Author Topic: Operation: Silent Mist  (Read 350 times)

Enfisk

  • 1:e Sergeant
  • *
  • Posts: 615
Operation: Silent Mist
« on: 16 March 2019 kl. 15:30:37 »

Operation: Silent Mist (av Hoffa)När Venezuela sakta men säkert började gå mot ruinens ekonomiska brant och med en president som inte skötte sitt ämbete började den lilla ön i norr fundera på sin självständighet.
Den dåvarande Tanoiska guvenören Carlos Gueterrez – Gomez inledde en stark kampanj för självstyre.

Ön Tanoa, strax utanför Venezuelas norra kust, utropade sin självständighet för fem år sedan. Under en kortare inledande period behövde den nya presidenten en militär närvaro som skulle agera som både polis och nationell säkerhetsstyrka. Detta för att få stabilitet i det politiska klimatet efter den tid då självständigheten skulle präglas. I en överenskommelse med USA skickades trupper såväl som militära rådgivare för att bistå med detta.
Under 2017 pågick flertalet hätska diskussioner kring USAs närvaro. Många ansåg att Tanoa blivit en bas för amerikanska intressen att överblicka och genomföra operationer i Venezuela på grund av den alltmer växande droghandeln. I slutet på 2017 drog den amerikanske kontroversiella presidenten Tonald J Drump ner rullgardinen till ett totalt mörker för Tanoa. I ett twitter inlägg skrev han;
Quote
” The president of Tanoa is nor but a child and USA will not act as his parent anymore”.

Den amerikanske presidenten drog genast tillbaka alla hjälpande organ från Tanoa. Landet som tack vare tidigare hjälp från USA stod nu utan direkta resurser inom flera områden.
Den tanoiska presidenten Carlos Guiterrez Gomez var nu tvungen, på orimligt kort tid, att mobilisera sin relativt svaga armé för att upprätthålla ordningen. Eftersom ekonomin också var i kraftig gungning tog han tog beslutet att släppa in den ryske miljardären Dr Sergei Ustragonov och på så sätt försöka stabilisera den omedelbara monetära krisen.
Ustragonov som länge officiellt letat efter en ”egen” paradis-ö nappade nästan ögonblickligen på erbjudandet. Genom att tillskjuta pengar kunde nu den ryske miljardären genomföra ett antal krav. Bland dessa så kom några att hamna i offentlighetens rum. Dr Sergei Ustragonov fick således sin paradis-ö, sin titel som förste rådgivare åt presidenten samt möjlighet att etablera sin dröm om ett forskningscentrum med fokus på att en gång för alla besegra cancer.
Tanoa lyckas på rekordtid, tack vare Ustragonov, hamna på rätt köl med sitt prekära ekonomiska läge när världen plötsligt nås av nyheten om president Guiterrez död…

Dr Ustragonov, som förste rådgivare, åberopar ett avtal som tidigare inte sett offentlighetens ljus. Tanoa får över en natt en ny president.
En helsvensk delegation från IDAP, stationerad i Venezuela, får omedelbart nya direktiv och skickas med ilfart till Tanoa för att observera och rapportera kring det mycket speciella politiska läget som råder på den lilla självständiga ön. Det dröjer dock hela två veckor innan organisationen släpps in i landet - Och då med mycket strikta restriktioner kring hur och var de får röra sig på ön.

I en första rapport från IDAP, signerad Erik Hammarstedt, skriver han att situationen tycks vara försiktigt stabil. Med endast några få humanitära insatser så tycks det trots allt som om den självutnämnde president Ustragonov har läget under kontroll.

2018-11-14
Alla kontakt med delegationen från IDAP har förlorats. Tanoa har tillfälligt stängt sina gränser från omvärlden.

2018-11-16 [uppsnappat mobilsamtal från Erik Hammarstedt] [CIA]
Quote
”…..det har kommit till vår vetskap…Dr Ustragonov…ej cancerforskning…trolig utveckling av biologiska stridmedel…oklart huruvida…annalkande omfattande terrorattentat”

Militärt
Till sitt förfogande har Dr Ustragonov tillgång till Tanoas hela militära styrka då han numera agerar som dess överbefälhavare. Vi gissar, och det är med största sannolikhet, att han även har en mindre inhyrd skara legoknektar som har sitt troliga ursprung i före detta Spetznaz. Dessa tros agera som primära vaktstyrkor kring de viktigaste punkterna.

Misstänkta faciliteter
I dagsläget har vi ingen exakt information kring var dessa faciliteter finns utplacerade. Med hjälp av satellit-bilder har vi dock ringat in ett par områden som är tydligt intressanta.

High Value Target (HVT)
Information kring var Dr Ustragonov befinner sig är högst osäker. Det är dock tänkbart att han befinner sig på någon av de misstänkta faciliteterna. Det är emellertid högst sannolikt att HVT har en flyktplan som kan komma att iscensättas om och när vår närvaro blir tydlig.

FOB MIST
En specialstyrka bestående av CIA operatives och US DELTA har landsatt på sydvästra ön. Där har de utan motstånd säkrat Balas övergivna flygplats. Det är tänkbart att ett fåtal patruller kan befinna sig i närområdet öster om flygplatsen. De amerikanska styrkorna har till uppgift att successivt säkra detta området samt hela sydvästra ön.

På grund av svåra diplomatiska förhållanden som råder gentemot USA så har Swedish Strategic Group Task Force med plutonen SIERRA LIMA i spetsen blivit ombedda att i största hemlighet infiltrera Tanoa för att få klarhet i rådande situation samt lösa den.Karta över AO

Bild tagen mha drönare över misstänkt anläggning

Bild tagen mha drönare över misstänkt anläggning

Bild tagen mha drönare över misstänkt anläggning

Gammal bild på Dr Ustragonov

Mini OBJ Storage - Infiltrera faciliteten och sök intel
Mini OBJ Shipping - Infiltrera faciliteten och sök intel
Mini OBJ Money - Infiltrera faciliteten och sök intel


OBJ PROCESSING - Med hjälp av insamlad intel. Destruera facilitet.
OBJ OVERTHROWN - Med hjälp av insamlad intel. Tillfånga ta Dr Ustragonov


2st AW159 Wildcat (unarmed)
1st AW159 Wildcat (armed)
1st Merlin HC3
1st UH-60M MEV

4st Mk V SOC (båtar)
8st LSV Mk || fordon (quilin)


15:00. Tropisk värme. Vinden håller 5 m/s. Lätt dimma.


IED hot: lågt
AA-hot:  lågt
Det finns kvar civila i området. Undvik att nedkämpa civil personal.
OBS mini-objekten kan med enkelhet genomföras av en skyttegrupp.


« Last Edit: 17 March 2019 kl. 13:45:10 by Enfisk »
M2. Mån tumma

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 35-40 medlemmar vid varje spel. Vi håller träningar varje onsdag där vi slipar våra färdigheter och utvecklar vårt spelsätt för att på söndagar lösa de svåra uppgifter vi blir tilldelade.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

* Senaste foruminlägg

Le Kalender

July 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 [23] 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Online

  • Dot Guests: 7
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online: