Operation: Blue Salvation

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FanjunkareFanjunkare
Inlägg: 984
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Blue Salvation

Inlägg av Enfisk » fre 26 jun 2020, 23:43Bild
För ett halvår sedan annekterade Ryssland officiellt regionen Hellanmaa i sydöstra Finland efter nästan ett år av sammandrabbningar och öppet krig mellan Finska militären och de Ryssland kallar för "medborgarrörelsen". NATO har ännu inte agerat mot denna invasion av Finland utan har försökt att få till en diplomatisk lösning. Medans diskussioner och möten pågår bakom kulisserna pågår kriget för fullt.

Sverige har varit passiva sedan oroligheterna startade men fördömde annekteringen av Hellanmaa området av Ryssland. Det är dags att vi undsätter våra finska bröder på andra sidan östersjön och driver ut vår gemensamma fiende ännu en gång.

NATO hade en framskjuten postering i byn Hööpakka som hade ansvaret att förhindra att militära fordonskonvojer passerade mellan den sköra frontlinjen som skiljer "medborgarrörelsen" och Finlands militär. Den har inte rapporterat in sin dagliga status och befaras ha blivit nedkämpad av fienden. Vår första uppgift är att ta oss dit och omhänderta den utrustning (om det finns något kvar av posteringen) samt rädda de NATO soldater som fanns på platsen.

Bild
Sverige skickar sitt mest kapabla kompani, Sierra Lima, som också råkar ha två dagar kvar tills sommarledigheten. Plutonen samt dess specialistroller inom spaning, artillery och flyget, ska agera spjutspetsen i ett fullskaligt anfall mot fienden.

Fienden har ställt upp fordon och materiel som tycks vara mobila missilplattformar i norr vid staden Kokkila. Dessa fordon är sammankopplade med fiendens ledningsplats i den gamla hönsfarmen strax öst om byn Taipale. Det är därför av högsta vikt att vi nedkämpar fiendens förmåga att avfyra missiler genom att slå ut ledningsplatsen och efter dokumentation, destruerar all form av utrustning som kan användas för att sköta avfyrning av missiler.

Bild
OBJ QUICKREACTION: Fienden har intagit NATO postering, driv dem därifrån och undsätt NATO personal
OBJ RED RAIN: Merborgarrörelsen verkar ha modifierat sina lastbilar till artilleriplattformar. Dokumentera och destruera.
OBJ COMMANDO: Medborgarrörelsens ledningsplats. Här bör det finnas gott om INTEL om rörelsen och vilka dem är. Nedkämpa fienden samt grip ledare inom rörelsen som kan ha INTEL.
Bild

Bild

1st Cykel (NL)
1st HEMTT (TL)

6st UH-60
1st AH-64D
3st HEMTT (Fuel, Ammo, Repair)

Bild

Väder: Växlande molnighet, varma vindar från söder.
Tid: 0300
IED hot: Lågt
AA hot: Lågt
Civila: Inga


Länk till bilderna: https://imgur.com/a/S7o3RJT
M2. Mån tumma