Operation: Keitto Kerma Aftermatch

Moderator: S2 Uppdragsgruppen

Användarvisningsbild
Enfisk
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 595
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Operation: Keitto Kerma Aftermatch

Inlägg av Enfisk » fre 18 maj 2018, 00:09

Bild


Operation: Keitto Kerma Aftermatch
[url=https://imgur.com/a/Klp3yE4[/url]


SITREP
För ett halvår sedan annekterade Ryssland officiellt regionen runt om staden Ruha i sydöstra Finland. NATO har ännu inte agerat mot denna invasion av Finland utan har försökt att få till en diplomatisk lösning. Medans diskussioner och möten pågår mellan bakom kulisserna och diplomater på ambassader samt av politiker, pågår kriget för fullt. Hittills har båda sidor enats om att inte använda indirekt eld, bombningar med hjälp av flyg och tyngre stridsfordon, detta för att försöka stagnera kriget och minimera antalet dödade samt skadade.

Sverige har varit väldigt passiva sedan oroligheterna startade men fördömde annekteringen av Ruha området av Ryssland. Det är dags att vi undsätter våra finska bröder på andra sidan östersjön och driver ut vår gemensamma fiende ännu en gång.
Så lät det för två veckor sedan. Kompaniet som Sverige skickade för att med kraft slå hål på fiendens försvarslinje längs med floden i Ruha lyckades med detta och mer. Flygplatsen i sydöst samt staden Kaaranmännikkö där fienden hade sin ledningsplats. Efter att fienden dragit sig tillbaka med huvuddelen av sin trupp återstår nu endast mindre mekaniserade trupper av fienden.

Kompaniet återvände till FOB med intel, laptops och en drönare som vi satte våra bästa dataknäckare från FRA på att hämta ut information från datorerna.

Ur informationen kan vi nu presentera att fienden mycket riktigt är Ryssland som har anfallit, det har också funnits två milisgrupper med under anfallet som fortfarande är aktiva inom Ruha området. Ryssland har också gripit civila som motsatte sig ockupationen och fört dessa till okänd plats. Milisgrupperna tros nu ha övertagit ansvaret och materialet som Ryssland lämnat under deras reträtt vilket innebär att vår uppgift att säkra Ruha kvarstår.

BRIEF
Vi är på plats i F.O.B Mäkelä som är belägen på flygplatsen i sydöst. Vår uppgift är att återta kontrollen och driva ut, gripa eller nedkämpa de milisgrupper som är aktiva i området. Civila i området lever i misär och kan inte ta sig ut ur området, ingen kan lita på någon då många civila också bär vapen samt spanar åt milisen.

För att lugna ner situationen och markera att vi nu ha kontroll över Ruha ska vi upprätta två checkpoints vid OBJ CHECKPOINT, markerade på kartan med blå text “checkpoint”. Alla fordon ska inspekteras och samtliga i fordonet ska förhöras och visiteras. De som ej är villiga att samarbeta ska gripas.

Utöver en maktuppvisning och polisiärt arbete har vi fått order om att upprätta en reparationsplats för fordon, där den gamla macken står vid OBJ CHECKPOINT. Den kommer att nyttjas av IDAP efter Ruha anses säkert. Checkpointsen bygger vi själva och kommer att lämnas över till Lestlands hemvärn som är påväg mot Ruha. När de kommer fram är vårt polisarbete avklarat.

Uppgiften kvarstår, Ruha området ska säkras, detta ska uppnås genom att förstöra numera milisgruppernas posteringar. Enligt flygspaning ska det finnas en bas väst om Ojalankylä (Obj - intel). Milisen har även en större fordonsdepå i staden Pihlajamaa (Obj Fields) som ska destrueras.BildBildBild

Primary Objectives
OBJ - CHECKPOINT: Upprätta vägspärrar tills Lestlands hemvärn tar över posteringen.
OBJ - INTEL: Säkra milisbas samt destruera material.
OBJ - FIELDS: Säkra fordonsdepå samt samla intel.


Secondary Objectives
Samla intel samt sök efter civila som hålls gisslan av milisen.

EGNA RESURSER
2st UH-60M
1st UH-60M MEV
2st AH-6M
4st HEMTT (2 ammo, 1 bränsle, 1 repair)
4st FV510 Warrior
Skyttet har Jeep Wranglers (3st per grupp)
6st M1078A1P2-B (M2) lastbilar
2st Land Rover Ambulance
4st Land Rover Hardtop för enablers

INTEL
Röda elipser är minfält. Material för att upprätta vägspärr står runt lastbilarna. Samtliga objekt runt dessa går att bära/lasta in, mha ACE. Extra taggtråd står runt 2 av lastbilarna om grupperna vill konstruera ett vägspärr enligt konstens alla regler. 2st lastbilar har material som ska lastas in, transporteras och placeras ut vid macken vid Obj Checkpoint för att uppgiften ska vara uppnådd. Sista två lastbilarna har material för att upprätta vägspärr och skydd för eldställningar runt omkring dessa.

Tänk på att AI:n inte är bäst på att köra bil. Vidta försiktighet.

M2. Mån tumma

Kalle
ÖversteÖverste
Inlägg: 584
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: Keitto Kerma Aftermatch

Inlägg av Kalle » fre 18 maj 2018, 00:20

Älskar att fienden flyttat på sina minfält :D

Användarvisningsbild
Enfisk
FörstesergeantFörstesergeant
Inlägg: 595
Blev medlem: mån 28 sep 2015, 20:44

Re: Operation: Keitto Kerma Aftermatch

Inlägg av Enfisk » fre 18 maj 2018, 20:27

Uppdatering: Som SSG:s främsta spanare upptäckte under natten har fienden jobbat hårt med att flytta samtliga gamla minor vi behövde navigera runt för två veckor sedan. Idag släppte fienden en intern video på arbetet ifrån ett av dessa minfält.

Videon var tänkt att användas internt av milisen som en infomercial angående faran med minröjning för hand.


Bild

M2. Mån tumma

Kalle
ÖversteÖverste
Inlägg: 584
Blev medlem: sön 02 maj 2010, 23:01

Re: Operation: Keitto Kerma Aftermatch

Inlägg av Kalle » fre 18 maj 2018, 23:27

Du är bäst fisken ;D ;D

Skriv svar