Author Topic: Operation: Katso Keinona  (Read 1317 times)

Enfisk

  • 1:e Sergeant
  • *
  • Posts: 537
Operation: Katso Keinona
« on: 4 October 2018 kl. 21:39:31 »

Operation: Katso Keinona

SITREP
Quote
Sen tidigt 90-tal har Sverige en permanent närvaro i den finsk-talande östeuropeiska regionen Ruha. En styrka om cirka 55 soldater utgör en viktig del i en bredare militär strategi tillsammans med andra krishanteringsinstr ument såsom FN och civila organisationer.

Sverige agerar som skyddstrupp för FN under deras humanitära insatser i området men kan också nyttjas proaktivt mot fientliga trupper. Sekundära uppgifter är skötsel av stora betes marker åt en lokal storbonde som har upplåtit mark åt svenskarna att bygga sin F.O.B.

Det finns en minoritet i området som har blivit utsatta för aggressioner från diverse milisgrupper i området i årtionden. Innan Sverige och FN tog över fredsoperationen för området skedde det mord och kidnappningar på regelbunden basis. Idag är folkgruppen, som kallar sig Träskofolkilainen, koncentrerade till ett område sydväst om staden Nyrhilänmäki.

BRIEF

Kompaniet Sierra Lima har precis roterat ner och har då fått i uppgift att enligt rutin bedriva "Hearts and Mind" för att se till att folkgruppen, Träskofolkilainen, inte känner sig hotade eller har utsatts för hemskheter. Vi har fått tilldelade tre stycken ambulanser från FN personal i området som går att hämta upp vid FN basen vid staden Latvamuilu (Ambulanserna står vid macken i staden). Dessa ambulanser ska användas för att dela ut förnödenheter och ge vård till de civila som behöver det.

I samband med det har vi fått order om att driva ut den fientliga milisgruppen Hard Disc Divergents som har gjort sig allt för bekväma i staden Nyrhilänmäki. I staden finns en FN soldat i ett av garagen, han står redo att upprätta en FN bas. Efter vi drivit ur fienden kan vi tala med honom för att upprätta basen (automagiskt).

Ytterligare en milisgrupp som aktivt stöttat HDD gruppen befinner sig runtomkring bondebyn Marjasalo. De kallar sig FLASH, en förkorning för FearLess Angry Short Humanoids. Gruppen beskriver sig själva som tekniskt kompetenta krigare men är i verkligheten ett gäng med internettroll som bedriver hatkampanjer på massiv skala för att påverka åsikterna om folkgruppen Träskofolkilainen.  utgör en kugge i maskineriet som pumpar ut hat, utför terrårdåd och skapar instabilitet i regionen.

Sist men inte minst har vi SSD, Solid State Destructors. Gruppen intog regionens enda drivmedelsdepå sedan ett par år tillbaka och har länge varit en pina i FN:s sida. De besitter en större fordonsarsenal innehållande många pansarfordon. Drivmedelsdepån är nyckeln till att få igång industrierna i området och så att Sveriges soldater slipper klippa gräs och gräva diken med enkla verktyg. För vår och de soldater som kommer att ta upp våra posteringar i framtiden, vi måste få igång Ruha:s traktorer!SSD soldaterFLASH soldaterHDD soldater


Karta över AO

Primary Objectives
Yxi      - Milisgruppen HDD:s huvudområde. Nedkämpa fiender i området och uppför FN basen.
Kaxi    - Milisgruppen SSD:s huvudområde. Destruera trollfabriken.
Kolme - Milisgruppen FLASH:s huvudområde. Destruera deras drivmedelsdepå och samla intel.

Secondary Objectives
- Lila cirklar på kartan markerar träskfolkets bostäder syd om obj Yxi.

EGNA RESURSER
1st UH-60 MEDEV
3st MH-6M (Bestyckade)
4st MH-6M (transport)
HEMTT Ammo, Fuel, Repair

GAZ-66 (Cloth Roof) Ambulans
GAZ-66 (Open) lastbilar för skyttet.

INTEL
Röda elipser är minfält.
« Last Edit: 4 October 2018 kl. 22:38:58 by Enfisk »
M2. Mån tumma

Murkelost

  • Junior Sergeant[E]
  • *
  • Posts: 548
Re: Operation: Katso Keinona
« Reply #1 on: 6 October 2018 kl. 10:43:05 »
Känn som att det kommer bli en kul söndag för Perkelee! =)
I need you to take a deep breath and find your balls. And when you find them, finish the fucking job.

 

* Välkommen till SSG

Vill du söka till SSG?
Swedish Strategic Group (SSG) är en taktiskt ARMA-klan med fokus på seriöst spel i en vuxen miljö.

Klanens storlek varierar men snittar på ca 35-40 medlemmar vid varje spel. Vi håller träningar varje onsdag där vi slipar våra färdigheter och utvecklar vårt spelsätt för att på söndagar lösa de svåra uppgifter vi blir tilldelade.

Det är spel i princip varje söndag och vi bygger våra egna uppdrag! Detta betyder att vi får unika uppdag efter våra egna önskemål. 
[ Klicka här ]

för att komma till ansökan.

OBS! Du måste ha en fungerande epost-adress.

* Senaste foruminlägg

Le Kalender

April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 [23] 24 25 26 27 28
29 30

No calendar events were found.

* Online

  • Dot Guests: 11
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online: