Operation Old Remain

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Nabel
VicekorpralVicekorpral
Inlägg: 52
Blev medlem: mån 02 nov 2015, 16:38

Operation Old Remain

Inlägg av Nabel » tor 13 sep 2018, 12:32

Bild


större bild: härSitrep
Under 70- och 80-talet växte det snabbt en rebellrörelse inom EU. De var emot den riktning EU ville föra länderna inom unionen mot och de lagar som EU påtvingade länderna. Vid slutet av 80-talet så gick gruppen från fredliga demonstrationer mot våldsaktioner och började koordinera terrorevent runt om i EU.

Gruppen som nu är känd som NEU var under tidigt 90-tal utspridd över flera länder och hade inte ännu en tydlig ledningsstruktur så blev deras attaker små, men många och utspridda över flera länder. Lokala poliser och säkerhetspoliser fick jaga gruppens olika celler utan att kunna klippa huvudet av ormen.

I början på 90-talet så klev en ledare fram ur leden och eskalerade frekvensen för attackerna mot EU institutioner och sympatisörer. NEU mer eller mindre annekterade ett område där dom upprättade ett fotfäste och bas för sina operationer. Underrättelsetjänster runt om i EU började öka sin närvaro i området och enligt ryktet kidnappa, avrätta NEUs medlemmar. Responsen från NEU blev att dem tog till vapen och startade ett inbördeskrig startades i Smirland i mitten av 90-talet.
Nu har en ny generation växt upp efter händelserna på 70 och 80 talet och gammal bitterhet från gamla NEUs åsikter har återuppstått. De följer samma mönster med terrordåd och propaganda. Men den stora skillnaden från tidigare är att de ha lyckats snabbt få tag på ett stort antal vapen. Detta resulterade att de snabbt slog mot den danska ön Malden och tog ut den lilla befintliga militära närvaron Danmak hade där. Nu har de tagit lokalbefolkningen som gisslan om de inte får som de vill i EU.

Sierra Lima råkade vara i området och kallades snabbt in.

Bild

Brief
Sierra Limas uppgift på Malden är att skydda lokalbefolkningen, upprätta en säker plats i en stad med hamn som kan användas för att evakuera civilbefolkningen via båt. Sekundära objektiv är att lära sig vem som är ledaren över den lokala ledaren av NEU och gripa han. Underrättelsetjänster vill ha han för intel mot resterande celler inom NEU. Vi ska även leta efter bevis på vem som finansierar gruppen. Då gruppen snabbt lyckades få ihop ett stort arsenal med vapen m.m. så är det viktigt att får reda på vem som är förser gruppen med dessa resurser.

Objektiv
Objective Safe Harbor – Säkra en hamn för evakuering av civilbefolkning
Objective Piggy Bank – Hitta intel om hur NEU finansieras
Objective High Tower – Hitta och ta i fångskap personen som leder NEU på Malden

Egna Resurser
SL jobbar just nu på att få tag i fordon m.m. för att hjälpa vårat övertagande av staden. Detaljer kommer.

Intel
Fienden är varierande, innehåller mycket nya rekryter utan erfarenhet samt en del fd militära medlemmar. De har utrustat lokala resurser för att fördriva strid som t.ex. sätta en KSP på taket av en pickup. De har även utnyttjat minor för att limitera en eventuell fiendes alternativ.

Användarvisningsbild
Nabel
VicekorpralVicekorpral
Inlägg: 52
Blev medlem: mån 02 nov 2015, 16:38

Re: Operation Old Remain

Inlägg av Nabel » sön 16 sep 2018, 10:46

Egna Resurser
Blackfish(med mekaniska problem, kommer inte användas under de första 45 min)
Little Bird
Needle
Black Hawk
2st AH-6M
Gripen

5 st Mk.V SOC

NL & TL har Quad Bikes gömda på ön under markör Gömda Resurser

Skriv svar