROOGE till FOB för vidare förhör.
RoE: Undvik spräng. Vi behöver Scrooge levande.

Bild
Kontroll av eventuell SANTA görs av FOX ALPHA då Kalle besitter korrekt och relevant information 😊 (God jul, Kalle inte ens när vi spelar kommer du undan)

Bildmaterial: https://imgur.com/a/MEVgBAZ

Bild
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Ozze
InaktivInaktiv
Inlägg: 39
Blev medlem: ons 26 dec 2018, 19:37

Re: Operation: A Christmas Carol

Inlägg av Ozze » tor 17 dec 2020, 15:03

Fan va fint skrivet! :,)
Öfver Djupen Mot Höjden

Kalle
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 817
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: A Christmas Carol

Inlägg av Kalle » tor 17 dec 2020, 22:07

Stod väldigt lite om redair i brief men utifrån videon kommer jag utgå från att det existerar!?

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: A Christmas Carol

Inlägg av Enfisk » fre 18 dec 2020, 00:49

NL:s bedömning av redair hotet:
Fienden nyttjar två oidentifierade flygfarkoster. Unikt är att dem rör sig på låg höjd i hög hastighet. Enligt observationer är undersidan målad rostfri röd färg och ovanför moln-linjen vitt med blåa detaljer. END INTEL
M2. Mån tumma

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 1011
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: A Christmas Carol

Inlägg av Enfisk » fre 18 dec 2020, 14:52

Bild
M2. Mån tumma

Skriv svar